Hij heeft met een ander afgesproken...

Hi Girls,

Ik heb even jullie mening nodig,

Ik ben sinds 3 maanden aan het daten met een jongen, die heb ik leren kennen via tinder.
Het was vanaf begin af aan heel leuk, we zijn een paar keer wat wezen drinken en na 3 keer ben ik bij hem thuis geweest. Nu sinds een paar weken blijf ik er af en toe ook slapen. Wat ik vanaf begin af aan al vreemd vond is dat hij twee nummers en dus ook twee telefoons heeft. Ik kreeg dus eerst zijn backup nummer en naarmate ik hem beter leerde kennen kreeg ik zijn ‘echte’ nummer. Dus heb daarna nooit meer met hem geappt via dat andere nummer. Ik vroeg een keer waarom hij er twee heeft en het enige wat hij daarop antwoorde was;’ ik hou dingen graag gescheiden.’
Nou ja, het zal ook wel allemaal niet zo spannend zijn, dacht ik. Echter merkte ik dat hij heel veel online was op dat ‘backup’ nummer. Soms wel uren achter elkaar (ja echt). Hij had al gelogen over zijn leeftijd, op tinder stond dat hij 27 was, echter is hij 33. Dit heeft hij zelf toegegeven dus ik heb het hem vergeven. Ik heb hem ook wel eens gevraagd, date je nog steeds met andere etc. Nee was daarop het antwoord,. Hij vond me echt leuk en zou ook nooit zomaar iemand in zijn appartement laten. Toch bleef ik een naar onderbuik gevoel hebben. Na een vorige (en ook eerste) relatie van 2 jaar wilde ik niet weer zo gekwetst worden. Ik ben gisterenavond voor het laatst bij hem geweest en toen heeft hij nog gezworen dat hij niet met andere date en echt voor mij wil gaan. Dus besloot ik een vriendin van mij (ik weet het, dit klinkt erg wanhopig) met hem af te laten spreken. Ze ging hem appen op zijn ‘backup’ nummer en kwam met het verhaal dat ze hem kende van uitgaan etc en zijn nr via via had gekregen. Na 3 dagen geappt te hebben, hebben ze vanavond afgesproken, 10 minuutjes, alleen even gepraat op CS maar goed.Hij begon meteen over haar kont etc etc. Ik stond op een grote afstand te kijken, maar hoorde natuurlijk niets. op een gegeven moment zei hij dat hij met een vriend ging eten, dus hij moest gaan, maar wilde zeker nog eens met haar afspreken. Dit is natuurlijk wat ik wel zag aankomen, maar zeker niet had gehoopt. Mijn gevoelens zijn natuurlijk niet zomaar weg, maar ik weet dat ik dit dus niet verdien. Hebben jullie tips voor mij hoe hem hier mee kan confronteren, of dit uit zichzelf te laten bekennen? Ik wil nl. niet dat hij weet dat ik dit met mijn vriendin zo heb afgesproken. Pff ik weet dat dit een beetje warrig verhaal is, maar ben erg geschrokken van alles. Let me know

Of gewoon zeggen dat je geen gevoelens meer hebt zonder de échte reden?

Ik vind het dubbel. Want is er echt afgesproken dat jullie alleen met elkaar daten en voor elkaar gaan? Zo nee, is hij in principe gewoon vrij om met anderen af te spreken.

Ja, ik heb gezegd dat ik niet op zoek ben naar een scharrel, dus als hij verder wil daten dat hij dat dan moet zeggen zodat ik afstand kan nemen. Toen zei hij dat hij voor me wilde gaan… En me ook echt leuk vindt

Als dit al het begin is van jullie ‘relatie’, dan lijkt dat mij geen gezonde verhouding.
Niet alleen van zijn kant (twee telefoontjes zonder duidelijke verklaring? liegen over zijn leeftijd? afspreken met een meisje en praten over haar kont?), maar ook dat je de drang voelde om hem ‘uit te lokken’ om te zien of hij wel ‘loyaal’ is.

Als er nu al wantrouwen is en dingen verzwegen worden, dan denk ik niet dat je hiermee door moet gaan.

Ik zou doorgaan met je leven en hem laten. Er zijn nog andere mensen waar je een klik mee kan krijgen, je hebt alle tijd om dat te ontdekken. Geef het niet zomaar op door te gaan voor minder, want je verdient beter.

Het is een leugenaar en duidelijk iemand die uit is op gemakkelijke Tinderdates. Je bent hem zelfs geen uitleg verschuldigd. Gewoon dumpen die handel.

Bedankt voor je reactie. Hoe kan ik dit het beste zeggen?

Wat voor jou het beste voelt; je kan hem de waarheid vertellen, dat je weet dat hij afsprak met een ander, maar dat hij dat niet tegen jou zegt. Of je zegt tegen hem dat je toch geen behoefte hebt aan een relatie en dat je liever tijd voor jezelf neemt. Of je zegt dat je minder een klik voelt dan voorheen en dat je denkt dat het beter is om even (= voor altijd) te stoppen met afspreken.

Maak het niet te moeilijk voor jezelf; mogelijk zal hij je proberen te overtuigen dat hij wel voor je wil werken, dat hij jullie contact wel speciaal vindt, etc.
Niet teveel aan jezelf twijfelen, vertrouw op je gevoel.

Precies dit. Je weet zelf ook dat je beter verdient en je onderbuikgevoel had toch (helaas) wel gelijk. Op lange termijn wil je echt niet zo’n persoon in je leven.

Ik zou hem gewoon zeggen dat je geen interesse meer in hem hebt, en ik vind niet dat je hem verschuldigd bent te vertellen waarom. Misschien dat hij dan bij zichzelf wel te raden gaat.
Als je hem echt wat wil zeggen kun je hem gewoon vertellen dat je een onderbuikgevoel hebt wat hem door zijn leugens en twee nummers niet zo vertrouwt. En dat hij dat maar moet respecteren. :slightly_smiling_face:

Dat verandert de zaak. Dumpen die hap!