Hoe rozen mooi houden?

Hallo allemaal, ik ging dus gisteren naar mijn vriend, en hij had rozen voor me meegenomen. (Afjfhfjhhsg superlief natuurlijk.) ik ben hier het hele weekend, het is nogal een eind met de trein. Nu gaan we zondagmiddag in Rotterdam gezellig wat doen met een paar vrienden van ons, en direct daarna ga ik naar mijn eigen huis en hij ook. Alleen ik vroeg me dus af, hoe kan ik die rozen mooi houden als ze een hele dag niet in water staan? Ik heb namelijk geen idee haha. Iedere tip is welkom!
(Niet echt een vreseljk probleem dit, maar ik wist niets anders haha.)

toen ik rozen kreeg van mijn vriendje heb ik ze gewoon in lauwwarm water gezet en toen bleven ze vrij lang goed, en nu hangen ze gedroogd aan de muur :slightly_smiling_face:

Ik weet het niet, maar bloemen blijven nooit echt lang mooi. Ik vind dat je rozen juist heel mooi kan laten drogen. Mijn moeder legde ze altijd op een plek die ze mooi vind en liet ze daar zeg maar afsterven :'3

Als je dat zou willen zou je ze op de kop moeten hangen! Dan blijft de vorm het mooist en zou dit er mee kunnen doen als ze eenmaal uitgedroogd zijn:

http://www.your-healthy-gardens.com/images/DriedRosesVictorian1.jpg

http://www.publicdomainpictures.net/pictures/10000/nahled/2085-1268384996K7CS.jpg

http://2.bp.blogspot.com/_vR-NsjwFzeA/S4KvlXZ0_uI/AAAAAAAABHY/gWMqqYXiR8o/s400/Dried+Roses.jpg

Stukje nat keuken papier er omheen en een beetje zilverpapier? Geen idee of dat slim is.

Drogen zou ook nog een idee zijn, hoelang duurt dat ongeveer? Ik ben echt slecht met dit soort dingen ;p

^ Die gedroogde bloemen zijn mooi!

gaat vanzelf, ze hangen bij mij op de kop en zijn nog steeds lang niet helemaal uitgedroogd (ik kreeg ze 14 februari)

Ik heb geen idee, hangt mss ook af van de kwaliteit van de bloemen? Maar ik denk een week tot twee weken? Sommige bloemen blijven weken goed en andere zijn na een paar dagen al minder :0 Ik heb het nooit zelf gedaan, maar als kind zag ik het mijn moeder altijd doen en ik vond het altijd wel mooi. Ze is zelf allergisch voor bloemen, maar als ze gedroogd zijn heeft ze er geen last van.

Met haarlak spuiten ofzoiets (voor zover ik weet) dan blijft de kleur ook heel lang goed! :slightly_smiling_face: en dan gewoon laten drogen.

Bedankt iedereen! ga ik proberen (:

Met een nat washandje om de onderkant, zilverfolie en dan mee naar huis neemen. Eventueel nog in een plastic zakje (De onderkant dan hea;))

Je mag ze ook wel zolang bij mij thuis laten staan, want ik woon namelijk zowat in Rotterdam haha. Nee sorry, zou het echt niet weten… Wel superlief van hem!

Ik neem bloemen ook altijd mee met keukenpapier er omheen (nat) en dan aluminiumfolie. Desnoods daar nog een plastic zakje omheen. (: