Huidtype en dagcreme hulp!

Ik weet niet echt wat voor huidtype ik heb. Iemand die me daarmee kan helpen en misschien ook nog tips voor een dagcreme?

Ik heb niet echt veel last van puistjes, af en toe. Mijn wangen en voorhoofd zijn zeg maar ´perfect´. Geen puistje, bultje of rode plek etc. Op mijn kin heb ik soms last van puistjes. Tussen mijn wenkbrauwen heb ik vrijwel altijd dichte mee-eters zitten. Maar nu komt voor mijn het grootste probleem. Mijn neus glimt altijd en is altijd rood. Ook heb ik last van kleine bultjes en gesloten mee-eters, af en toe nog een puistje.

Iemand enig idee wat voor huidtype ik heb?

Ik gebruik nu niet echt een dagcreme, ik smeer tee trea olie op mn gezicht (van de kruidcat), maar volgens mij is dat ook niet echt de bedoeling haha. Ik heb wel een paar keer dagcreme’s gebruikt maar dan kreeg ik juist meer last van puistjes, bultjes, rode vlekken etc.

Hebben jullie ook nog tips voor welke dagcreme ik het beste kan gebruiken? Graag niet duurder dan 10 euro, en ook dat het gewoon in de drogist te koop is. En graag ook niet een dagcreme met anti-rimpel huppeldepup er in.

Bijna vreemd om te zeggen dat je geen dagcreme anti rimpel wil. Daar zit vaak heel veel B3 in (niacinamide). En dat is echt onwijs goed voor je huid. Zelf gebruik in de Olaz Total Effects, 7 in 1, parfum vrije dagcreme. Iets duurder dan 10 euro, maar met acties (1 + 1 gratis) is het wel haalbaar. Super goede en effectieve ingrediënten.

^ Kan toch dat ze dat niet wil? Zo raar is dat niet gezien iedereen een andere voorkeur heeft.
Anyway, ik gebruik het alleen in de winter omdat mijn huid dan heel erg droog. Ik gebruik de dagcreme van de HEMA die ik ook enkel 's avonds op smeer. Ik heb zelden last van puistjes en krijg het hier ook niet van. Als je echt wilt weten wat je huidtype is (wat mij persoonlijk niet zoveel interesseert), zou je eens naar een schoonheidsspecialiste kunnen gaan. Zij kunnen vast wel vertellen wat voor type je hebt en wat je het beste kunt gebruiken.

Kan prima dat zij dat niet wil en moet iedereen inderdaad lekker zelf weten. Als ik alleen ‘problemen’ met mijn huid zou hebben, zou ik goede producten willen. En of daar nu anti rimpel of broodje poep op staat, als het (bewezen!) effectief is, wat is dan het punt?

Nouja, ‘bewezen’ beautyproducten geloof ik ook niet zo in dus ik begrijp haar wel. Maargoed, ieder zo zijn favorieten.

Klinkt als een gecombineerde huid :wink:

Ik zou iets kopen zonder parfum, zonder alcohol en zonder andere troep als ik dit zo lees. En dit is zeker verkrijgbaar onder €10, alleen niet zo makkelijk te vinden. Misschien is het een idee om micellair water (gewoon verkrijgbaar bij de drogist) op een watje over je gezicht te smeren voordat je je dagcreme aanbrengt? Dat zal al een stuk kunnen schelen.

Ik heb zelf ook een redelijk gecombineerde huid, zij het zonder al te veel problemen. In de winter is mijn huid een beetje droog en gebruik ik graag een creme voor de gevoelige huid, ik heb nu de amandelcreme van Weleda. Niet goedkoop, maar wel heel fijn en met weinig zooi, gewoon alleen verzorgend. Je hebt een gewone versie en een light versie, die light versie is fijn voor overdag. Bij Etos bv. heb je best regelmatig in het weekend acties dat de gezichtsverzorging 50% korting is.

Voor je neus kun je misschien een wekelijks kleimaskertje doen? En dan alleen op je neus en je kin smeren en evt op de rest van je gezicht gewoon iets verzorgends. Freeman heeft fijne maskers voor weinig geld (lees 5/6 euro voor een grote tube bij Kruidvat).

Gesproken over Kruidvat, ook Kruidvat heeft een heel fijne 0% lijn. Geen parfum, geen alcohol en geen parabenen. Die zijn maar 4 euro per tube of 3 euro voor een potje. Zit ook nog spf in, ook goed voor je huid. Dat zijn ook aanraders.