Het ukulele topic

Post hier alle leuke ukulele liedjes, ukulele tabs, jouw eigen ukulele, informatie over ukuleles, noem maar op…

Wat is een ukulele?
De ukulele (spreek uit: joekelille) is een snaarinstrument behorend tot de getokkelde luitachtigen, onderverdeeld in de gitaarfamilie. Een ukulele heeft over het algemeen vier nylon snaren. De stemming is verwant aan die van de gitaar; de verhoudingen zijn gelijk aan de hoogste vier snaren van de gitaar, maar de bovenste snaar is een octaaf hoger gestemd.

Hier wat liedjes die ik zelf leuk vind:

Ik weet dat de ukulele nog niet zo heel bekend is, veel mensen weten nog niet precies wat het is. Dus daarom dit topic :slightly_smiling_face:

En natuurlijk een hele bekende: http://www.youtube.com/watch?v=V1bFr2SWP1I

I love Ukes!

Maar dan vooral wanneer Max Schneider erop speelt :’)

blijft schattig (:

Deze is trouwens ook wel heel lief: http://www.youtube.com/watch?v=TruIq5IxuiU

Grappig ik had het vandaag er nog over dat ik een ukulele wou gaan kopen. Weet iemand misschien een goeie die niet al te duur is?

HippeBij: Zelf heb ik een ukulele van Greg Bennet, die was ongeveer 100 euro. Dat geld moet je ongeveer wel rekenen wil je een beetje een goede ukulele hebben.

Trouwens, je moet ook wel weten wat voor type ukulele je wilt, want je hebt meerdere soorten die weer aan heel andere klank hebben. http://www.ukestore.nl/informatief/soorten-ukulele.html Ik zou hier even kijken, alles staat er uitgelegd over de verschillende soorten.

Ik heb er 1, maar krijg hem echt voor geen meter gestemd. Overal op internet vind ik een andere stemming en bij het boekje wat er bij staat is nóg een andere. Snap er helemaal niks van :")

Ik vind die dingen zo vet he. Ik heb er verder geen verstand van, dus dit is een upje haha.

http://www.get-tuned.com/online_ukulele_tuner.php

Deze gebruik ik zelf altijd, en het klinkt altijd goed.

Oke, dankjewel!

Ik denk dat ik een soprano ukulele ga kopen (na de vakantie)
En ik vind die pineapple ukulele er zo grappig uitzien! :grinning:

^