Hondjes die in een tas passen?

Heey :wave:

Even een vraagje…
Welke hondjes zijn makkelijk om in een tas mee te nemen, dus het formaat van een chihuahua ongeveer?
Niet omdat dat zo leuk is oid, maar het gaat erom dat het hondje makkelijk te vervoeren is en bv ook in je vest kan en even mee de winkel in.
Ik heb al heel wat gezocht maar een chihuahua lijkt toch het ideaalste wat dat betreft…
Een kleine yorkshire terrier zou ook wel gaan, maar verder kan ik niks vinden. De meeste honden worden toch net iets te groot om in een tas te doen, en het beestje moet ook wel wat ruimte hebben om te bewegen in een tas natuurlijk.
Iemand enig idee? Het mogen ook best kruisingen zijn, bv kruisingen met chihuahua’s.

Alvast bedankt :couplekiss_man_woman:

ochermee!
koop gewoon een goed riempje!

ik doe een baby toch ook niet in een tas om mee te vervoeren!!!

inderdaad.

Nee het gaat er juist om dat het een hondje is die makkelijk te vervoeren is…
Het is veel te ingewikkeld om uit te leggen dus dat ga ik dan ook niet doen :wink:
Maar het is niet de bedoeling dat het beestje een hele dag wordt mee gesleurd oid hoor!
Gewoon dat het handig is om het beestje zo eens een keertje mee te nemen in een tas of in je vest bv.

Nou baby’s neem je toch ook mee in een kinderwagen of een maxi(dinges?) :wink:
Maar het is niet de bedoeling dat het beestje overal mee naar toe gesleept wordt hoor!

Een kaninchen teckeltje, kleinste soort dus.

Keeshondje, dwergpincher, maltezertje

dwergkeeshondjes zijn echt super schattig:)

maltezers en dwergpinchers zijn toch nog best “groot”? ongeveer als een gemiddelde yorkshire toch?

Ja dwergkeeshondjes ken ik wel, de oma van mn zusje heeft er een, die zijn volgensmij ook even groot als een chihuahua toch? of niet altijd?

Er zit sowieso altijd verschil in, als een pupje gewoon klein blijft, maar dan moet je bij de fokker gaan vragen of ze klein fokt en zo.

dan vind ik het nog zielig!
ze hebben pootjes gekregen daar kunnen ze mee lopen dus…

Ik vind het zielig.

Dus jij zou nooit je hond optillen of even mee nemen in de auto of de winkel?
Het gaat om misschien nog niet eens een kwartiertje… dat vind ik echt niet zielig, kijk als het nou een paar uur is maar uiterlijk een kwartiertje maakt niks uit, want langer bedoel ik dus echt niet als je dat soms dacht :wink:
Ik vind het zelf ook vreselijk als mensen hondjes de hele dag in een tas meeslepen ed… En zo iets zou ik dus ook echt nooit doen, en indd ze hebben niet voor niks pootjes!
Maar als het gaat om 5 min op de fiets of even 5 min met de auto en dan in een tas of in je vest dan zie ik daar geen probleem in, thuis zit je toch ook met een hond op schoot bv…
Maar ik hoop dat het zo duidelijk is voordat iedereen denkt dat ik een hond uren in een tas zou laten zitten :wink:

[nohtml][b][message=2837001,noline]Charliii schreef op 24 juni 2008 @ 13:41[/message]:[/b] Dus jij zou nooit je hond optillen of even mee nemen in de auto of de winkel? Het gaat om misschien nog niet eens een kwartiertje.. dat vind ik echt niet zielig, kijk als het nou een paar uur is maar uiterlijk een kwartiertje maakt niks uit, want langer bedoel ik dus echt niet als je dat soms dacht :wink: Ik vind het zelf ook vreselijk als mensen hondjes de hele dag in een tas meeslepen ed.. En zo iets zou ik dus ook echt nooit doen, en indd ze hebben niet voor niks pootjes! Maar als het gaat om 5 min op de fiets of even 5 min met de auto en dan in een tas of in je vest dan zie ik daar geen probleem in, thuis zit je toch ook met een hond op schoot bv.. Maar ik hoop dat het zo duidelijk is voordat iedereen denkt dat ik een hond uren in een tas zou laten zitten :wink:[/nohtml]
Als je even 5 minuutjes weg moet laat je dat beest toch lekker thuis zitten. Een hond zit echt liever thuis dan opgepropt in een tas.

