Hoe vriendin helpen?

Hey,

mijn beste vriendin is er altijd voor me en meestal is zij degene die mij oppept. Maar voor het eerst is ze nu echt heel erg verdrietig en heel afwezig op school. Ik maak me echt zorgen want ze is zichzelf niet meer. Natuurlijk heb ik hier met haar over gepraat, en ze voelt zich zo kut omdat het uit is met haar vriend (ze hadden meer dan een jaar) en hij een andere meid S. leuk vindt. Nou kent een vriend van mij die S. ook en hij zegt de heletijd dat ze echt zo’n natural beauty is en hele grote borsten heeft en erg populair is, blabla dus dat hij wel snapt dat de ex van m’n beste vriendin haar leuk vindt.
Mijn beste vriendin krijgt haar maar niet uit d’r hoofd en ik snap best dat ze jaloers op S. is, want iedereen mag haar en ze is heel mooi.
Wat ik ook tegen haar zeg, ze blijft heel jaloers en kan de situatie niet van zich af zetten. Ik snap haar heel goed want ik heb ook wel dit soort dingen meegemaakt. Ik wil d’r dus heel graag helpen, maar weet niet precies hoe!

Heeft iemand tips? Leuke dingen doen met d’r en afleiding zoeken heb ik echt al geprobeerd, ik ben een beetje radeloos want ze is al heel lang niet meer de oude.

xx

Als jij ook dat soort dingen hebt meegemaakt, hoe heb jij dat dan van je afgezet? Misschien kan dat je vriendin ook helpen?

Lastig! Lief van je dat je haar wel probeert te helpen, maar ik denk niet dat het heel snel overgaat! Ik denk dat ze wat tijd nodig heeft om het te verwerken, maar dat weet ik natuurlijk niet zeker dus misschien kun je het best aan haar vragen hoe je haar het best kunt helpen?

Ja ik heb het niet echt van me af kunnen zetten toen, pas toen ik een andere jongen heb ontmoet… en ik denk ook nog steeds wel een beetje aan die situatie die ik toen had meegemaakt afentoe… maar ik zeg gewoon elke keer tegen mezelf dat ik er niet aan moet denken en anders praat ik erover met vriendinnen en die gaan dan helemaal zeggen dat ik veel leuker ben dan haar blabla…

Ja is wel een goede ik vraag het misschien wel aan haar… want miss heeft ze wat nodig ofzo?

Lastig…
Ik zou er natuurlijk gewoon voor haar zijn, maar ik denk niet dat je haar verdriet kan wegnemen.