huidskleurige bultjes

heej lieve allemaal

ik heb al best wel lang puistjes. ik was wel goed met reinigingsgel en alle andere zooi en dat werkt wel. maar sindskort heb ik een nieuw soort puistjes: een soort van kleine huidskleurige bultjes op men voorhoofd
reinigen helpt hier niet tegen. weet iemand wat het is en wat ik ertegen kan doen? moet ik naar de schoonheidsspecialiste ofzo?

Ik denk dat je kleine talgbultjes hebt het zijn eigelijk kleurloze bultjes meestal op voorhoofd, neus en kin. Wat je niet moet doen is van die middeltjes kopen die je huid uitdroogt want dan komen er juist meer dat komt omdat die talgbultjes meestal ontstaan doordat je huid vochtekort heeft en wat je huid dan gaat doen is extra talg maken en dan komen er dus die bultjes! wat je wel moet doen is je huid iedere avond goed reinigen met iets wat je huid niet uitdroogt! en iedere avond een nachtcreme op doen die je huid hydrateerd( vocht inbrengt) en wat je dan ook nog eens kunt doen is 'smorgen een zout bad nemen gewoon een bak met water en met een wat zeezout, zeezout hydrateerd en droogt dus niet uit! en je moet er natuurlijk afblijevn maar je hebt het lang niet zo erg hoor het zijn maar kleintjes. en het zoutbad zorgt er ook nog eens voor dat je huid minder vet lijkt!

ooooh ik heb dat ook das zó vervelend

en wat ik ook nog eens kan doen is stomen het is ook nog eens goed voor je huid het gaat zo je kookt gewoon water en je doet het in een kom en gaat er 5 tot 10 minuten boven hangen, maar je moet het wel savonds doen omdat als je getoomd hebt staan je porieen wijd open dus kan er ook veel vuil inkomen dus je kunt het beste binnen blijven en als je gestoomd hebt kun je het best ook gelijk je gezicht reinigen! en dan ff een nachtcreme erop:) ach er zijn zo veel dingen die je kunt doen x) maar meid je moet er niet zo veel overnadenken iedere puber heeft wel eens last van puistjes en wat je hebt zijn npg niet eens van die vieze grote rode puisten:P als je goed rond kijkt heeft iedereen wel een beetje last van talgbultjes!!!

Ik heb het nu ook, ineens! Mn hele voorhoofd zit eronder en naast mn neus, onder mn ogen.
Iemand nog tips? :anguished:?

schatjes, het kunnen ook stress bultjes zijn. Als ik een hele drukke week op school heb krijg ik kleine bultjes op mijn voorhoofd, maar deze zijn na een dag of twee verdwenen.

Ik denk dat ik ook talgbultjes heb, 2 naast mijn neus, het lijken ook schoonheidvlekjes;) Ik ben er nu al helemaal aan gewend want ik heb ze al 2 of 3 jaar. Eerst had ik er maar één en daarna vond ik het toch wel vervelend dat ik er nog één kreeg, maarja wie heeft er nou zin in om er heel veel aan te doen.

Wel goede tips.
Liefs,

haha ik heb dit topic al een halfjaar geleden geplaatst…en inmiddels is het al over! Kben gewoon naar de huisarts gegaan, die gaf me antibiotica en een zalfje en het is nu echt een stuk minder!

xx