hondenras voor buiten?

de titel zegt het al,
weet iemand een hondenras voor buiten?

de hond kan wel gewoon in de warme schuur slapen, zelf naar buiten en binnen lopen enzo,
wel een hond die trainbaar is.

weet iemand daarvoor een hondensoort

ik denk een collie. Border collie ofzo, zwart met witte hond. Ik wilde die meenemen van het dierenasiel maar toen werd me verteld dat het een hond is die bedoeld is om achter schapen aan te rennen. Dus ik mocht hem niet meenemen. Dus denk dat dat soort honden een grote buiten ruimte wel nodig hebben

Herders kunnen zich wel goed redden.
Onze buren hebben een Duitse herder (:
Die slaapt ook in een schuur en doet allemaal trucjes

Ja een bordercollie is heel goed trainbaar.
Je kan het ook vragen op hondenpage.com.
Daar hebben ze allemaal wat mee verstand van :wink:

Onze beagles overleven ook goed zat buiten hoor (:
Het zijn echt suuuper lieve honden, wel ontdeugend maar ze luisteren wel gewoon goed naar ons door de puppycursus die ze gehad hebben.

Beagles zijn trouwens ook honden die echt niemand kwaad zullen doen. Bij herders heb ik persoonlijk altijd het idee dat je maar 1 onverwachte beweging hoeft te maken en dat ze je dan al aanvallen haha :cold_sweat:

Border Collies moet je niet zomaar nemen, dat zijn gewoon lastige en gevoelige dieren dus dat is niet een hond die je zijn gang kan laten gaan buiten zonder hem te trainen.

Het wordt een erfhond/waakhond dus?
Dan zou ik het zoeken in de rasgroepen Pinschers, Schnauzers, Molossers en Zwitserse Sennenhonden en Spitsen en oertypes.
Op deze site kun je zien welke honden daar onder vallen:
http://www.raadvanbeheer…pen-erkende-hondenrassen/
Bij elke hond staat ook ras informatie en een stukje over gebruik, dat is ook wel handig om naar te kijken.

En dan niet een puppycursus, Border Collies zijn zó gevoellig dat één foute gebeurtenis ze een hele foute gewoonte aan kan leren. Onze border collie is bijvoorbeeld heel erg bang voor onweer, en is zo gevoelig en bang dan dat hij 's nachts de trap op loopt naar mijn ouders terwijl hij normaal niet eens kan traplopen.

Onze hond is bijna 6 en moet nog steeds continu getraind worden, omdat het gewoon écht lastige en gevoelige honden zijn dus ze leren continu verkeerde dingen aan, dus die moet je eigenlijk hun leven lang blijven trainen, tenzij je geluk hebt met een makkelijke hond.

Het maakt me ook echt boos dat veel mensen in dit soort topics maar gewoon wat roepen, bah.

Husky inderdaad. Wij hadden vroeger een kruising met een husky, en dat was echt een hele lieve hond en luisterde ook goed. En hij was altijd buiten en sliep alleen binnen omdat het moest.

Labradors zijn weliswaar familiehonden, maar kunnen ook goed op zichzelf zijn.
En zijn trainbaar.
Een schapenhond… even ontschoten wat de naam is, is ook een goede.

Inderdaad! Wij trainen onze border collie al zes jaar lang intensief (vooral mijn vader) en hij heeft nog steeds allerlei gedragsproblemen.

Labradors willen naar mijn idee altijd het liefst bij het gezin zijn, dus ik denk niet dat een labrador nou zo’n goede keuze is in deze situatie. Duitse herder zou een optie kunnen zijn, is een goede waakhond en kun je goed trainen. Maar die waaksheid kan ook een minpunt zijn, want daar moet je 'm wel goed in trainen.

Ik las zeehonden. :’)

ik woon op een boerderij en heb 2 honden die overdag buiten lopen en in een schuur/stal slapen.
het zijn allebei geen rashonden.
rexie is een herder x husky.
en floor is een duitseherder x zwitserse sennenhond (kruising van de moeder x mechelse herder
en het zijn echt schatjes, zou ze voor geen goud willen ruilen!
floor is wat leergieriger dan rexie maar dat kan ook aan de leeftijd liggen want floor is pas 2 en rexie al 9.

omdat je zegt dat je hond buiten en in een schuur verblijft neem ik aan dat je ook op een boerderij woont?
maar dan zou ik aan raden geen labrador te nemen, note me maar als je wilt weten waarom want ik denk niet dat iedereen dat zo’n leuk verhaal gaat vinden.

Hahaha, ik zou nooit naar hondenpage gaan. xD Stelletje kontenkussers zijn dat daar, bah. Ze hebben vele malen minder verstand van honden dan de eigenaars op hondenforum.nl, bijvoorbeeld. Maar terzijde;

TS, een border collie heeft enorm veel inspanning nodig. Alle honden zijn te trainen. Sommige minder dan andere. Een Duitse herder is een prima gezinshond, hoeft niet in de mate van een border collie ingespannen te worden, wel een leuke hond. Ik zou als ik jou was nog heel veel over de rassen lezen en deskundigen vragen. ^^

Wij hebben een hele lieve duitse herder.
Je kan beter een duitse herder nemen dan een mechelse of border collie.
Mechelse en border collie zijn ongelovelijk druk en moeten de hele dag vermaakt worden.
Bij duitse zijn het minder.
Mijn duitse herder slaapt in een buiten kennel met een slaapkist erin.
Hoe koud het ook is hij ligt het liefste buiten. We hebben hem tot -7 buiten laten slapen. Alleen met kouder weer hebben we hem binnen. Zijn vacht is er super door!
En wil je een gezonde vacht voor je hond waardoor hij beter buiten kan slapen, kan je hem het beste vers vlees geven. De haaraanmaak is beter en vlees is goedkoper dan brokken.
Duitse herders zijn super goed te trainen, mijn hond zit nog in de puberteit maar ondanks dat luisterd hij super goed!
Ik doe nu gedrag en gehoorzaamheid b, en ben met hem met alles geslaagd in 1 keer. En hij was 1 van de beste. Socialisatie en trainen is super belangrijk voor ze en zeker in de puppentijd. Dan moet je ze niet alleen buiten laten, en ook veel in contact leggen met andere honden. Heb je nog meer vragen… Stuur me maar een prive bericht.

… Wij hebben een Border Collie gewoon als huisdier hoor, ze heeft wel veel beweging nodig dus je moet er veel mee gaan wandelen.

Spang je niet meid, ik zeg toch IK DENK ervoor. Ben geen honden exper en dat andere meisje zet er zelf een site bij. Dusja het zijn maar ideeën. Ze moet het zelf ook verder uitzoeken. Ze gaat vast niet een hond nemen omdat iemand dat op internet zei

Ik geloof eerlijk gezegd niet in ‘dat ras kan dit niet en dat wel’. Het hangt nog altijd sterk af van het karakter van de hond zelf, niet het ras. Wij hebben altijd retrievers gehad en de vorige luisterde altijd en leerde makkelijk zitten en liggen, terwijl mijn huidige me na 12 jaar nog steeds met een lege blik aankijkt wanneer ik hem vraag om te zitten. Ik denk dat een ras dat je bevalt uitkiezen en dan naar het nestje gaan kijken, de beste oplossing is. Vaak zie je al aan de pups hoe ze later gaan worden.

^maar bijv. een chihuahua laat je niet heel de dag buiten lopen en in een schuur slapen omdat dat gewoon niet kan.