Hoelang niet slapen?

Ik ben erg benieuwd of hier mensen zijn die weleens 2 nachten of meer niet hebben geslapen?
Ik heb (niet express) vannacht niet geslapen, maar ik ben van plan nu weer een nacht proberen niet te slapen en kijken hoelang ik het volhoudt :grinning:

Haha, nee.
Ik houd één nacht al amper vol.

Ik heb wel eens een nacht overgeslagen tijdens een feestje toen ik 11 was, maar toen viel ik 's middags op de bank in slaap :grin:

Toen ik van vakantie weer naar huis ging, moesten we rond 06:00 op het vliegveld zijn, en ik heb die nacht gewoon niet geslapen, ik sliep pas halveewege de vlucht rond n uur of 12.

En eergisteren stond ik op om 03:30, want we gingen naar Parijs met een busreis van 6 uur, maar ook toen heb ik niet geslapen ( wel geprobeerd). Ik sliep pas de volgende nacht om 4 uur.

dat was wel het langste…

Ik ben wel een keer 24 uur wakker, maar dat is dan meer omdat ik vroeg moet werken en die avond uitga zodat ik geen tijd heb om te slapen, maar dan ga ik daarna wel gewoon slapen.

'Op 28 december 1963 besloot de zeventienjarige Randy Gardner om zo lang mogelijk wakker te blijven. Hij hield dit vol tot 8 januari 1964. In totaal bleef hij elf dagen wakker: een record. Natuurlijk blijft niet ieder mens zolang wakker. Hoelang kan een gemiddeld mens zonder slaap?

Gardner bleef 264 uur wakker en had last van stemmingswisselingen, geheugenverlies, hallucinaties en verlies van coördinatie.

Wie probeert wakker te blijven, houdt dit normaal gesproken 36 uur vol. Daarna begint een gevecht tegen vermoeidheid. Na 48 uur is de neiging om te gaan slapen bijna onweerstaanbaar.

Wie lang probeert te vechten tegen slaap, heeft last van microslaapjes. Een persoon slaapt dan voor enkele seconden, zonder dat diegene dat doorheeft. De ogen blijven tijdens een microslaapje gewoon open.

Overigens is het geen goed idee om langer wakker te blijven dan Randy Gardner. Het is namelijk mogelijk om te sterven aan slaaptekort. Wetenschappers hebben in een experiment ratten wakker gehouden en die stierven na twee weken. Een mens kan waarschijnlijk minder lang zonder slaap dan zonder eten.

Er is een erfelijke ziekte bekend met de naam ‘fatale familiale insomnia’. Mensen met deze ziekte vervallen in een status van complete slapeloosheid. De hersenziekte is onbehandelbaar en resulteert in de uiteindelijke dood van de patiënt. Mensen met fatale familiale insomnia sterven binnen drie maanden na de eerste symptomen’

Nou vaak duren bruiloften in mijn cultuur 2 a 3 dagen. Dus ja ik slaap soms 2 dagen lang niet, maar dat is eigenlijk wel vol te houden aangezien het heerlijk gezellig is.

Ik heb nog nooit een aantal hele nachten niet geslapen maar ik heb wel eens 2-3 nachten maar 1 of 2 uurtjes geslapen.

Ik heb een keer 11 dagen NIET geslapen, maar dat kwam dan ook door de prednison.
Heb hele sterke slaapmiddelen gebruikt, niets hielp. Ik werd er helemaal panisch door.

Ik red het nooit tot de volgende dag. Het langste ooit was 7 uur 's ochtends. Ik ben denk ik het type dat er zo gevoelig voor is dat kan overlijden bij te weinig slaap. Er zijn mensen overleden na al 3 dagen geen slaap. Gevaarlijk dus.

Moet wel zeggen dat ik hier echt dood en dood moe was, vooral omdat ik de heeeele dag had gelopen, en veel had gedaan, maar slapen lukte gewoon niet. Op een gegeven moment begonnen dingen ook te bewegen, als ik uit het raam keek, dat was echt raar

Ik kan dat dus echt niet. Laatst was ik ergens en toen sliepen we om 5 uur, dat is volgens mij het laatste ooit, ik ben altijd degene die ongeacht hoeveel lawaai er is, gewoon in slaap valt :’). Oh, en dan had ik die avond terwijl iedereen aan het gamen was ook nog een uur op de bank liggen slapen, haha.

Ja! op schoolkamp 4 jaar geleden heb ik 2 nachten niet geslapen :’)

Ik ben één keer 3 nachten wakker gebleven. Afgelopen zomer. Was wel na 3 nachten zwaar gedesorienteerd, dingen zoals het plafond golfden, en ik snapte dingen niet meer. Praten ging trouwens ook moeilijk.

Ik weet niet meer hoe het precies ging, want ik had ook veel last van hallucinaties en geheugenverlies.
Waarschijnlijk heb ik wel een paar uurtjes geslapen, maar ik weet nog wel dat ik vooral ‘s nachts leefde. :’)

Ja, dat heb ik wel vaker/heftiger door mijn slaapstoornis.

Ik kan trouwens ook nooit slapen als mensen snurken, dus ik ga nooit meer logeren.
Laatst met een werkweek op school heb ik die hele week niet geslapen, want iedereen bij mij op de kamer snurkte.

Mijn record is zo’n 30 uur zonder slaap. En daarna heb ik gelijk mijn slaaprecord verbroken. Zo’n 20 uur, hahaha.

Ligt het aan mij of is microslaapje het schattigste woord wat ik ooit gehoord heb? :flushed:

Wtf man waarom zou je proberen een hele nacht wakker te blijven, expres?