Hij wilt een pauze

Hallo iedereen,

Ik heb nu 1 jaar een relatie met mijn vriend en we hebben de laatste tijd best veel gedoe. Dit komt door mijn onzekerheid (angiste hechtingstijl waar door ik soms nog al twijfel of hij wel van mij houdt ect.) ik weet dat dit een probleem is en ik krijg hier binnenkort psychologische hulp voor. Na weer een ruzie gehad te hebben wou mijn vriend graag een pauze omdat hij niet weet hoe wij verder moeten . Hij zei dat het niet definitief is omdat die zo veel van mij houdt. Ik vond dat ik hem die ruimte moest geven dus stemde er mee in. Hij heeft mij vrijdag nog gebeld om te vragen hoe het ging maar hier door begreep ik het even niet meer wat hij nou precies wou. Dus stuurde ik heb gister avond een appje met de vraag van waarom hij een pauze wilt als hij al weet dat het definitief is. Hier op zei hij : “Nou ik heb even tijd nodig om voor mezelf alles op een rijtje te zetten. Dat gesprek zei ik dat het niet definitief is en dat ik absoluut open sta om het een kans te geven, daarbij heb ik wel even ruimte nodig om te kijken hoe ik dat eventueel zou willen invullen en of we verder zouden kunnen.”
Dit heeft mij ontzettend verdrietig gemaakt omdat hij zulke verschillende signalen afgeeft. Wat moet ik nou doen en hoe lang moet ik hem de tijd geven? Ik word zo gek van deze onzekerheid :sob::sob::sob:

Heel erg lastig, maar een pauze is soms wel beter. Ik weet het ook niet. In ieder geval een paar dagen, en dat is al kort. Stuur vrijdag op zijn vroegst een berichtje. Hij kan het anders ook aangeven hoe lang pauze hij wil. Dat kan ook een paar weken zijn.

En, neem zelf ook even de tijd om na te denken.