Hij wil het relaxed aan doen... maar hoe doe ik dat dan ook?

Hoi meiden,

Ik zou het fijn vinden om jullie advies te krijgen:)
Zo’n twee maanden geleden heb ik tijdens een festival een jongen leren kennen. Heel verhaal, maar het komt er op neer dat ik op eigen initiatief met hem in contact gekomen ben. Ik ken mezelf, dat doe ik alleen maar als ik echt echt echt m’n zinnen op iemand gezet heb. Waarom, geen idee…dat voel ik gewoon denk ik. Hij bood aan om contact te houden via Facebook. Dat hebben we gedaan en we bleken onwijs leuk te kunnen kletsen. Na een week vroeg hij heel beschaafd of Whatsappen niet handiger zou zijn. Zo gezegd zo gedaan, ook via Whatsappen bleken we een goeie klik te hebben. Hij is een ontzettend sociale, energieke en geïnteresseerde jongen. Gewoon een doodgoeie gast, zoals we dat zouden zeggen haha. Over een weer voorzichtig geflirt maar wel gewoon gematigd:)

Het komt er op neer dat we vorige week vrijdag een eerste date hebben gehad. Alletwee vet zenuwachtig maar wel heel enthousiast. Het was onwijs leuk hebben 5 uur!! non stop zitten kletsen. Via Whatsapp stuurde we lappen tekst naar elkaar waar je bang van wordt, maar ook in het echt geen gebrek aan gespreksstof. We hebben het over onze exen gehad, waarom onze relaties over zijn gegaan. En hij bleek pas net vrijgezel te zijn toen wij elkaar leerde kennen. Ik schrok daar ook wel van eigenlijk…het leek me nogal vroeg om dan al weer af te spreken met iemand anders. Maar ik kan niet voor hem bepalen wanneer hij daar weer aan toe is.

Zoals al wel een beeetje verwacht, wil hij het nu rustig aan doen. Hij zei dat onze date super was maar voor zichzelf een stapje terug moet doen en dat op de korte termijn afspreken misschien snel gaat voor nu. Ik snap hem echt wel…hoewel ik wel vind dat hij er misschien vooraf ook wel over na had kunnen denken dat het misschien snel zou zijn, snap ik ook wel dat een eerste keer daten je toch kan overvallen op een bepaalde manier. En dat je niet van het een in het ander wil vallen.
Hij zegt niet te willen stoppen maar gewoon een beetje gas terug te willen. Allemaal prima… maar ik vind het wel heel moeilijk om daar goeie balans in te vinden. Hij appt me nog altijd dagelijks uit zichzelf en komt ook z’n beloftes na. Natuurlijk is het allemaal minder uitgebreid en wat meer afgepast, gas terug betekent ook echt gas terug. Maar ik vind het moeilijk om hier een draai aan te geven. Enerzijds wil ik ook dat stapje terug zetten. Ten eerste om hem de ruimte te geven die hij nodig heeft, maar ook omdat ik geen mak schaap ben dat zich dan maar buigt naar de situatie zoals hij dat graag ziet. Ik merk dat ik wat meer kortaf begin te worden, uit zelfbescherming. Bang dat hij over twee maanden zegt dat het er gewoon niet in zit. Maar kortaf doen lijkt me ook niet handig want dan laat hij het misschien ook maar bij zitten. Het is gewoon een beetje kak want ik ga het er niet uitgebreid met hem over hebben…we hebben immers pas 1 x gedate. Maar ik wil hem zo graag beter leren kennen:)

Vinden jullie dat ik dit anders aan kan pakken of hebben jullie misschien tips i.o.d? :flushed:

.

Ik denk dat je voor jezelf een beetje een ultimatum moet stellen hoe lang je dit vol wil houden. Het is inderdaad netjes dat je rekening met hem houdt, maar hij kan je natuurlijk ook niet maanden aan het lijntje houden, dus dat moet je hem ook laten merken. Stel je geeft hem 1,5 maand ofzo en het is nog precies hetzelfde, dan zo je hem gewoon kunnen zeggen dat je hem een leuke gast vindt, maar dat je niet voor eeuwig kan blijven hopen dat hij op een tweede date wil.
Daarnaast zou ik nu gewoon genieten van zijn aandacht en berichtjes en het hele relatiegebeuren wat meer vooruit schuiven. Denk dat meer in het nu leven het een stukje gemakkelijker maakt, stel voor jezelf; als het gezellig is, is het goed.

Lukt dat niet omdat je hem te leuk vindt en hier met jezelf mee in de knoop raakt zou ik het contact heel oppervlakkig houden, hem uitleggen waarom en over een tijdje eens vragen hoe hij er dan in staat. Zo ben je in elk geval wat minder met hem bezig, maar is het dan wel weer de vraag of hij je werkelijk gemist heeft in die tijd waardoor hij weer verder wil daten.

@Valar Morghulis: Thanks voor het lezen en je reactie:)! Met zijn ex komt het niet goed, daar was hij meteen wel heel duidelijk over. Met het is idd wel dat hij nog zo vers uit een relatie komt. Eerlijk gezegd heb ik natuurlijk niet heel veel trek in die onzekerheid. Maar ik ben een erg onzeker typje als het op jongens aan komt en gooi daardoor meestal te snel de deur dicht om te voorkomen dat de ander mij pijn doet. Omdat ik wel het idee heb dat hij oprecht is en gewoon normaal contact met mij houdt wil ik het deze keer wel écht volhouden eigenlijk. Natuurlijk doe ik ondertussen wel gewoon lekker mijn ding haha.

@NobodyKnow: Ook jij thanks voor het lezen en je reactie:) Een ultimatum is zo’n slecht plan nog niet. Hij zal na die tijd vast wel een beetje kunnen weten welke kant hij op zou willen met mij. Zou ik het tussentijds wel nog een bespreekbaar met hem kunnen maken? Niet zo zeer of hij er al uit is maar meer hoe hij dat rustig aan doen voor zich ziet etc.

^Denk dat het niet meer dan logisch is dat je dat bespreekbaar maakt. Ergens snap ik dat het jezelf wel kwetsbaar opstellen is, maar ik denk dat je hem wel duidelijk moet maken dat jij het in zekere zin wel ziet zitten om nog eens op een 2e date te gaan, daarom ook rustig aan wil doen en daarin alleen maar rekening probeert te houden met hem, door hem dan te vragen hoe hij ‘rustig aan’ voor zich ziet.

ik maak ongeveer nu precies het zelfde mee!!
als je me wilt noten mag :slightly_smiling_face:

^Ik heb je genote Awesomesauce :slightly_smiling_face:

Ik snap dat het lastig is, het is mij wel duidelijk dat je hem écht leuk vindt. Maar ik zou hem wel die ruimte geven. Mannen houden er niet van om ‘in een hoekje te worden gedreven’, dat schrikt ze af en dan ben je ze kwijt. En dat is uiteraard niet de bedoeling. Blijf gewoon appen en af en toe afspreken, maar wordt niet te intiem. Daarnaast zou ik ook een afspraak met jezelf maken hoe lang je gas terugneemt. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je aan het lijntje wordt gehouden, op een gegeven moment verdien je ook duidelijkheid. Ik zou het een maandje of twee aankijken en dan om duidelijkheid vragen.