Hoe maak ik contact met hèm?

Hallo =)

Ik heb een probleem. Ik zit in 5V en mijn crush in 5H. Deze week is de laatste normale schoolweek voor de examenklassen, dus ook zíjn laatste week.
Op school heb ik altijd oogcontact met deze jongen (in de pauzes en tussen de uren door); hij is serieus de knapste jongen van de school (lang + donker haar + blauwe ogen + lijkt op Tyson Ritter). Maar ik heb nog geen wóórd met hem gewisseld! Wat moet ik doen?!
Mijn crush weet dat hij knap is + veel meiden vinden hem leuk. Maar hij is geen player en hij loopt eerder bij een meisje weg als zij te veel interesse toont. Volgens mij houdt hij een beetje van hard-to-get.
Elke pauze staat hij naar mij toe gedraaid (op een afstandje), kijkt hij mij aan en lacht hij. Als ik langs hem moet lopen, voel ik gewoon dat hij naar mij kijkt.
Ik ken zijn vrienden niet en hij de mijne ook niet. Een van zijn goede vrienden is de broer van zijn ex. Die ex lijkt nog niet over hem heen te zijn en het lijkt erop dat zij mij ook niet aardig vindt (heeft zij iets door?). Ik ken haar verder niet.
Ik kom mijn crush wel eens tegen bij het uitgaan, maar de stap om wat tegen elkaar te zeggen komt maar niet!
Vrijdag is alweer de examenstunt!!! Help! Wat moet ik doen? Time’s running! :astonished:

Xx
P.s: sorry voor het lange bericht.

Update
Verdorie, ik dacht: eerst eens kijken in de pauze.
De eerste helft van de 1e pauze was hij er niet.
De 2e pauze stond hij met zijn rug naar mij toe.
Tussendoor heb ik hem niet meer gezien :l

Misschien kan ik beter niks zeggen. Hij lijkt opeens niet geïnteresseerd.

Update
Vandaag kwam ik hem tussen de lessen door tegen en in de pauzes (: In de pauzes stond hij weer lachend mijn kant op. Hopelijk verbeeld ik me niks!
Morgen probeer ik wat tegen hem te zeggen. Maar dat is eng. Soms heb ik het gevoel dat hij boven mij staat, dus dat ik geen schijn van kans maak. But I’ll make a move.

“When you remember who you are, you live your life following your Heart so that when you get to the end, you say: “What a ride!” instead of wondering, “What if I had…?”
— Mastin Kipp

Update
Normaal heb ik op vrijdag pas om 11.00 uur les en zie ik hem alleen de 2e pauze. Ik ben voor de zekerheid om 09.00 uur naar school gegaan. De examenstunt zou al om 10.00 uur afgelopen zijn. Daarna hadden we geen les meer. Ik ben hem helemaal niet tegengekomen :l SHIT#*&%$)$%!

Wat moet ik doen? In het weekend kom ik hem sowieso niet tegen. Moet ik een bescheiden ‘respect’ zetten bij zijn profielfoto van hyves? Of is dat stalkerig? En wanneer zou ik dat dan moeten doen? Ik heb hem niet eens als ‘vriend’ bij hyves. Is er wat anders dat ik beter kan doen? Of moet ik het hier bij laten?

Lijkt mij dat je gewoon een keer op hem afstapt om een praatje te maken (al is het maar over de examenstunt). En als je dat niet durft kun je misschien via via zijn nummer wel scoren en hem een keer smsen. Als je echt graag contact met hem wil zul je echt de stap moeten zetten. Anders word het natuurlijk niks.

^ dat, en als je dat moeilijk vindt, kan je proberen in het begin gewoon eens een paar keer te lachen of ‘hoi’ te zeggen wanneer je hem voorbij loopt ofzo.

Bedankt! Ik heb serieus heel veel hieraan =)

Hoe kan die ex dat doorhebben als jullie nog nooit een woord hebben gewisseld?

Ik denk altijd dat jongens op meisjes afstappen als ze ze écht interessant vinden. Maar goed. Stap op hem af met die examenstunt. Hij is toch bijna klaar, dus heb je weinig te verliezen.