Sommige honden vinden het anders heerlijk in de tas, vooral als ze moe zijn. Voor een pup is dit heel handig, kunnen ze eerst een stukje wandelen en daarna mee in de tas. Zo hoeven ze niet meer te lopen maar worden ze toch goed gesocialiseerd als je zo met ze door een winkelstraat loopt.

Ja indd dacht ik al, maar als er een hondje komt zou ik zowiezo geen pup willen.
Ik heb zo iets van er zitten genoeg honden in het asiel dus neem ik liever daar een van…
Maar als het wat jongere hondjes zijn en ze weten daar de achtergrond niet van de ouders dan kunnen ze natuurlijk ook moeilijk vertellen hoe groot hij zal worden.
En als het een chi zou worden dan denk ik dat je die bijna niet in de asielen vind eigenlijk? Ik bedoel iedereen wil er een omdat het zo “hip” is en je ze leuk kan aankleden :face_vomiting: , Belachelijk om om die reden een hond te nemen maar goed…
Maar ik denk dat die hondjes toch wel heel snel weg zijn uit de asielen, zou ik eens even moeten uitzoeken eigenlijk.

op je schoot is normaal ja! maar in een tas niet & die 5 minutjes kunnen ze ook lopen is nog een ergg gezond voor ze,

en anders laat je m ff thuis ze kunnen echt wel ff zonder je hoor

Een hond kan trouwes best een paar uurtjes alleen zijn als ze water hebben en een plek om te liggen. Voor de tijd even goed uitlaten en ze slapen best wel een tijdje. Als je thuiskomt dan meteen weer uitlaten.

Je moet ze er wel aan laten wennen en niet meteen de eerste keer een hond 3 uren alleen laten.

In een asiel is dat inderdaad even anders. Je kunt het ook aan de dikte van de pootjes zien. Als je een klein pupje/jong hondje hebt met dikke poten worden ze vrij groot voor hun ras. Ook kun je de leeftijd en het gewicht gaan vergelijken. Als je een chi hebt die met 4 maand oud bijvoorbeeld al groot is voor zijn/haar leeftijd weet je dat die vrij groot zal worden voor een chi.

Ik vind het ook sneu dat mensen een chi nemen om ze aan te kleden en ze gebruiken als accesoire.

Weet niet of je deze site kent, www.dierenasiels.com

Nee het gaat er juist om dat het beestje mee kan…

Even in het kort dan:
Ik heb al 2jaar last van paniekaanvallen en straatvrees en kan bijna niet de deur uit en ook niet naar de winkel of fietsen oid.
Mijn opa en oma hebben een chihuahua en als ik vannuit daar altijd naar het dorp bv ging moest die hond altijd mee omdat ik er dan minder last van had.
En ik wil al heel lang een hondje voor mezelf en ik had het er op therapie over en zij vond het ook een goed idee, zeker voor een groot stuk verantwoordelijkheid en zodat ik daar mee kan gaan lopen en eventueel later mee kan nemen om een klein rondje te fietsen oid, en eventjes mee in de winkel nemen bv, want dat scheelt echt al een hoop.
En ik zal toch uiteindelijk eens op mn eigen moeten gaan wonen en dat is al een grote verantwoordelijk en voor een hond zelf leren zorgen is al een goede opstap.
Nou wil ik natuurlijk geen hond gaan “gebruiken”! want ik heb alles voor mijn dieren over en neem er 100% de verantwoordelijkheid voor en betaal er alles voor, en ik wil al zo lang een eigen hondje en dat dat kan helpen met mijn vooruitgang is natuurlijk heel mooi als bijkomst!
En alles bij elkaar zijn alleen maar voordelen eigenlijk.
En vandaar dat ik graag een klein hondje wil zodat die uiteindelijk een keertje mee op de fiets kan of de winkel even in. En zodat het makkelijk is om het beestje in de auto mee te nemen enz.
Nou is alleen mijn ma het er helemaal niet mee eens en heb ik het er al een hele tijd niet over gehad maar nou zou mijn therapeute mijn moeder bellen om het er nog eens over te hebben en het uit te leggen, dus misschien dat er hoop is :wink:
En zodoende ben ik dus wat aan het rond kijken voor wat voor hondjes makkelijk te vervoeren zijn.
Zo een beetje duidelijker? :wink: