Hondje met verlatingsangst bij de vliegtuigbagage?

Hallo

Ik zit met een probleem. Ik heb namelijk het plan om in de toekomst voor een opleiding naar het buitenland te gaan. (Japan) en het is ook goed mogelijk dat ik daar voorgoed of in ieder geval een aantal jaren blijf.
maar… Ik heb een hele lieve hond van 10 kg die nog eens verlatingsangst heeft…
Ik hoef maar de deur uit te lopen en hij begint te piepen. Bij de KLM moeten honden van zijn gewicht als bagage geteld worden. Alleen… in het bagageruim. Dat wordt janken, blaffen en piepen de hele weg door. Ze zijn wel op dieren gespecialiseerd… ze krijgen water en voedsel op tijden dat ik dat verlang. ook is er speciale airco…
Ik kan het ook niet over mijn hart krijgen om hem hier achter te laten, het is tenslotte mijn hond…
De geplande reis duurt nog wel even voordat het zover is. (min. 1 jaar, of 2 jaar. max. 5 jaar)

Iemand ideeën hoe ik hem rustig naar de andere kant van de wereld kan brengen? D: Ik wil graag zijn hele leven meemaken…
geef me je mening, tips, ideeën… alles is welkom!
help! :anguished:?

Nou aangezien je nog wel een tijdje te gaan hebt, ga met hem trainen om die verlatingsangst te verhelpen.

Misschien een kussentje of knuffeltje dat naar jou ruikt bij hem neerleggen?

Hem trainen om de verlatingsangst te laten verdwijnen? Je hebt nog tijd genoeg.

[quote author=SABREPULSE link=topic=247694.msg[quote author=SweetxLemonade link=topic=247694.msg[quote author=SweetxLemonade link=topic=247694.msg12453271#msg12453271 date=1344334287]#msg[quote author=SweetxLemonade link=topic=247694.msg12453271#msg12453271 date=1344334287] date=1344334287]#msg[quote author=SweetxLemonade link=topic=247694.msg[quote author=SweetxLemonade link=topic=247694.msg12453271#msg12453271 date=1344334287]#msg

ja, dat is ook de bedoeling. Maar hoe zal ik dat aanpakken?
Ik had eerst het idee om een kennel te kopen (die heb ik nog steeds niet) en hem dit jaar gewoon te laten wennen aan die kennel. Dat als hij straks in dat vliegtuig gaat hij in ieder geval vertrouwt is met dat ding… Maar dat neemt natuurlijk nog niet weg dat als niemand in de buurt is hij gaat huilen. Maar het zal wel minder erg zijn dat dat hij helemaal niets kent.

[quote author=SABREPULSE link=topic=247694.msg[quote author=SweetxLemonade link=topic=247694.msg[quote author=SweetxLemonade link=topic=247694.msg12453271#msg12453271 date=1344334287]#msg[quote author=SweetxLemonade link=topic=247694.msg12453271#msg12453271 date=1344334287] date=1344334287]#msg[quote author=SweetxLemonade link=topic=247694.msg[quote author=SweetxLemonade link=topic=247694.msg12453271#msg12453271 date=1344334287]#msg

dat vindt ik een goed idee. Dat zal hoogstwaarschijnlijk wel iets helpen… maar niet veel.

Trainen voor zijn verlatingsangst (moet je even googlen hoe),
En hem idd nu al aan de kennel laten wennen…

Verder staat op www.hondenpage.com erg veel informatie over dit soort dingen,
En als je daar een topic aanmaakt (waar je geen account voor hoeft te hebben) helpen zij je ook graag…

Klopt het dat je 17 bent? Dan neem ik aan dat je nog bij je ouders woont? In dat geval zou ik de hond hier in Nederland achterlaten, een opleiding in het buitenland kost al veel geld en een hond erbij maakt het allemaal wel moeilijker. Niet alleen financieel, maar stel je voor dat je een woning/kamer/studio zoekt, maar ze accepteren geen huisdieren?

En als je echt over een jaar al in het buitenland wil studeren, dan moet je inmiddels echt al vaste plannen hebben. Ga er dus maar vanuit dat het minstens nog 2 jaar duurt, en dat je dus niet op de feiten vooruit moet lopen. Wie weet is tegen die tijd het hondje al dood.

Heel erg bedankt!! Hier heb ik zeker wat aan. Ik ga die site even uitkammen en jouw advies opvolgen!

je hebt van die hotelletjes toch voor honden en andere huisdieren? misschien kan je hem daar een keer heenbrengen ( terwijl je gewoon thuisbent) en kijken hoe het gaat. als de verzorgers daar merken dat hij erg achteruit gaat kunnen ze je opbellen!

