Het officiële Merlin topic

Merlin is een Britse Fantasy- en avonturenserie, bedacht door Julian Jones, Jake Michie, Julian Murphy en Johnny Capps. De serie is geïnspireerd op de legende van Koning Arthur en gaat over de vriendschap tussen tovenaar Merlijn en Prins Arthur. Op verschillende punten wijkt de serie echter af van de traditionele vertellingen van de serie.

Verhaal:
Merlin is een jonge tovenaar die door zijn moeder naar Camelot wordt gezonden, om in te komen wonen bij de hofarts, Gaius. Hij ontdekt dat de koning, Uther Pendragon het gebruik van magie verafschuwt, en heeft verboden door het hele koninkrijk. Merlin moet zijn magie dan ook verborgen houden om niet het risico te lopen geëxecuteerd te worden. Verder ontdekt Merlin dat Uther een draak gevangen houdt onder Camelot. Deze draak, de laatste op de wereld, openbaart aan Merlin dat hij een belangrijke rol zal spelen in het beschermen van Uther’s zoon Arthur. Arthur zal, zo zegt de draak, een beter en eerlijker koninkrijk vormen. Hetgeen voor Merlin moeilijk te geloven valt aangezien Merlin het idee heeft dat Arthur een arrogante, omhooggevallen prins is. Andersom heeft Arthur ook geen hoge dunk van Merlin.
Morgana, Uthers beschermeling, beschikt over voorspellende gaven die ze, vanwege Uthers opvattingen over magie, verborgen houdt. In de loop van het verhaal ontwikkelt Morgana een afkeer voor het bewind van Uther al die jaren heeft gevoerd over diegenen met magie. Uiteindelijk lukt het haar, met hulp van diverse partners, om Uther om te brengen waardoor Arthur het koningschap op zich moet nemen.


Dankjewel Wikipedia!
De hoofdrollen worden vertolkt door Colin Morgan (Merlin), Bradley James (Arthur) en Katie McGrath (Morgana). Dit topic is bedoeld om plaatjes, spoilers en gedachten te delen.