Hoe dit soort fotos maken

Haii,
Sinds een tijdje ben ik aan het experimenteren met cubeography, oftewel het maken van fotos van speedcubes. Ikzelf probeer soms fotos na te maken van anderen, om te oefenen qua wat handig is met de instellingen. Kan iemand met helpen hoe ik mijn camera het best kan instellen voor deze effecten op fotos?

Hier 3 voorbeelden van effecten die mij niet lukken:

Als ikzelf zoiets probeer wordt de foto vaak onscherp door de langere sluitertijd. De beweging die zichtbaar is, maar tegelijkertijd ook de aanwezige scherpte vind ik mooi.

https://www.instagram.com/p/BwVwV2Mp2Fx/
Zoiets wordt bij mij snel statisch, terwijl je hier wel degelijk beweging ziet.

Hier vind ik de ‘warmte’ van de achtergrond mooi, maar bij mij krijgt de kubus zelf snel een gele waas, wat bij deze foto niet het geval is.

Ik hoop dat iemand me kan helpen?

Bij een lange sluitertijd heb je wel een statief nodig anders krijg je een foto nooit scherp en krijg je beweging dus niet in je foto. Tenzij je zo’n vaste hand heb, maar dat denk ik niet :wink:

Voor een scherpe voorgrond en wazige achtergrond moet je het diafragma op een laag getal zetten en daar eens mee klooien.
Verder zijn er ook wel wat dingen in photoshop gedaan hoor met die foto’s :wink:
Dat je een gele waas over het witte krijgt heeft te maken met je witbalans, maar photoshop kan ook een hoop doen.

Dankjewel voor je antwoord! Ik heb zeker iets aan de tips gehad. Statief is sowieso handig om te gebruiken. Wat ik me alleen nog wel afvraag, is hoe bij de eerste die hand wel perfect scherp is, gezien die bij mij ook wel iets beweegt, waardoor het niet scherp is door de lange sluitertijd.

Die eerste foto is volgens mij gemaakt met een laag diafragma getal of enkel door max in te zoomen, hierdoor krijg je de wazige achtergrond. De focus van deze foto is ieder geval op de wijsvinger en het rode gelegd. De beweging van de kubus is volgens mij gewoon in photoshop gedaan.

Oh ja, nu je het zegt lijkt me het inderdaad redelijk logisch dat dat met photoshop is gedaan. Anders zou het ook wel heel toevallig zijn als de kubus wel precies recht is uitgelijnd. Dit verklaart alweer een hele hoop :slightly_smiling_face:

Hallo makker, probeer het diafragma te laten lopen en de sluitertijd een beetje te vertragen en eenmaal klikken maak het glad met een beetje kleurcorrectie. Op het einde van je moet blijven proberen op verschillende niveaus (kleurcorrectie) om de perfecte uitvoer (afbeelding) te krijgen.

Vriendelijke groeten,
Seder Smith Plex Tutuapp Vidmate