Hij vindt het te vroeg

Hoi meiden,
Ik ben nu 4 maanden aan het afspreken met een hele lieve leuke jongen. De manier waarop wij ons nu gedragen is zo goed als een koppel. We lopen hand in hand op straat, de manier waarop we met elkaar om gaan, al mijn vrienden en familie en zijn vrienden en familie weten van ons af, etc. etc…
Ik heb hem vorige maand (na 3 maanden afspreken dus) gevraagd hoe het nou zit tussen ons,… Ik ben namelijk wel klaar om het officieel te maken, zeg maar… Maar hij vond het te vroeg.
Ik vroeg hem deze week weer hoe het nou zit tussen ons. Ik ben er echt helemaal klaar voor namelijk! Ik zie niet hoe een “titel” onze band op dit moment kan veranderen. We zijn eigenlijk een stel, maar dan zonder de stempel zeg maar. Anyway, ik vroeg hem hoe het zat, en hij zei dat hij het nog steeds te vroeg vindt. Hij denkt er namelijk steeds aan dat we elkaar ook 4 maanden geleden voor het eerst gezien hebben en met dat idee vindt hij het gewoon nog te vroeg dat we officieel worden en dat ik z’n ouders ontmoet. Ook zei hij zo’n maandje geleden dat hij het gevoel heeft dat hij me echt goed wil leren kennen om een relatie te hebben, maar ik vertelde hem dat je nooit iemand helemaal leert kennen. Je leert iemand toch juist het beste kennen ín een relatie?
Hij blijft wel steeds zeggen dat dat niet wegneemt dat hij me echt heel erg leuk vindt, dat hij gek op me is. Hij heeft me die dag nog toegegeven dat hij verliefd op me is.
Hij speelt ook niet met me ofzo, we waren vanaf het begin al exclusief aan het daten. Sinds onze eerste afspraak zien we elkaar bijna altijd 2 a 3 keer per week en we spreken elkaar (via app, enzo) elke dag.
Het is ook niet dat hij bindingsangst heeft, hij heeft 2 keer een relatie van 2 jaar gehad en is ook helemaal niet bang om met mij over een toekomst te praten (niet op langetermijn, maar wel gewoon hoe hij dingen plant die pas in de zomer kunnen plaatsvinden enzo).

Omdat ik me gewoon niet kan plaatsen in zijn hoofd (dat hij er niet klaar voor is, na 4 maanden…) en hij het best moeilijk vindt te verwoorden wat hij voelt en denkt, vraag ik me af of er hier meiden zijn die het, net zoals hij, rustiger aan doen en zich wel kunnen vinden in zijn mening?
Ik wil gewoon weten hoe jullie over zo’n situatie denken?:slightly_smiling_face:

Dankjewel als je dit hebt gelezen! :slightly_smiling_face: xxx

Ik kan me wel vinden in zijn mening. Een stempel is ook gelijk heel officieel en hij vindt je overduidelijk toch gewoon heel leuk. Je hoeft niet per se een officiele relatie te hebben om elkaar te leren kennen vind ik.

Ik snap je frustratie! Mijn relatie werd ook pas na een half jaar officieel (nu 5 maanden geleden), hoewel we dus ookal dat hele halfjaar exclusief aan het daten waren, elkaar elke dag spraken en meerdere keren per week elkaar zagen. Hij was er ook nog niet klaar voor, maar uiteindelijk heeft hij het wel zelf gevraagd (heel romantisch op een bruggetje midden in de nacht, wat wel problemen oplevert met onze anniversary datum :stuck_out_tongue: anyways, on topic:). Hoe dan ook, je kan het niet forceren en je moet hem zijn tijd gunnen. Zoals je al zei: een titel zou niets veranderen aan de situatie… :wink:

Ik heb hetzelfde meegemaakt. Alleen bij mij liep het uiteindelijk suf af; hij zit nu ergens in Spanje en heb 'm al ruim twee maanden niet meer gesproken. Maar dat zat er ook aan te komen, aangezien hij afspraken af ging zeggen, onduidelijk ging doen. Deze jongen laat duidelijk weten het te zien zitten met jou, je erg leuk te vinden en, het belangrijkste in mijn ogen; hij maakt tijd voor je vrij en maakt jouw prioriteit. Zolang hij dit blijft doen, zal ik me echt geen zorgen maken over zijn gevoelens voor jou. Zet geen druk op het ‘exclusieve labeltje’ en wacht nog een maandje. En geniet intussen van wat jullie nu al hebben :wink: En als 't je echt niet lekker zit, kun je dat hem natuurlijk gewoon vertellen. Zeg dat je graag duidelijkheid wilt en je kan vragen wat nou de precieze reden is dat hij nog niet voor ‘t echie’ gaat. Succes!

Hij heeft waarschijnlijk nog geen zin in die stempel, maar hij laat zien dat ie je heel leuk vind.
Dus ik denk niet dat je je zorgen moet maken.
Geef hem rustig de tijd en dan zal hij wel duidelijk maken wanneer hij er klaar voor is :slightly_smiling_face: