Honden lief hebbers

[i]Beste leden,

Eigenlijk is dit misschien niet iets voor op deze site maar goed:6:

Ik ben eigenlijk opzoek naar een chihuahua pupje. Zelf hebben wij al een duitse herder thuis uit spanje. Ook zijn mijn vriend en ik opvang gezin voor honden uit spanje en bulgerije. Deze worden gered van het dodingsstation en worden onder gebracht bij opvang gezinnen en vanuit daar kan er een nieuw baasje gezocht worden.

Hierop krijg ik vaak verschillende reactie’s. De ene zegt: wat leuk en wat goed werk!! En de ander zegt (begrijpelijk) er zitten hier zelf al zoveel honden in het asiel… en beide is waar. Het klopt dat er al een hoop honden in het asiel zitten hier, maar vergeleken daar valt het reuze mee. Hier in NL zitten er gemiddeld 10 honden per asiel. En daar zitten er gemiddeld 300 en komen er elke dag wel 7 honden bij! Ook vaak komt erbij kijken dat deze honden in NL een gedrags probleem hebben: niet met katten, niet alleen thuis, niet met andere honden, niet met kinderen…

Maar goed het ging natuurlijk om mijn andere vraag over de chihuahua:P…
Omdat ik nog nooit een hond geadopteerd heb buiten een stichting om heb ik echt geen idee waar ik op moet letten als ik een hond particulier of bij een fokker zou adopteren. Ook zou ik graag wat adviesen krijgen hoe ik een broodfokker zou herkennen? En wie weet heeft iemand hier wel leuke chihuahua puppy’s!

Eigenlijk is het absoluut qau uiterlijk niet een hond die ik zou kiezen, maar het koppige karakter bevalt mij wel! Ik vind het heerlijk om een hond goed te trainen en er flink mee aan de slag te gaan!

Dus wie o wie heeft er advies voor mij??[/i]

Klinkt goed!

Ik heb zelf niet echt veel advies, mijn Yorkshire terrier hebben we in een Antwerpse dierenwinkel gekocht…
Sowieso een paar kenmerken zijn:

  • Gechipt
  • ingeënt
  • geboortecertificaat

Maar vooral omdat chihuahua’s geliefde hondjes zijn, is het risico op een broodfokker er zeker wel.
Paar handige links:
http://www.cattledog-forum.nl/viewtopic.php?f=86&t=419
http://dier-en-natuur.inf…ie-over-broodfokkers.html
http://www.volgjeme.nl/aanschaf/fokker-of-broodfokker/

en tot slot:
http://www.boxervrienden…f2ad75ea54f&topic=13325.0

Heel veel succes nog!