Hoe begin je voor jezelf?

Hello!

Op dit moment ben ik bezig met een opleiding tot nagelstyliste en zou graag voor mezelf willen beginnen als ik mijn diploma heb. Maar hoe kan ik dit het beste doen?
Een ruimte heb ik al, dus daar hoef ik niet meer naar te zoeken.

Hoe kun je het beste een klantenkring opbouwen en prijzen bepalen en dergelijke? Hopelijk hebben jullie tips! :slightly_smiling_face:

Liefs.

Leer je dat niet op de opleiding?

Naar de kamer van koophandel?

En klantenkring opbouwen door gewoon iedereen te vertellen die je maar kent en vragen of zij het door willen vertellen. En advertenties ophangen in de buurt, visitekaartjes uitdelen, een website maken enz…

advertentie op marktplaats, visitekaartjes in winkels leggen (wel even vragen, maar supermarkten enzo kan je ze natuurlijk gewoon op het advertentiebord hangen). facebookpagina maken en op je eigen facebook ook reclame maken. mond op mond reclame is natuurlijk heel belangrijk.
en organiseer een give-away, (op je facebook pagina bijvoorbeeld) dat helpt echt ^^ al geef je maar een nagellakje weg ofzo.

Je kan ook gewoon a4tjes maken met een actie en bij mensen in de brievenbus doen.

voor de prijzen zou ik gewoon bij anderen op hun website kijken enzo!

Social media inzetten voor je klantenkring, zoals facebook, twitter
Het regionale dagblad een stukje laten schrijven over de opening van je bedrijfje, met een actie, zoals de eerste 10 klanten 50% korting ofzo.
En voor prijzen zou ik een beetje rondkijken op sites van concurrenten…
Zorg dat je origineel bent, dat je iets meer te bieden hebt dan je concurrent een kilometer verderop, dan komen ze bij je terug. Bied bijvoorbeeld een kopje koffie aan ofzo…

Service is erg belangrijk inderdaad! En met social media bereik je ook een hoop

Qua prijs zijn er meerdere mogelijkheden. Je kan kijken naar de markt, wat vragen andere aanbieders voor een soortgelijk product. Je kan ook kijken naar bijv je kosten, materialen die je nodig hebt maar ook energie en jouw ‘uurloon’, dan kan je uitgaan van kostprijs + een bepaalde marge. Marge die gebruikelijk is in dat wereldje weet ik zo niet. Product mag nooit te duur of te goedkoop zijn, dus wat dat betreft moet je weten welke waarde het product voor jouw afnemers heeft. Te goedkoop is ongeloofwaardig en schept bij voorbaat al een verkeerd beeld in het hoofd van de afnemer. Heb je iets unieks (in de ogen van de afnemer), dan kan je daar meer voor vragen.

Wat betreft promotionele activiteiten: lokaal krantje, social media, via vrienden, advertentie op marktplaats, misschien ken je wel iemand die een site voor je kan bouwen tegen kleine vergoeding of gratis (een student?). Overigens moet je eerst kijken wie jouw doelgroep is en waar zij zitten, anders kan je lukraak adverteren maar levert het weinig op.

Zorg voor een mooie site en maak een e-mailadres aan. Niet met Gmail of Hotmail, maar een professionele.

Er staan echt al goede tips bij, hopelijk heb je er wat aan. Mijn moeder is schoonheidsspecialiste met ook haar eigen praktijkje en zij zegt ook dat het echt vooral mond tot mond reclame is wat dus echt opgebouwd moet worden! Vooral veel flyers verspreiden in de buurt en idd via Social Media kun je heel veel bereiken!

Succes :slightly_smiling_face:!

Een vriendinnetje van me wil inderdaad flyers voor me maken! Zij doet een creatieve opleiding, dus is hier veel mee bezig.

Zelf zat ik eraan te denken om er misschien iets bij te doen als het organiseren van kinderfeestjes ofzo, wat denken jullie hiervan? Hier moet ik natuurlijk wel veel energie en tijd in steken om alles uit te werken, maar misschien is het leuk?

Kun je doen, ik zou wel eerst ervaring op doen met 1 klant tegelijkertijd om te wennen aan je praktijk e.d., voordat je 10 kinderen tegelijkertijd hebt :stuck_out_tongue:

En verder mond tot mond reclame inderdaad.
en Google:

En er is nog veel meer te vinden! :slightly_smiling_face:

En leer je dat niet in je opleiding? Ik studeer iets heel anders maar ik kan een keuzemodule over je eigen bedrijf beginnen volgen.

Google weet wel raad.