Hoe krullend haar verzorgen?

Hee iedereen,
Van mezelf heb ik vrij pluizig/puffy/frizzy haar wat ik tot nu toe altijd gewoon heb geborsteld. Wel had ik gemerkt dat wanneer ik het pas een dag na het wassen begon te borstelen, er enkele krullen in zaten.

Nu hebben klasgenoten mij verteld dat ik misschien wel een keer kon proberen om mijn haar simpelweg niet te borstelen en er een hoop chemische zooi in te gooien zodat de krullen beter uitkomen.

Ik heb alleen geen idee waar ik moet beginnen en wat voor olien etc. ik behoor te gebruiken. Op Youtube kon ik zo snel niet veel vinden over krullend (Ik vind het persoonlijk meer golvend maar blijkbaar is het dus krullend) haar.

Iemand enige raad?

Je haren niet kammen nadat het droog is, vooral als je pluizig haar hebt met krullen. Kam het voordat je gaat douchen en na het douchen niet meer kammen. Ik raad het je af om je haren te kammen wanneer het nat is omdat je haren zwakker zijn wanneer ze nat zijn. Doe er wat kokosolie in of krulproducten (van de kruidvat etc) en laat ze gewoon drogen.

Shampoo / conditioner zonder sls! Sinds ik shampoo zonder sls gebruik heb ik veel meer krullen. Duurt alleen wel even voordat t helpt. En ook niet zo vaak in de week je haar wassen, en alleen kammen voor t douchen idd. Voor shampoo en conditioner gebruik ik petal fresh (8eu voor 400ml) of dr organic (10eu voor 200ml). Allebei te halen bij de tuinen.

Ga een keer naar de Krullenspecialist. Is een kapster in Amsterdam en wat zij kan doen met krullen is absurd. Ze heeft ook instagram en Facebook en die before en after foto’s zijn zo tof! Ben zelf afgelopen donderdag gegaan, en ik wist zelf niet dat ik zulke mooie krullen had, en dat ik ook zoveel volume kon hebben! Ze leert je ook hoe je je krullen moet verzorgen, met welke producten, hoe vaak wassen enzovoort. Ze is echt echt echt heel goed!

Er bestaat een officieel krullentopic

http://forum.girlscene.nl/forum/beauty-health-hair/het-krullentopic-214116.0.html

bij de product zweer ik.
na het douchen met een handdoek je krullen kneden zeg maar en niet borstelen. Dan deze mousse er goed in doen. Als je volume wilt kun je het product erin doen en dat je haren droog blazen met een krullen difusser met je hoofd op de kop. Ik zelf hoef geen volume dus ik kneed het er gewoon met mijn handen in. Hier krijg je echt mooie krullen van. S’morgens doe ik het vaker ook nog een beetje erin. Dat doe ik een uur van te voren in voor ik ga. Want als ik het een kwartier van te voren in doe gaat het bij mij pluizen. Dus bij mij helpt het om het te laten in trekken en het 1 uur van te voren in te doen. echt een top product, helemaal niet duur 5 euro bij kruidvat.

https://www.google.nl/search?newwindow=1&tbm=isch&q=taft+schwarzkopf+krullen+mousse&spell=1&sa=X&ved=0ahUKEwjfo7vup5jMAhXF_SwKHav-An0QBQgaKAA&dpr=1&biw=1680&bih=955#imgrc=yx2jgakVDmvO4M%3A