Wie heeft voor mij het recept van kipkerrie salade met ananas en gevulde eieren?
Kip/kerrie/ananassalade © Janneke’s Receptenpagina - recept salade, fruit en kip
Ingrediënten:
2 kipfilet
0,5 l water
1 blokje kippenbouillon
1 klein blik ananas
1 zure appel
1 sinaasappel
het sap van 1 citroen
200 gr belegen kaas
50 gr rozijnen
1 potje zure room
zout
1 el kerrie
Voorbereiding:
Kook de kipfilets gaar in 0,5 l water met het bouillontablet.
Snij de ananas, appel en de sinaasappelpartjes in stukjes en doe ze in een schaal. Bedruppel ze met wat citroensap naar smaak.
Snij de kaas en koude kipfilets in stukjes en meng ze samen met de gewelde rozijnen door het ananasmengsel.
Maak een saus van zure room, zout en kerrie en schep de andere ingrediënten hier doorheen. Laat de smaken ongeveer een uurtje intrekken.
Op kamertemperatuur serveren.
Lekker op stokbrood bij de barbecue of een borrel.
Ingrediënten
8 eieren
3 augurken
1/2 ui
1 eetlepel boter
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel mosterd
peper en zout
paprikapoeder
Vergelijkbare recepten
Tom’s gevulde eieren
Mary’s gevulde eieren
Gevulde eieren met guacamole
Di’s overheerlijke gevulde eieren
Gevulde eieren met zalm en zelfgemaakte mayonaise
▼ Meer
Gevulde cajun eieren
Gevulde eieren met bacon en balsamico
Eenvoudige gevulde eieren
Gevulde eieren met bacon en cheddar
bladerdeeghapjes
▲ Minder
Bereidingswijze
-
Kook de eieren hard en laat ze afkoelen in koud water.
-
Halveer de eieren in de lengte en doe het eigeel in een kom.
-
Vermeng de volgende ingredienten met het eigeel: 1 eetlepel boter, 2 eetlepels mayonaise, 3 fijngesneden augurkjes, 1/2 ui fijngesneden, 1 eetlepel mosterd, peper en zout naar smaak.
-
Spuit (spuitzak) of schep met een kleine ronde lepel dit mengsel terug in de eiwithelften (snij van de bodem een dun plakje zodat de eieren beter blijven liggen).
-
Garneer tot slot met wat paprikapoeder.
lang leve google -.-’
dankje!