Het straatfotografie topic

Zoals de titel al zegt : het straatfotografie topic.
Laat hier zien wat jij met straatfotografie doet.

Ikzelf zie heel vaak dingen gebeuren die ik wil fotograferen maar ik doe het niet omdat iK bang ben dat mensen het niet accepteren. Hoe doen jullie dat?

Ik heb gezocht of dit al bestond maar zag het nergens,
verwijder dit topic anders maar!

ja ik ga dit topic volgen, straat fotografie is cool maar je kunt als je niet verstandig bezig bent zo een rechtszaak op je dak krijgen D:

als je ‘portretrecht’ googled vind je een zooitje info in ieder geval =).

Gewoon stiekem doen? :wink:

ja ik ga dit topic volgen, straat fotografie is cool maar[b] je kunt als je niet verstandig bezig bent zo een rechtszaak op je dak krijgen [/b]D:
Ik zou het dus niet aanraden.

Oh god… Dan doe je het toch lekker niet?

eerst de foto maken en dan pas vragen. anders is de actie ervanaf.,

Laatst werd ik door een Chinese meisje gefotografeerd omdat ik met mijn vriend solo zat te voetballen. Vond ze blijkbaar schattig. Maar ik vind wel dat ze eerst toestemming moest vragen, aangezien ik het pas later zag.

Ik doe het niet zo vaak, maar ik vraag het toch meestal niet. Als ik bijv. een straatmuzikant fotografeer, geef ik hem wel wat geld. Dat doe ik zowieso eigenlijk maargoed haha.

Serieus ik probeer mensen alleen te behoeden voor eventuele problemen die voorkomen kunnen worden!

Straatmuziekanten/artiesten vind ik persoonlijk een ander verhaal, zijn staan daar iets op te voeren en worden zo vaak op de foto gezet.
Maar verder heb ik altijd zoiets ongemakkelijks. Terwijl ik vaak hele mooie beelden voor me zie!
Máár is hier nog iemand met voorbeelden?

Zeer handig topic, dit ga ik even volgend. Heb namelijk precies hetzelfde probleem.

Volgens mij had iemand die vorig jaar op de kunstacademie waar ik ook studeer er onderzoek naar gedaan. Zolang het een openbare plaats is mag je gewoon fotograferen… Natuurlijk is het daarna aan de fotograaf om te kiezen dat deze het de persoon die gefotografeerd is ook verteld. Maar het hoeft dus niet. Daarbij moet ik wel zeggen dat het eraan ligt wat het doeleinde is van de foto! Als de persoon op de foto door jou doeleinde negatief word benaderd of ander sinds naar beneden word gehaald kan die persoon inderdaad moeilijk gaan doen.
Zo hoorde ik eens het verhaal van een meisje die was gefotografeerd tijdens het uitgaan, allemaal heel leuk, mooie foto. Uiteindelijk gebruikte de fotograaf de foto voor een anti-soa campagne. Tja, dat was natuurlijk niet de bedoeling en het meisje word zo door iedereen aangekeken…

Ik heb de afgelopen tijd veel honden gefotografeerd op straat, toch vraag ik het van te voren nog aan de eigenaar. En ik merk dat die het vaak wel fijn vinden als het nog word gevraagd van te voren, aangezien ik heel vaak de vraag ‘waar wordt het voor gebruikt’ naar m’n hoofd krijg. Ook klasgenoten van mij die mensen fotograferen op straat, vragen het eerst, tenzij het bijvoorbeeld bedoeld is dat het een echte spontane foto wordt, bijvoorbeeld bellende mensen oid.

Ja, als je het vraagt, vraag het erna. Anders is het moment weg. Ook kun je gewoon even oogcontact maken. Als je natuurlijk een portret foto van een wild vreemde maakt is het normaal dat je het van te voren vraagt.
Ook kun je gewoon even oogcontact maken.

ik maak regelmatig straatfoto’s. ik zal er hier een paar posten. Als het een moment opname is vraag ik het niet aan mensen maar probeer ik het subtiel te doen zo dat ze het zelfs niet merken. Maar anders ga ik het wel vragen en meestal doen mensen er niet moeilijk over, maar als ze er echt problemen mee hebben zullen ze dat gewoon zeggen.
En zoals lerem zegt het is ook zeker niet de bedoeling dat de foto’s in een negatieve zin worden gebruikt!

http://i589.photobucket.com/albums/ss337/faylamouche/DSC07986fay.jpg

http://i589.photobucket.com/albums/ss337/faylamouche/DSC07981fay.jpg

http://i589.photobucket.com/albums/ss337/faylamouche/DSC07970fay.jpg

http://i589.photobucket.com/albums/ss337/faylamouche/DSC08054fay.jpg

http://i589.photobucket.com/albums/ss337/faylamouche/DSC08006fay.jpg

haha die op dat bankje vind ik echt zon benidormbastards foto :grinning:

haha jaa daar dacht ik ook gelijk aan toen ik m zag! :stuck_out_tongue: haha

haha stom he,
dat je door zon programma zoiets niet meer als normaal kan zien!

nu ik er op let, idd! haha :stuck_out_tongue: