Hij wil geen condoom?

Hallo,

Misschien klinkt het onderwerp een beetje raar, maar het is wel echt mijn probleem.
Afgelopen week hebben mijn vriend en ik seks gehad, toen bedacht ik me daarna dat het misschien niet geheel veilig (dat ik niet zwanger kan worden, we weten dat we beide geen SOA hebben) was (wegens ziekte) en dus heb ik de dag erna een morning after pil gehaald. Dit is verder niet een heel groot probleem, behalve dat ik die dag de hele dag met stress heb gezeten en nu nog steeds ontzettend onzeker ben, waarschijnlijk totdat ik weer ongesteld wordt. Weet iemand hoe ik hier een beetje fatsoenlijk mee om kan gaan? Het duurt nog 3 weken…

Nu waren we vandaag weer bij elkaar en we waren al best lekker bezig, maar ik zei dus dat het wel met condoom moest, gezien ik nu nog niet zeker wist of het anders veilig was. Eigenlijk hebben we het nog nooit met condoom gedaan, maar ik pakte een condoom en gaf het aan hem. Uiteindelijk is er dus niets meer van gekomen, hij heeft de verpakking open gemaakt maar hem nooit omgedaan. En hij deed verder ook geen moeite om echt verder te gaan met waar we mee bezig waren. En er is verder eigenlijk ook niets meer over gezegd.

Misschien klinkt dit als een heel stom verhaal. Maar waarom zou hij het niet willen? Ik weet dat hij wel meer wilde, maar toen met het condoom stopte het gewoon opeens. Ik weet dat ik het er met hem over moet hebben, maar dat is een lastig :flushed:. En misschien hebben jullie wel goede ideeën of moet ik het de volgende x gewoon weer proberen?

Xx

Gewoon vragen. Is misschien lastig maar gooi het erop dat je het jammer vond dat er niks meer is gebeurd en of dat misschien door het condoom kwam. En anders gewoon weer proberen en met condoom. Als hij weer afhaakt meteen vragen

Praat erover met hem. Maar gebruik je wel de pil?

Ik snap je eerste stukje niet helemaal of ligt dat aan mij? Je kan niet zwanger worden? En iets met ziekte? Maar zoals hierboven al gevraagd is slik je verder wel de pil? En erover praten.

Als ik het goed begrijp ben je ziek geweest (overgeven of diarree o.i.d.) en werkte de pil daarom niet optimaal? Dat je daarom zegt dat de seks daarom niet veilig was omdat je twijfelt of de pil niet goed werkte? Dan was het inderdaad goed dat je een morning after pil nam en hoef je je daar verder echt geen zorgen om te maken hoor. (:

Volgens mij is het ook zo dat je pil niet helemaal veilig is na het slikken van de MAP omdat die sowieso je hele hormoonhuishouden in de war schopt. Dus ik zou het veilig blijven doen tot aan je stopweek.

En verder vertrouw ik jongens niet die helemaal niks van condooms moeten weten. :’] Maar goed, je vriend zal vast één van de velen zijn die condooms vervelend vinden zitten en het daarom afkapte. Ik had allang gezegd dat hij zich niet zo moet aanstellen!

Ik slik inderdaad de pil, was ziek overgeven enzo en wist daarom niet of de pil goed werkte en daarom heb ik de morning after pil genomen.

Sorry die niet zwanger moest gewoon wel zijn, daarom dat ik de MAP nam.

Ik zal het er toch maar met hem over moeten hebben op de één of andere manier. Vind het gewoon lastig dat hij soms die dingen niet uit zichzelf bedenkt. Hij weet dat ik de MAP moest nemen, dan lijkt hij me dat hij kan bedenken dat het de volgende keer misschien ook niet zo slim is, maar ja. Ik ga mijn best doen :slightly_smiling_face:

Bedankt voor de reacties!

Misschien had je beter eerst met hem gepraat over het gebruiken van een condoom in plaats van 'm eventjes boven te halen tijdens. Veel jongensgebruiken niet graag condooms, omdat het voelt “alsof je met je sokkenaan doucht” (actual quote), maar ik denk wel dat hij het beter zou snappen
als je even uitlegt waarom jullie een condoom moeten gebruiken.

Ik ben het eens met de meiden hierboven. Slik je pil straks keurig want dan is het condoomverhaal niet meer nodig. En je vriend moet zich niet aanstellen over het gebruik ervan. Dan is het geen seks zolang jij niet beschermd bent door de pil.