Het oppas-topic

Hier kan je alles kwijt over wat met oppassen te maken heeft. Hoeveel krijg je betaald? Hoeveel oppasadresjes heb je? Wat doe je met de kinderen als ze wakker zijn? Wat doe je als de kinderen al slapen? Hoe ben je aan je oppasadresjes gekomen. ect ect…

Ik pas wel een o pbij mijn tantes, bij mijn buurvrouw en bij kennissen (of bij mensen die mijn moeder kent)Ik krijg ongeveer 3 euro per uur…
En als de kinderen op bed liggen ga ik lekker tv/film kijken, computeren (als dat mag) of gewoon lezen :slightly_smiling_face:

Tip voor iedereen hier:
Marktplaats! Je kunt je daar aanbieden als oppas. Mensen voeren dan hun postcode in en kunnen jou dan vinden als jij bij ze in de buurt woont. Jullie moeten zelf maar een beetje kijken hoe het werkt. Ik zou er geen foto bij zetten, dat vind ik persoonlijk een beetje te eng op marktplaats, je weet ten slotte nooit wie er reageert. Begrijpelijk als jullie nu denken: he bah. Maar voordat ik ergens op ga passen wil ik kennis maken met de ouder(s) en het kind (/de kinderen). Ik ga dan altijd met een van mijn ouders daar heen zodat zij ook weten waar ik ben enzo. Meestal willen de ouders zelf ook wel een kennismaking want die willen natuurlijk ook wel zien wie er op hun kind/kinderen gaat passen.

Werkt voor mij heel goed! Heb al heel veel reacties gehad. Pas nu o.a. om de zaterdag overdag op een tweeling van 5 jaar en verdien daar 50 euro mee. Ik verdien verder gewoon 6 euro per uur. Is leuk werk en verdient lekker!

Ik zelf pas op bij mijn tante en mensen uit mijn straat. Ik verdien ook ongeveer 3 euro. Soms ook 5 euro! En meestal kijk ik tv of ik maak huiswerk. En als de kinderen nog wakker zijn, doen we meestal spelletjes of we kijken een film.

Ik wilde gelijk een advertentie op marktplaats zetten maar daar moet je ineens voor betalen. Of hoeft dat niet als je dat basis vermelding pakket neemt? Kan iemand even kijken aub?

Hoeveel krijg je betaald? tussen de ¤40-50 (geen vast bedrag/uur)
Hoeveel oppasadresjes heb je? maar 1tje
Wat doe je met de kinderen als ze wakker zijn? Film zien, tekenen, met de auto’s spelen, legoblokken,…
Wat doe je als de kinderen al slapen? tv zien, koekjes eten :wink: , op mijn pc,…
Hoe ben je aan je oppasadresjes gekomen? Vrienden van de familie

ik heb sinds deze week een oppaskindje. :dancer:

Heeft iemand tips voor de mensen die briefjes in brievenbussen willen doen of een advertentie op marktplaats willen zetten wat ze in die brief/advertentie kunnen zetten?

Zijn er maar zo weinig mensen die oppassen?

Broefje voor in de brievenbussen::

hallo,
bent u nog op zoek naar een oppas voor u kinderen?
dan bied ik me hiebij aan,
als u interessa heeft kunt u mij bellen op dit nummer: 06-1111111111
dan kunnen we een afspraak maken voor een kennismaking.
ik hoop u hierbij voldoende geinformeerd te hebben, heeft u vragen bel het bovenstaande nummer.
Met vriendelijke groet en ik hoop tot ziens
(je naam)

en dat dan door elke brievenbus in je straat

Bij marktplaats is het gewoon gratis hoor. (;

Ik pas soms op bij kennissen, gewoon als ze het nodig hebben. Ik verdien dan 3 euro per uur en dan vind ik goed want ik hoef ze meestal alleen maar 1 uurtje te vermaken-naar bed sturen-tvkijken of computeren.:'3

Ik zou wel willen oppassen, helaas ken ik niemand die kleine kinderen heeft…

ik denk wel dat je je leeftijd erbij moet zetten, en op welke dagen je zéker niet kan.

Ik vind kleine kinderen irritant

en met de tijd je rooster , of je wel met kinderen kan omgaan (gwn bijzetten ik heb een broertje/zusje/neefje/nichtje ofzo)

Ik pas ook op, maar hoef niet zo vaak. Ik verdien 3 euro per uur. Ik ben 18, dus ergens kun je wel zeggen dat het weinig is, maar ik vind het leuk om te doen en ik heb zo ook nog een baantje, dus ik vind het niet erg als ik er niet zo veel mee verdien, ik doe het met plezier.

Sinds 2 weken ook een oppasadresje, afgelopen vrijdag voor het
eerst opgepast. Van 19:00 tot 22:15. Verdien ik 4/5 euro per uur
mee verschilt per keer. En dat met een beetje tv kijken (=

zouden jullie 13 te jong vinden? (zit in klas 2 en heb verstand van kinderen ook al zeg ik het zelf)

Nee hoor, ik ken ook een meisje van 13 die ook vaker oppast, en dat hoorde ik vroeger ook wel vaker van zulke jonge meisjes die gingen oppassen. Ik denk niet dat je er te jong voor bent, als je zelf zegt goed met kinderen om te kunnen gaan. Gewoon doen dus!