Holle Rug

Hey Girls :wink:

Ik heb erg last van een holle rug :cry:
Sinds ik 11/12 was begon het ik ben nou 13 en wil er zo snel mogelijk vanaf!
Ik sta 3/4x per week op het podium voor lange tijden… believe me dat doet pijn… :flushed:
Kom ik aan met m’n holle rug! :thinking:
En bekkantelen lukt me nog geen 5 seconden! pfff!
Wat heb ik gedaan dat ik dit kreeg? & Hoe help ik het weggaan!?
Liefst zo makkelijk mogelijk, heb een conditie van een nattewalrus :cold_sweat:

Thankyou xxxxx :upside_down_face:

Voor dit soort dingen moet je naar je huisarts. Wij zijn geen deskundigen.

Ik zie zat forums waar dat wél gewoon kan. :frowning_face:

Eh een holle rug is aangeboren, dat krijg je niet weg. Ja misschien als je je rug laat breken en dan met een corset rond gaat lopen.

Dankje, daar schiet ik mee op.

Het is toch geen probleem om langs de huisarts te gaan? Misschien is er écht een probleem of is het iets wat je zelf kunt veranderen door op je houding te letten en oefeningen te doen. Maar dat kunnen wij niet zien.

Ik heb ook een extra holle rug… de dokter heeft me toen gediagnosticeerd met een scoliose en een lordose en doorgestuurd naar een mensendieckspecialist. Daar heb ik een lange tijd gelopen en sindsdien weet ik precies hoe ik mijn bekken moet kantelen en hoe ik het lang vol kan houden en nog veel meer (ook leniger worden en je spieren ontwikkelen). Dus ik denk dat de eerste stap toch echt de dokter is…

Baleen ;(
Heb juist ook altijd gevoel dat ik e enige ben! Gelukkig niet dus :slightly_smiling_face:

Lukt niet echt ;( Maar probeer mijn best :wink:

Omg! jij ook succes dan :wink: xx & Zal eens langs gaan ja! lijkt me verstandig x

Krom gaan lopen. En je jaloezie jegens andere meisjes achterwege laten.

En tja als zoiets makkelijk op te lossen zou zijn zou niemand meer rugproblemen hebben. Maar je kan het niet zo 1,2,3 oplossen via een forum. En al helemaal niet met verder niks doen.(aangezien je niet te intensief bezig wilt zijn)

Ik ben niet jalours -.-
het gaat er niet om dat het me niet lukt, ik wil graag maar ben gewoon niet Lenig Sorry hoor… -.-"
reageer net zo goed niet :stuck_out_tongue:

Haha het is al een hele tijd geleden dat ik die therapie had. Het is op mijn 12e gediagnosticeerd, daarna tot mijn 14e die therapie gehad. Toen ging het een tijdje goed, maar op mijn 16e/17e ben ik weer teruggegaan omdat ik weer terugzakte. Het is een kwestie van discipline. Elke dag moest ik die oefeningen doen en nu zonder de therapie moet ik altijd eraan denken om mijn bekken te kantelen. Doe het heel vaak ook niet, maar dat ziet er gewoon niet zo heel mooi uit (buik steekt dan uit) en mijn rug doet dan gewoon eerder pijn. Succes!

Uit je bericht blijkt wel degelijk dat je jaloers bent.
Lenig zijn heeft er helemaal niks mee te maken. Ook als je niet lenig bent kan je oefeningen doen. Ik ben de minst lenige persoon op de gehele wereld maar sporten en oefeningen doen gaat prima.

Ik ging ooit naar een parapsycholoog voor dat probleem. Binnen tien minuten stond ik weer buiten en o m g, ik kon gewoon in een autostoel zitten en de rugleuning aanraken met mijn rug. Ik wist toen pas hoe lekker je kon zitten in zo’n stoel, echt maf.

Ik moest bij die man op een tafel liggen en hij liet me zien dat ik een hele holle rug had (ging met zijn handen helemaal onder mijn rug door). En toen lag ik daar tien minuten en hij was in zichzelf dingen aan het doen en mompelen. Tien minuten later was hij weer ‘bij kennis’ om het zo te noemen en toen probeerde hij als vergelijking weer zijn handen onder mijn rug te schuiven. Ging echt niet, ik lag zo plat als een plank. En ik had zelf niet eens gemerkt dat ik ineens met mijn rug echt op de tafel was gaan liggen! Niks van gemerkt, super raar vond ik het.

Die man woonde in Roermond, misschien heb je er iets aan. Misschien denk je dat dit bullshit is, maar ik was bij die man toen ik 13 was en heb jarenlang nooit meer last gehad van mijn rug. Ik ben nu 20 en pas nu heb ik af en toe weer rugpijn, dus wie weet ga ik er nog een keertje naar terug.

Die man heeft mijn moeder ook heel erg goed geholpen bij haar gewricht- en rugklachten. En toen mijn zus daar binnen kwam omdat ze al heeeeel erg lange tijd hoofdpijn had, stond ze binnen 5 minuten weer buiten en had hij alleen maar gezegd: draag nooit meer kettingen. Ze heeft ook nooit meer hoofdpijn gehad. Heel raar maar het heeft ons echt geholpen.

Haha :stuck_out_tongue: sorry dan… ben niet jalours.

Thanks (:

Blijf vooral zo eigenwijs, daar schiet je pas echt wat mee op.

Ik had ook zere rug, dan moet je even naar de huisarts en die kan je doorverwijzen naar een fysiotherapeut. Ik kan niet goochelen en jouw rug beter maken he :wink: