High school USA

Heee,

Ik zit in 4 VWO nu, en ik heb het idee dat het niveau misschien te hoog is voor mij. Nu heb ik bedacht dat ik misschien jaar 5 en jaar 6 in Amerika kan doen, dus dan zou ik een high school diploma hebben zeg maar. Maar kan dat wel, twee jaar in het buitenland bij een gastgezin? Ik zou ook bij vrienden of familie van mijn ouders kunnen gaan wonen die twee jaar trouwens. En als ik dan weer terug in Nederland kom, kan ik dan wel een universitaire opleiding doen, met m’n high school diploma? (Dit wil ik zo graag omdat er een bepaalde studie is die ik bijna zeker wil gaan doen)

xxx

Ik denk dat je dit beter kan bespreken met je mentor of afdelingsleider, aangezien zij er vast al wat van afweten.

Het amerikaanse schoolsysteem is heel anders dan die van Nederland, dus als je daar geslaagd bent voor je high school betekent niet perse dat je naar uni kan.

Het zijn wel verschillende system, ik denk dat als je dat echt wil doen dat je naar van die diploma’s moet kijken die internationaal erkend worden.

Verder kan je evt. ook een van de vele bureaus inschakelen die zich hierin hebben gespecialiseerd, zij kunnen je wel wat beter helpen denk ik. Als ik me niet vergis heeft het Fulbright Center ook veel informatie (in ieder geval voor studenten, scholieren weet ik niet zeker).

Wat misschien ook nog een optie is is om na je examens een jaar te gaan?

Volgens mij ligt het niveau van de High School in Amerika lager dan het niveau van VWO in Nederland, dus ik denk dat het niet kan, maar weet het niet zeker. Zou inderdaad overleggen met mentor en afdelingsleider.

Heel erg bedankt voor het antwoorden allemaal!!! <3 Het probleem is een beetje dat veel vakken van VWO een iets te hoog niveau voor me zijn. Ik heb wel een aantal vakken waar ik echt negens enzo haal zonder veel te leren, en die studie die ik wil doen ben ik ook goed in… Maar ik weet dus niet of ik, stel dat ik door zou gaan met VWO, m’n eindexamens wel zou halen, door die vakken waar ik niet zo goed in ben… En in Amerika kan je de moeilijkheid van je vakken een beetje afstemmen op je niveau, en doordat veel vakken dan makkelijker zouden zijn zou ik dat waarschijnlijk wel halen. En stel dat ik dan een toelatingsexamen voor die studie zou moeten doen, denk ik dat ik dat wel zou halen doordat ik dus wel goed ben in de vakken die je ervoor nodig hebt. Wat denken jullie?

Ik heb geen verstand van het Amerikaanse schoolsysteem, maar een Amerikaans middelbareschooldiploma terwijl je daarna gewoon weer in Nederland wilt studeren lijkt me hartstikke onhandig. Maargoed, ik sluit je topic, want er is een algemeen topic voor studeren in het buitenland: http://forum.girlscene.nl/forum/school/het-algemene-topic-voor-studeren-het-buitenland-meer-251672.0.html