Hij doet alsof er niks aan de hand is

Al eerder plaatste ik een topic over mijn probleem met een jongen.

Mijn verhaal in het kort:
Voor een tijd had ik het erg leuk met een jongen.
Ik vond hem steeds leuker en ik had het idee dat het van zijn kant ook zo was.
We hadden geen relatie maar waren wel leuk klef bezig.
Ook hebben we het weleens over onze gevoelens voor elkaar gehad.
Vlak erna zagen we elkaar nog maar weer een tijd dáárna, liet hij niks van zich horen, wat mij laat twijfelen of ik hem misschien heb afgeschrikt.

Het hele verhaal staat in dit topic.

(Ik noem de jongen die ik leuk vond even A.)
Vandaag heb ik hem weer gesproken.
Dat gebeurde op zijn werk. Ik was daar voor een vriendin, die werd geholpen door een andere medewerker.
Toen we even moesten wachten, kwam A. ineens met ons (mij) praten.
Hij vroeg heel leuk hoe het met me ging en zei dat het zo’n tijd geleden is dat hij me heeft gesproken en het leuk vindt me weer te zien.
In mijn gedachten viel mijn mond van verbazing heel vaak open.
Maar ik kletste gewoon mee.

Ik snap zijn gedrag niet.
Ik heb nooit duidelijkheid van hem gekregen maar die wil ik wel nog steeds, door met hem te gaan praten.
Maar nadat bezoekje bij zijn werk, vraag ik me af of dat zin heeft.
Omdat als hij het bijvoorbeeld ‘weer wilde proberen’ of mij uberhaupt weer wilde zien, had hij me denk ik allang gesmst.
Een vriendin zei dat het mogelijk is dat hij het inderdaad leuk vind om mij zo nu en dan toevallig even te zien en te spreken maar dat hij geen relatie wil op liefdesgebied maar misschien ook niet eens door wilt als gewone vrienden…
Als dat zo is wil ik dat graag van hem horen maar ik weet dus niet of dat zinvol zal zijn.
Want aan de andere kant heb ik het gevoel dat ik niet iets moet opbouwen wat er (van zijn kant) niet in zit.
(Ik zeg er wel bij dat de dag nog niet voorbij is, hij zou nog iets kunnen sturen.)

Wat zouden jullie doen in mijn situatie?
Zouden jullie hoe dan ook met hem praten om duidelijkheid te krijgen? Ondanks de twijfel of het nog zin heeft?

Ik denk niet dat het veel zin heeft. Hij is niet oprecht geïnteresseerd in je, dus laat hem gaan.

Typisch jongens, ze lozen je en vervolgens besta je niet voor ze. Totdat ze je na lange tijd weer zien of spreken, dan proberen ze het weer een keertje. Meid, je bent vast veel te goed om jezelf daar voor te laten lenen!

Bedankt voor het reageren!

Ik snap dat niet. Als hij niet oprecht in mij is geïnteresseerd, waarom spreekt hij me dan aan? Gaat ervoor bij ons zitten??
Zelfs toen we daar eigenlijk klaar waren, wilde hij gewoon verder kletsen.
Als je klaar met mij bent, praat je toch niet zolang met me?

Misschien vond hij het gewoon alleen leuk om je weer eventjes te spreken maar ziet hij verder niks in je? Ik weet het niet. Ik denk dat je hem moet laten gaan.

Dat kan twee dingen betekenen:
OF hij probeert het gewoon echt weer opnieuw (niet intrappen)
OF hij vindt je gewoon een hele toffe meid

Het is voor meiden die een jongen leuk vinden nou eenmaal moeilijk te verhappen dat een jongen ze wel leuk vindt, maar niet leuk genoeg om als relatiemateriaal te zien. Het zijn ook gewoon kutzakken he! haha=)

Het hoeft niet te betekenen dat hij je meer ziet dan een vriendin/goede kennis. Jullie hadden leuk contact voorheen en ik denk dat dat zijn uitgangspunt is gebleven. Je zegt het zelf; als hij er meer achter zocht, dan deed hij heus wel (meer) moeite erna.

Ik wil je niet ontmoedigen.

Jongens zijn zo lastig…

Sorry hier heb je niks aan

@NiemandsWife
Tja, ik weet niet welke van de 2 het zou betekenen, dat weet alleen hij.

Waarom zou ik als “relatiemateriaal” niet leuk genoeg zijn?
Hij heeft me die tijd terug laten weten dat hij me een leuk meisje vindt.
Ons gedrag was alsof we een stel waren. (lees: zoenen en ander leuk geklef)

Ik had hem toentertijd nog gemaild over waarom hij zo doet.
Tot vandaag heeft hij die niet beantwoordt.
Een halfjaar later smste ik hem ongeveer hetzelfde.
In de eerste smsjes gaat het dan over gewone, andere dingen en wanneer het komt op waarom hij niks van zich liet horen, geeft hij geen gehoor.
Super vreemd.
Ik kan hem nu smsen en hij zal precies net zo ‘beleefd’ naar mij terug smsen en dus gewoon doen alsof er niks aan de hand is.
Pas als het weer dáárover gaat, zal hij ook via sms niks van zich laten horen.
Nu ik het zo typ, lijkt het er écht op alsof hij me de waarheid niet wilt vertellen.
Ik snap ook wel dat het niet makkelijk is om dat aan me te vertellen maar hij moet inmiddels weten dat ik het wel erg op prijs stel dat ik het wel weet.

Offtopic: Ik heb nog nooit van het woord “kutzakken” gehoord. (:

@Eevha
Nee, hij kan me inderdaad gewoon als kennis zijn gaan zien maar waarom dat?
Sinds wanneer wilt hij dat en (nogmaals) waarom?

Sinds wanneer hij dat wil en waarom zou je toch echt aan hem moeten vragen om erachter te komen.

Verder denk ik dat je een beetje aan het ontkennen bent.

@Chocxlatte
Hij vond je een leuk meisje zei hij maar toen het serieus werd kapte hij het af door niks meer van zichzelf te laten horen. Geloof me meisje, die uitspraken die jongens doen zijn tegenwoordig geen garantie meer. Ik weet niet of je ooit topics van mij hebt gelezen maar ik had precies het zelfde. We waren net vriendje en vriendinnetje, hij zou alles laten voor mij. En uiteindelijk heeft hij me alsnog laten barsten. Als hij het echt leuk vond om je weer te zien in de zin van dat hij er meer in zoekt, dan had hij al wel contact gezocht.

En dan wil ik je nog 1 tip meegeven: Ook al zou hij wel over een paar dagen ineens smsen ofzo…vergeet dan niet wat er in het verleden gebeurd is. Want toen heeft hij je gewoon laten stikken. Is hij dat waard?

We vallen je heus niet aan, maar je moet begrijpen dat het voor een jongen zoals hij waarschijnlijk makkelijker is om jou te vriend te houden dan je af te wijzen en de relatie tussen jullie te verslechteren.

Waarom hij dat wil en sinds wanneer; ik heb werkelijk geen idee. Ik denk dat heleboelnummers met ontkennen het volgende bedoelt: je zoekt een achter alles een reden en lijkt het niet te accepteren/kunnen bevatten dat hij niet meer wil dan vrienden/goede kennissen.

Sorry ik verwoorde mezelf volgens mij niet helemaal goed.

Wat ik bedoel met ontkennen is dat je niet lijkt te willen weten dat hij je blijkbaar niet als (potentieel) relatiemateriaal meer ziet. Dat is jammer maar helaas weinig aan te doen. Met ontkennen bedoel ik ook dat je volgens mij ergens ook wel weet dat hij niet meer wil maar er vooor jezelf allemaal redenen achter zoekt.

@NiemandsWife
Volgens mij heb ik nog geen topics van jou gelezen.

“Als hij het echt leuk vond om je weer te zien in de zin van dat hij er meer in zoekt, dan had hij al wel contact gezocht.”
Dat denk ik ook.
Maar die interesse in mij die hij dus eigenlijk voor niks toont (met mij praten), zal ik écht niet begrijpen zonder verklaring van hem.
Het is voor hem simpelweg tijdverspilling.

“Ook al zou hij wel over een paar dagen ineens smsen ofzo…vergeet dan niet wat er in het verleden gebeurd is. Want toen heeft hij je gewoon laten stikken. Is hij dat waard?”
Ik denk dat als hij zijn oprechte excuses aan mij aanbiedt, het misschien nog zin zal hebben om met hem verder te gaan.

@Eevha
Ik weet dat jullie me niet aanvallen.
Ik ben blij met jullie reacties (maar niet blij met wat erin staat maar dat ligt aan de situatie).

