Het rechtzetten met ex?

Hoi allemaal,

Ik heb alweer ruim 2 jaar een ex waarmee het 2 jaar geleden niet zo goed is afgelopen. We zaten elkaar al een tijdje dwars, zagen elkaar niet meer en het voelde gewoon klaar. We hebben het dan ook samen uitgesproken en uitgemaakt. We hadden afgesproken vrienden te blijven (ja iknow, standaard riedeltje). Dit ook vooral omdat we dezelfde vriendengroep delen waar we heel hecht mee zijn. Of eigenlijk waren. Een paar weken later ontmoette ik via mijn opleiding een jongen, en het klikte erg goed. We hebben een aantal keer afgesproken en inmiddels is het ook mijn vriend. Toen dat een beetje de wereld inging wilde mijn ex geen contact meer met mij. Hij zette me voorschut in de vrienden groepsapp, ontweek me op het station, enz. Ook begonnen mijn vrienden ook raar tegen me te doen en hebben ze me uit de groepsapp verwijdert. Ik heb een aantal nog persoonlijk benadert wat er aan de hand was maar niks terug gekregen. Ook heb ik mijn ex persoonlijk een bericht geschreven en ik kreeg terug dat ie me even niet meer wilde zien. Ok… Ik heb overigens van die hele vriendengroep nooit meer iets gehoord, niet op mn verjaardag, kerst, niks (achteraf wel spijt dat ik zelf nooit persoonlijk naar ze toe ben gegaan, maar ik voelde me ontzettend in een hoekje gedreven en voor lul gezet).
Tot vorig jaar, toen ik een van mijn ‘oude’ vrienden op een feestje zag. Met hem heb ik eindelijk goed kunnen praten en hij vertelde mij ook dat mijn ex en zijn beste vriend dachten dat ik vlak voordat het uitging al met mijn huidige vriend vreemd was gegaan. Wat dus echt niet waar is, ik ging pas met hem daten na heel wat weken erna. Mijn ex en zijn beste vriend hebben toen meerdere leugens over mij verteld tegen mijn vrienden, en ze tegen mij opgestookt. Iets wat ik hem écht heel erg kwalijk nam.
Maargoed, daar is nu ook alweer een jaar overheen en ik wil het toch graag een keer uitgepraat hebben. Nu ik weer terug ben in Nederland zal ik ze weer steeds vaker tegen het lijf lopen, en ik wil gewoon dat dat normaal kan. We zijn tenslotte toch volwassen…?
Ik zou hem dus toch graag een berichtje willen sturen met de vraag wat er nu eigenlijk gebeurd is. Mijn huidige vriend zegt ook dat ik dat moet doen.
Wat denken jullie? Doen? Of accepteren dat dit gewoon klaar is en hem met rust laten?

Tbh zou ik het lekker gaan. Je moet geen energie in dit soort mensen steken.

Je lijkt er nog heel erg mee te zitten, dus ik denk ook wel dat het een goed idee is om hem een berichtje te sturen. Misschien dat het dan rust voor jou geeft. Je huidige vriend zou er dus ook helemaal oke mee zijn, dat is ook wel fijn!

Vooral omdat je er zelf wel last van hebt, zou ik zeggen: probeer het.
Wil je ex nog steeds niet reageren, dan zul je het toch moeten afsluiten en laten rusten.

Ik zou het eigenlijk gewoon laten. Deze mensen hebben niet eens de moeite genomen om jouw kant van het verhaal te horen en je ex is een zielige leugenaar.

Als het je echt rust geeft, kan je nog een berichtje sturen, maar het kan je ook alleen maar gaan frustreren als hij niet antwoordt.

Ik zou dat niet eens vrienden noemen joh. Als ze jouw ex geloven terwijl en niet jouw kant van het verhaal aan horen zou ik ze geen vrienden noemen. Maar als je er echt reuze mee zit kan je het natuurlijk wel vragen. Maar stop dan niet te veel energie er in want wat hebben ze jou gegeven? Een rot gevoel waarschijnlijk

Niet doen. Deze mensen zijn geen echte vrienden geweest en zijn het niet waard.

Gewoon doen wat voor jou het beste voelt.

Als je “het” gesprek houd ben je ervan af, en hoef je je er niet meer druk over te maken.
Dat is denk ik belangrijker dan “jezelf laten kennen”.

Ik zal er weinig moeite aan doen want je ziet elkaar toch daarna nooit meer… Toen het net uit was met mijn ex wilde ik ook ontzettend graag het goed afsluiten en erover praten. Hij zei dit ook te willen maar gaf nooit aan wanneer. Zulke mensen veranderen niet dus geen tijd in steken…

hij zal daar best begrip voor hebben en anders gewoon neerslaan dat joch. nee grapje maar anders gewoon 0,0 procent aandacht meer aan besteden

Nouja, dat is dus wél de case. Ik heb een tijdje in Polen en in Afrika gewoond en dus was uit buiten beeld. We hebben nog steeds een paar gezamelijke vrienden, en we zullen elkaar dan vaak weer zien bij het uitgaan of verjaardagen.

Dan zeg je toch gewoon ‘‘hoi’’, en meer niet?