Het officiële MMORPG topic

Hey iedereen!
Ik weet niet of er al een officieel MMORPG topic is, Maar ik heb hem in ieder geval niet kunnen vinden. Als hij er wel is mag hier natuurlijk een slotje op.

Even een korte uitleg voor de mensen die niet weten wat een MMORPG is. (Lang leve wikipedia)

Een massively multiplayer online role-playing game (MMORPG) is een genre van role-playing game waarbij een groot aantal spelers via het internet interactie met elkaar hebben. Zoals in alle RPG’s nemen spelers de rol van een avatar op (meestal in een fantasiewereld) en hebben ze de controle over de talrijke acties van hun avatar. MMORPG’s onderscheiden zich van single-player- of kleine multiplayer-RPG’s door het grote aantal spelers en door de “persistente virtuele wereld” (meestal gehost door de uitgever van het spel) die continu blijft bestaan en evolueert wanneer de spelers offline of weg van het spel zijn.

MMORPG zijn dus om het makkelijk te zeggen online games, Er zijn er genoeg van.
Speel jij een MMORPG? Zoek je een leuke MMORPG om te spelen? Deel het hier. Hier kun je ook screenshots, filmpjes e.d kwijt.

Even een kleine lijst met MMORPG’s die ik zelf speel/heb gespeeld.

  • FLYFF (Fly For Fun online)
  • MapleStory
  • Perfect World
  • LaTale
  • World of Warcraft

Deel hier alles van leuke MMORPG’s tot aan filmpjes en screenshots.

Ik speel zelf op dit moment alleen nog MapleStory, wat eerlijk gezegd aardig begint te vervelen. Ik speel het nu al zon 3/4 jaar. Ik ben eigenlijk wel opzoek naar een leuke MMORPG om te spelen.

Verschillende MMORPG’s geprobeerd, maar ik blijf terugkeren naar Flyff x3

Ik ben een gamenoob, gewoon omdat ik nooit de mogelijkheid had.

Maar heb nu eindelijk een fatsoenlijke computer, dus wat raden jullie me aan?

ik speel nu Aion.

heb ook heel lang Runes of Magic gespeeld. lijkt heel erg op WOW maar dan gratis

Flyff vind ik nogsteeds een leuk spel. jammer dat zo weinig mensen het spelen. ik weet eigenlijk niet eens of mijn laptop het aan kan xd

Ik speelde altijd Maple Story, maar sinds ik een mac heb kan dat niet meer… Weet iemand nog leuke games voor op de mac? Want volgens mij is dat er bijna niet :frowning_face: snik

Ik wil Guild Wars2 spelen X.X

Als je het wil spelen, gewoon kopen. Guild Wars 2 is echt fantastisch! *cheers*

Ik ben bang dat mn macbook pro t niet trekt en ik dan met kutgraphics zit terwijl ze echt awesome zijn…
En ik mag t niet op mn vriend’s computer spelen want dan kunnen we niet samen spelen :’)

Mijn vriend heeft zelf ook een computer die niet al te best meer is, maar hij was zeer aangenaam verrast over de graphics en frames per second. Guild Wars 2 heeft iets waardoor het spel zelfs op minder goede computers soepel loopt en ook nog eens mooi oogt. Uiteraard heb je geen prachtige zachte randjes en perfecte schaduwen en de graphics zullen wel niet op stand ultra kunnen, maar mijn ervaring is dat het nog meevalt, zelfs als ze op medium staan ziet het er nog knapper uit dan de gemiddelde MMORPG!

Ik denk trouwens wel dat je hem op een virtual machine moet spelen, tenzij je Windows op je Macbook runt, want GW2 is niet compatibel met Mac OS, al zijn hier uiteraard wel trucjes voor. :slightly_smiling_face:

Edit: Inmiddels is ook een versie voor Mac OS X in beta gebracht door ArenaNet. :slightly_smiling_face:

Forever AION :upside_down_face:

Ik speel al zo’n 5 jaar Maple Story, maar dat verveelt snel. Ben dus eigenlijk opzoek naar een andere…

Ik wil ook weer gamen!

Ik speelde vroeger altijd FLYFF, en weet er ook nogsteeds veel van… Maar het verveelde dus ben gestopt. Teveel grinding :frowning_face:
Ik heb ook Perfect World, Maple Story, Mabinogi (< topspel, maar helaas niet meer beschikbaar voor Europa:( ), Vindictus etc etc etc…

Vindictus is erg leuk, het is niet zo typisch zeg maar. Meestal klik je een monster aan en valt die automatisch aan, maar hierbij moet je gewoon richten en ontwijken enz… ook heel leuk!

Ik zoek een mmorpg waarbij je keuzes kunt maken. Ik ben echt al heel lang op zoek en ik heb ook al veel gezien maar ik ben gek op keuzes maken en ik vroeg me af of iemand een mmorpg kent waarbij dat kan? Of tenminste, een mmorpg waar je acties invloed hebben op de verhaallijn.

Guild Wars 2 heeft dat wel! Afhankelijk van wat je bij de character creation kiest en wat je verder kiest in je persoonlijke verhaallijn, krijg je andere dingen die je moet doen. Er zijn meer dingen die afhankelijk zijn van jouw keuze, je kan bijvoorbeeld kiezen om een stadje te verdedigen, waardoor het in jouw handen blijft, of het gewoon te laten, en dan zal je zien dat het ingenomen wordt door bijvoorbeeld centaurs. :stuck_out_tongue:

Daar had ik inderdaad al naar zitten kijken maar ik vond 60 euro best een hoop geld!