Hoe kun je je aanmelden voor het verpleeghuis?

Weet iemand hoe je je kunt aanmelden voor het verpleeghuis?

is een vraag voor school namelijk maar kan het nergens vinden?

Via het CIZ kun je een indicatie aanvragen om opgenomen te kunnen worden in het verpleegtehuis. Deze moet dan ook verleend worden, anders wordt men nog niet opgenomen. Misschien kun je nu verder (zoeken)?

nou… kan eigenlijk niet veel vinden, eigenlijk niks… heb hier wel een klein beetje aan maar het is niet zo veel informatie.

AWBZ-zorg is zorg die wordt betaald via de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten. Om deze zorg te krijgen heeft u een indicatie nodig. Dit is een besluit waarin staat welke zorg u nodig heeft en hoeveel. U krijgt deze indicatie van het CIZ, het Centrum indicatiestelling zorg. (en ja, verblijf in een instelling, dus verpleeg of verzorgingshuis, valt onder AWBZ)
Heeft u van het CIZ een AWBZ-indicatie ontvangen? Dan kunt u vervolgens afspraken maken met de zorgaanbieder die u in uw AWBZ-aanvraag als eerste voorkeur had opgegeven. Bijvoorbeeld een bepaalde thuiszorginstelling.
Nog wat meer info staat op www.ciz.nl

Was het echt zo moeilijk om te vinden of heb je niet helemaal goed gezocht? want ik kan me niet voorstellen dat het zo moeilijk was.

ze heeft vast verkeerd gezocht ;p