Het hondje is nog niet oud (nog geen 2 jaar) dus die leeft nog wel even. En idd, ik heb wel echte plannen, maar ben nog steeds niet zeker of ik nou eerst hier in Nederland een opleiding zal volgen en daarna naar het buitenland, of gelijk zal gaan. Ik heb berekend dat het hoogstwaarschijnlijk, zoals je zegt min. 2 jaar zal duren voordat ik dit allemaal kan gaan uitvoeren. En ik zal al mijn opties dan al weten. Ik ga trouwens niet opzoek naar een onderkomen als ik daar aanland. Ik ga van tevoren op zoek. Daarbij zal ik dus ook letten op het mogen houden van huisdieren.
Het kan dus nog 2 jaar duren… en als ik eerst hier studeer dan duurt het misschien nog 5 jaar. Maar ik zal wel gaan, en mijn hond… nee achterlaten is voor mij geen optie. Dat kan ik gewoon niet.

wel bedankt voor je advies! Het heeft mij zeker weten wel aan het nadenken gebracht. :wink: En je woorden zullen me vast ook wel in het achterhoofd bijblijven…

best wel een stunt. Maar hé bedankt! xD
Misschien probeer ik dat wel! :slightly_smiling_face:
Dan weet ik idd hoe het zal gaan als we straks onderweg zijn naar het verre buitenland…

Ik denk dat je hem moet trainen op alleen zijn. Lollipopje’s idee vind ik wel heel goed! Er zijn ook psychologen voor honden, maar dat kost wel wat…Het is heel belangrijk dat je je hond traint, want anders gaat hij zo hard stressen en dat kan fysiek niet goed zijn.

Mijn hond kan ook niet alleen blijven.
Ik ga met hem trainen, heb al advies gekregen van de organisatie waarvan ik hem heb. Misschien heb jij er iets aan?

Aanleren alleen te zijn:
De hond moet een plek hebben die hij prettig vind. Op deze plek ligt zijn bed, staat water, en er is speelgoed en eventueel een kluif.
Stap 1: begint met het alleen zijn in deze ruimte met de deur open. Als dit goed gaat, kan de deur een beetje dicht gedaan worden, tot de deur helemaal dicht is. Begin hiermee met 30 seconden. Geef de hond een teken wat je steeds weer gebruikt: bv ‘hier blijven’, met vriendelijke stem. Doe de deur weer open en loop naar binnen, terwijl je de hond neutraal begroet: hallo hond, zijn we weer, meer niet, ga dan wat anders doen.
2: Bouw de tijd uit, eerst 30 sec, dan 1 minuut, paar minuten, 10 minuten, kwartier, half uur enz. Herhaal dit een aantal keer. Als de hond niet rustig is, is de stap te groot geweest en moet een stap terug gedaan worden, tot die stap weer goed gaat, dan kan de tijd weer uitgebreid worden. Wissel ook met de tijd: 5 minuten, 2 minuten, 10 minuten, 5 minuten enz. zodat de hond niet kan gaan anticiperen.
3: Doe nu hetzelfde als bovenstaande, maar ga nu het huis uit, doe de deur dicht, en kom 30 seconden later weer binnen. Ook deze stap wordt uitgebreid zoals beschreven bij stap 1 en 2.
4. gaat dit allemaal goed, kan de tijdsduur met grotere stappen worden uitgebreid.

Ohja, maak geen drama van het weggaan en thuis komen. Dus niet helemaal knuffelen en die onzin op het moment dat je weggaat en thuiskomt.
Ik ga het ook proberen en succes!

Ik weet toevallig dat veel honden een kalmeringsmiddel krijgen voordat ze lange reizen maken, ik zou even bij de dierarts informeren als ik jou was.

Ons hondje van 18 kreeg bij oud en nieuw altijd een slaappil zodat hij er helemaal geen last van had. Misschien is dit ook iets?

Een ei is een voedingsmiddel, dat vanouds veel door mensen (en door andere dieren) wordt gegeten. Vogels waarvan de eieren gegeten worden zijn voornamelijk de kip, maar ook gans, eend (vooral gebruikt bij de productie van beschuit) en kwartel (vanwege het kleine formaat dienen deze gevlekte eitjes vooral als versiering of als afrodisiacum). Alle vogeleieren zijn eetbaar voor de mens, ook de schaal. De schaal is een goede bron van calcium. Een kippenei is 2 à 3 weken houdbaar. Gekoeld veel langer, na 2 tot 3 maanden kan een bevrucht ei nog uitgebroed worden.

In Nederland werden in 2002 gemiddeld 184 kippeneieren per persoon gegeten. In pure vorm, maar ook door de verwerking ervan in koek, gebak, pasta en beschuiten. Eidooiers zijn een emulgator en vormen met wat olie en azijn een emulsie: mayonaise. Veel mensen verkiezen het ei van een kip die wat meer leefruimte heeft boven het ei van een kip in een legbatterij.

Ook kaviaar bestaat uit eieren, deze kunnen van de steur of van slakken komen. Een enkele keer worden eieren van reptielen gegeten.

^ Hallo nieuwe trol…

Hoe lang duurt die vlucht? Anders kun je bij de dierenarts vragen om kalmeringsmiddelen, hebben ze ook gedaan toen onze zwaar getraumatiseerde kat niet mee durfde te verhuizen. Verder inderdaad een handdoekje met jouw geur, en eventueel alvast ‘oefenen’ door hem alleen op een kamer te zetten.

Ehm, ik vind het altijd wel een beetje triest als je hem dan meeneemt. Je moet ook wel denken aan hoe dat hondje dat gaat vinden.