Je hebt niet zoveel te verliezen :wink:
Je ziet hem niet meer als je afgaat (wat mij niet logisch lijkt, maar toch),
en als het wat wordt dan is het alleen maar mooi.
Je kan misschien op een subtiele plek, waarvan je weet dat hij er komt (kluisje?, bij een plek waar hij altijd staat) je nummer achterlaten.
Hij zal dan wel weten dat het van jou is, of je doet er nog een subtiele hint bij, waaraan hij het wel kan zien. Als hij interesse heeft smst ie je wel.
succes!

Is dat niet een beetje creepy?

Als ik jou was zou ik hem echt gewoon in het echt aanspreken… Ik bedoel hij lacht alleen naar je, dat betekent echt niet dat hij je meteen leuk vindt… Sommige meisjes nemen hints veel te serieus.

@THEFEAR
Ik weet het niet. Laatst zag ik haar roddelen en mijn kant op kijken, terwijl ik oogcontact had. Ja, misschien ben ik niet zó interessant. Toch maar een poging wagen =).
Ensoleille, ja goed idee (:
Bedankt voor jullie advies.

Als ze dan echt over jou zou roddelen zou ze wel echt psycho zijn, als hij alleen maar naar je lacht.
Ik bedoelde niet dat je niet interessant was, maar het lijkt me zo onwaarschijnlijk.

Nou als jullie de hele tijd oogcontact hebben… Als je een jongen leuk vindt, kijk je de hele tijd naar hem. Als zij ziet dat hij naar jou kijkt, kan ze het wel doorhebben, lijkt me.

Ja oké ik spreek hem in het echt aan.
& ja daarom dacht ik dat hij ook wel geïnteresseerd was ;p

Ik zou inderdaad gewoon met de examenstunt ofzo een praatje met hem aanknopen dan hangt er namelijk altijd zo’n relaxed sfeertje.

morgen? :grinning: Je moet ons wel even op de hoogte houden haha. Succes!

@FantasiesUnwind
uhu
@metrobate
Ehm. Als het niet raar klinkt om opeens hoi te roepen, dan doe ik het.
Natuurlijk houd ik jullie wel ff op de hoogte =) Dankje.

@FantasiesUnwind
uhu
@metrobate
Ehm. Als het niet raar klinkt om opeens hoi te roepen, dan doe ik het.
Natuurlijk houd ik jullie wel ff op de hoogte =) Dankje.

Haha meid je lijkt op mij :'D
Ik ging die Tyson Ritter opzoeken, had al een gevoel… nou, de jongen die ik leuk vond die bij ons op school zit, lijkt heel erg op Cillian Murphy. Raad eens welke twee mensen als lookalikes worden bestempeld?

Ik heb een briefje in zijn kluis gedaan. Maar dat was doodeng :’)

@Aurorae
Hahahaha (:
Oew Spannend! Houd je mij op de hoogte?
x

Nou… het is al een soort van over, helaas.
Hij reageerde echt heel leuk, belde me op(ik had mijn tel. nr. opgeschreven) en ik heb toch een maand leuk met hem gemsn’t. Hij deed echter niet erg zijn best iets af te spreken. Heb hem om duidelijkheid gevraagd, in het begin had hij er wel zin in zei hij, maar later niet meer.

Maar ik heb het idee dat het nog niet over is. Er moet nog een magisch iets gebeuren (hahaha)

Een move maken, begin een kort gesprekje. Ik weeettt hoe moeilijk het is aangezien ik nu ook in dezelfde situatie zit haha, ik moét een gesprekje beginnen. Het is bij mij wel makkelijker omdat ik al een heel kort gesprekje gehad hebt, maar wss waardeert hij 't ook als jullie vaker oogcontact hebben. Somebody’s gotta do it! Raap al je moed bij elkaar haha en succes :slightly_smiling_face:

ik zou sowieso beginnen met een keer hallo te zeggen! jullie hebben al zo vaak naar elkaar geglimlacht, een hoi kan er wel van af komen toch :stuck_out_tongue:

en misschien dat zo het gesprek zelf op gang komt, anders kun je iets vragen dat te maken heeft met het examen/examenstunt of iets ander van school.
Heb je hem anders niet op facebook/hyves?