Pizza - Recept van 24kitchen
Benodigdheden:
Pizza Bodem:
350 g bloem
7 g gedroogte gist
1 tl suiker
1 tl zout
250 ml warm water
1 teentje knoflook
200 ml tomatenblokjes
1 tl Italiaanse kruiden
Beleg pizza:
250 g cherrytomaatjes
1 courgette
3 vijgen
50 g rucola
30 g seranoham
1 el balsamico
Verwarm de oven voor op 220°C
Leg bakpapier op de bakplaat.
Het deeg:Roer bloem met gist en suiker met een garde door elkaar.
Voeg het water en zout toe.
Kneed het tot een soepel deeg.
Laat circa 10 minuten rusten.
Dit is genoeg deeg voor 1 normale pizza en 3 kinderpizza’s of 2 normale pizza’s.
De tomatensaus:
Pel en hak de knoflook fijn.
Meng de tomatenblokjes met de knoflook en Italiaanse kruiden.
De pizza:
Rol de helft van het deeg uit en bedek hiermee de bakplaat.
Smeer de tomatensaus over het pizzadeeg
Halveer de cherrytomaatjes
Snijd de courgette in dunne plakken
Beleg de pizza met de courgette en cherrytomaatjes
Bak de pizza in circa 12-15 minuten goud bruin in de oven.
Snijd de vijgen in partjes.
Was en droog de rucola goed.
Beleg de pizza met de seranoham, vijgen en rucola.
Besprenkel de pizza met balsamico azijn