Waarom zou het voor hem makkelijker zijn om mij te vriend te houden?
Als hij niet naar me toe was gekomen en gewoon deed waarmee hij bezig was, was dat misschien wel meer realistisch geweest dan zijn enthousiasme voor mijn aanwezigheid te tonen (dat was het echt).

@heleboelnummers
Dat hij niet meer wilt is mij wel duidelijk.
Ik wil alleen héél graag de reden weten waarom, zodat ik ook verder kan.
Nu wordt mij gedwongen om verder te gaan, hem uit mijn hoofd te zetten zonder reden.
Zo kan ik het nooit echt goed afsluiten, voor mezelf.

En waarom zou een vriendschapsrelatie er eigenlijk niet inzitten?
Volgens mij vind ik het net zo goed prima als we gewoon vrienden blijven maar ook daarvoor moet hij weer z’n interesse tonen, door mij simpelweg te smsen maar dat doet hij ook niet dus kortom; dat hij vandaag met me gesproken heeft, heeft ook niks opgeleverd.
(Weet ik eigenlijk allang maar ik ben nog steeds gewend hoe het in het begin tussen ons ging)

[quote author=Chocxlatte link=topic=208003.msg[quote author=Chocxlatte link=topic=208003.msg[quote author=Chocxlatte link=topic=208003.msg[quote author=Chocxlatte link=topic=208003.msg9461442#msg9461442 date=1314471276]#msg[quote author=Chocxlatte link=topic=208003.msg9461442#msg9461442 date=1314471276] date=1314471276]#msg[quote author=Chocxlatte link=topic=208003.msg[quote author=Chocxlatte link=topic=208003.msg9461442#msg9461442 date=1314471276]#msg[quote author=Chocxlatte link=topic=208003.msg9461442#msg9461442 date=1314471276] date=1314471276] date=1314471276]#msg[quote author=Chocxlatte link=topic=208003.msg[quote author=Chocxlatte link=topic=208003.msg[quote author=Chocxlatte link=topic=208003.msg9461442#msg9461442 date=1314471276]#msg[quote author=Chocxlatte link=topic=208003.msg9461442#msg9461442 date=1314471276] date=1314471276]#msg[quote author=Chocxlatte link=topic=208003.msg[quote author=Chocxlatte link=topic=208003.msg9461442#msg9461442 date=1314471276]#msg

Het hoef voor hem geen tijdverspilling te zijn. Ik ken genoeg mensen waar ik het leuk vind om af en toe even een praatje mee te houden of een smsje te versturen. Echter ik heb geen behoefte om met al die mensen een vriendschap te starten of een relatie te starten. Af en toe met ze praten vind ik genoeg. Misschien ben jij intussen voor hem ook zo’n persoon.

[quote author=Chocxlatte link=topic=208003.msg[quote author=Chocxlatte link=topic=208003.msg[quote author=Chocxlatte link=topic=208003.msg[quote author=Chocxlatte link=topic=208003.msg9461442#msg9461442 date=1314471276]#msg[quote author=Chocxlatte link=topic=208003.msg9461442#msg9461442 date=1314471276] date=1314471276]#msg[quote author=Chocxlatte link=topic=208003.msg[quote author=Chocxlatte link=topic=208003.msg9461442#msg9461442 date=1314471276]#msg[quote author=Chocxlatte link=topic=208003.msg9461442#msg9461442 date=1314471276] date=1314471276] date=1314471276]#msg[quote author=Chocxlatte link=topic=208003.msg[quote author=Chocxlatte link=topic=208003.msg[quote author=Chocxlatte link=topic=208003.msg9461442#msg9461442 date=1314471276]#msg[quote author=Chocxlatte link=topic=208003.msg9461442#msg9461442 date=1314471276] date=1314471276]#msg[quote author=Chocxlatte link=topic=208003.msg[quote author=Chocxlatte link=topic=208003.msg9461442#msg9461442 date=1314471276]#msg

Het is voor hem makkelijker om jou te vriend te houden omdat hij het dan niet op een vijandige manier hoeft te stoppen.

[quote author=Chocxlatte link=topic=208003.msg[quote author=Chocxlatte link=topic=208003.msg[quote author=Chocxlatte link=topic=208003.msg[quote author=Chocxlatte link=topic=208003.msg9461442#msg9461442 date=1314471276]#msg[quote author=Chocxlatte link=topic=208003.msg9461442#msg9461442 date=1314471276] date=1314471276]#msg[quote author=Chocxlatte link=topic=208003.msg[quote author=Chocxlatte link=topic=208003.msg9461442#msg9461442 date=1314471276]#msg[quote author=Chocxlatte link=topic=208003.msg9461442#msg9461442 date=1314471276] date=1314471276] date=1314471276]#msg[quote author=Chocxlatte link=topic=208003.msg[quote author=Chocxlatte link=topic=208003.msg[quote author=Chocxlatte link=topic=208003.msg9461442#msg9461442 date=1314471276]#msg[quote author=Chocxlatte link=topic=208003.msg9461442#msg9461442 date=1314471276] date=1314471276]#msg[quote author=Chocxlatte link=topic=208003.msg[quote author=Chocxlatte link=topic=208003.msg9461442#msg9461442 date=1314471276]#msg

Er zit geen vriendschaprelatie in omdat hij dat niet wil. Vriendschap moet van twee kanten komen.

[quote author=heleboelnummers link=topic=208003.msg[quote author=heleboelnummers link=topic=208003.msg[quote author=heleboelnummers link=topic=208003.msg9461545#msg9461545 date=1314471861]#msg[quote author=heleboelnummers link=topic=208003.msg9461545#msg9461545 date=1314471861] date=1314471861]#msg[quote author=heleboelnummers link=topic=208003.msg[quote author=heleboelnummers link=topic=208003.msg9461545#msg9461545 date=1314471861]#msg

Ja maar met die mensen ben je denk ik altijd wel alleen maar vriendschappelijk geweest.
Bij mij is het zo dat we een soort van elkaars scharrel zijn geweest, wat nu veel te laag is gedaalt naar gewone kennissen.

[quote author=heleboelnummers link=topic=208003.msg[quote author=heleboelnummers link=topic=208003.msg[quote author=heleboelnummers link=topic=208003.msg9461545#msg9461545 date=1314471861]#msg[quote author=heleboelnummers link=topic=208003.msg9461545#msg9461545 date=1314471861] date=1314471861]#msg[quote author=heleboelnummers link=topic=208003.msg[quote author=heleboelnummers link=topic=208003.msg9461545#msg9461545 date=1314471861]#msg

Hij hoeft het niet vijandig af te sluiten. Het neutraal afsluiten kan ook.
Maar ok, misschien moet ik alleen maar blij zijn dat hij nog zo vriendelijk doet.
Maar ik blijf erbij; ik heb er niks aan.

“Als hij het echt leuk vond om je weer te zien in de zin van dat hij er meer in zoekt, dan had hij al wel contact gezocht.”
Dat denk ik ook.
Maar die interesse in mij die hij dus eigenlijk voor niks toont (met mij praten), zal ik écht niet begrijpen zonder verklaring van hem.
Het is voor hem simpelweg tijdverspilling.

Kijk, weet je wat het punt is. Jullie hebben elkaar een tijd niet gesproken en hij was wss gewoon verrast om je daar te zien en vond het ook leuk om met je te praten. Kijk, als hij compleet genegeerd had dan was het denk ik ook niet goed geweest toch?:stuck_out_tongue: Wat we je duidelijk proberen te maken is dat hij gewoon sociaal tegen je is en dat je er niet teveel achter moet zoeken.

“Ook al zou hij wel over een paar dagen ineens smsen ofzo…vergeet dan niet wat er in het verleden gebeurd is. Want toen heeft hij je gewoon laten stikken. Is hij dat waard?”
Ik denk dat als hij zijn oprechte excuses aan mij aanbiedt, het misschien nog zin zal hebben om met hem verder te gaan.

Ik snap dat je een excuses wil voor de 1e situatie die je beschreef. Maar daar los je niks mee op. Want dit is geen kwestie van vergeven en het opnieuw proberen met elkaar. Voor jou voelt het alsof je er niks aan hebt, maar bij hem speelt het probleem blijkbaar al lang niet meer en daarom kon hij ook gewoon met je praten, zonder bijbedoelingen. Met alle respect en het is begrijpelijk, maar ik denk echt dat je het gewoon niet wil begrijpen.

Sorry als het gemeen op je over komt. Maar zoveel meiden maken dit mee, heb het zelf ook gehad en het is gewoon echt nodig om een beetje hard toe gesproken te worden=)