Het No-Buy tips topic!

Het No-Buy topic

Velen van ons houden van shoppen, maar helaas moeten we ook op onze centjes letten.

Daarom een topic voor alle tips om er voor te zorgen dat je door een No-Buy periode heen komt :grinning:

Hierin kunnen dus ook tips geplaatst worden voor het sparen of als je dan naar de stad gaat, dat je zo min mogelijk koopt.

  • Met hakken naar de stad gaan, zo heb je meestal geen zin om urenlang duizend winkels te bekijken
  • Onderweg iets eten als je gaat winkelen. Met eten mag je namelijk veel winkels niet in. En zo zal je ook eerder merken bij welke winkels je het echt jammer vindt als je er niet in kan
  • Met iemand winkelen die niet van winkelen houdt, zo krijg je snel medelijden als je te lang winkelt en ga je niet vanalles passen/veel winkels in

-Maak een lijstje met dingen die je echt nodig hebt, of die je die dag wil proberen te kopen. Ga naar de stad en beloof je zelf dat je alleen dingen van die lijst mag kopen. Als je iets leuks ziet, maar het stond er niet op, pech! Dan heb je het waarschijnlijk toch niet nodig
-Koop geen dingen die lijken op iets wat je al hebt. Dus waarom suede ballerina’s en ook nog hetzelfde paar maar dan met een strikje erop?

Upje!

Heel druk bezig zijn voor school. Ik had toen twee maanden nauwelijks iets gekocht en was ruim 300 euro rijker dan normaal.

Wat tips van beautylab:
#1 Inventariseer je kledingkast
Oei, de een zal er sneller mee klaar zijn dan de ander, maar je moet ergens beginnen. Een goede manier om de inhoud van je kledingkast te inventariseren is om je kast op te ruimen. Haal alles uit de kast, bekijk het, sorteer het op seizoen en sorteer het op favoriet kledingstuk (wat je regelmatig draagt) en eventueel kleur. Zelf heb ik het op seizoen en op kleur. En eh, mijn favoriete kledingstukken hangen meestal over een stoel :wink: Nu je weet wat je hebt kun je zien dat je eigenlijk genoeg kleding hebt om de rest van de tijd mee door te komen. Nieuwe kleding kopen is heel verleidelijk, maar houd in je achterhoofd dat je genoeg hebt!

Ik bedoel, als één meisje één jurk voor een heel jaar kan dragen met steeds een andere combinatie, dan moeten wij toch ook voldoende creaties kunnen bedenken met onze hele kledingkast? Check voor meer informatie theuniformproject.com.

#2 Waarom heb je een no-buy? Maak een belofte aan jezelf!
De meest voorkomende reden om een no-buy in te lassen is geld, maar het kan ook een hele andere reden zijn. Misschien spaar je ergens voor? Misschien vind je het zonde dat je zoveel koopt en het soms maar één keertje draagt? Wat het ook is, schrijf het op en hang het bij je spiegel of een andere plek waar je elke dag tegenaan kijkt. In een no-buy moet je erg vastberaden zijn, dus je moet het wel echt wíllen! Door het op te schrijven maak je het al iets officiëler, wat kan helpen.

#3 Wees creatief!
Bij stap 1 heb je de inhoud van je kledingkast geïnventariseerd, dus nu je weet wat er zoal inhangt kun je combinaties maken die je misschien nog niet eerder gemaakt hebt. Combineer die ene broek met dat ene truitje, of dat rokje met dat topje wat je niet zo graag draagt, maar toevallig wel heel leuk staat samen. Gewoon even een middagje fröbelen. Alleen, of met een vriendin samen. Maak combinaties die je niet eerder droeg en wees creatief! Hang de combinaties gewoon kant-en-klaar terug in je kast, net zoals ik doe in dit filmpje. Voor inspiratie kun je kijken op lookbook.nu – hier haal ik zelf erg veel inspiratie vandaan!

#4 Find a buddy!
Een no-buy hoef je niet alleen te doen! Zoek steun bij vriendinnen. Je kunt het samen doen, maar het kan ook al helpen door ze over je no-buy te vertellen. Mocht je in de verleiding komen dan kunnen ze je weerhouden van een aankoop. Wat je ook kunt doen is een kleding-ruildag organiseren met vriendinnen! Kom op een avond bij elkaar en neem kleding mee die je niet of zelden draagt en ruil het met kleding van vriendinnen die zij niet of zelden dragen. Everybody wins!

#5 Pimp je oude kleding
Come on, je hoeft geen ultieme creabea te zijn om je kleding te pimpen. Wat dacht je van tie-dye, ombre, kledingverf, de schaar erin of studs erop naaien? Mijn zusjes hebben veel kleding DIY’s op hun site gepost (kittehscupcakes.com) maar ook vind je veel inspiratie op psimadethis.com en honestlywtf.com. Natuurlijk vind je via google ook een hele hoop!

#6 Ontwijk kledingwinkels zo veel mogelijk
Het is lastig, maar probeer jezelf niet in de buurt van winkels te begeven als je er niets te zoeken hebt. Dus als een vriendin vraagt of je mee gaat shoppen, gewoon als gezelschap, gewoon nee zeggen. Als je door het centrum moet lopen zet dan denkbeeldige oogkleppen op (don’t you dare windowshopping!) en blader niet in catalogussen en reclamefolders. Houd dit vol en je komt feilloos door je no-buy periode heen, I’m sure!

#7 Houd in gedachten hoeveel centjes je bespaart!
Ga eens na hoeveel geld jij dit jaar al aan kleding en accessoires hebt uitgegeven. Schrijf het op en tel het bij elkaar op. Ja, das schrikken he? Ik denk dat ik een maand door California had kunnen reizen van het geld wat ik aan designer shoes en kleding heb gespendeerd. Een maand. Naar Amerika. Inclusief hotelovernachtingen, vliegreis, eten en shoppingmoney. And I’m not even kidding! Misschien moet ik ook maar op een no-buy… jeetje! Dus, elke keer als je ook maar de neiging hebt om te shoppen herhaal je als een mantra in je hoofd: ‘vakantie naar Californie, vakantie naar Californie, vakantie naar Californie‘.

-Geld in een spaarpot stoppen die alleen open kan door hem echt te slopen

Als je naar de stad gaat, bijvoorbeeld maar 20 euro meenemen in plaats van je hele beurs, zodat je niet meer dan 20 euro uit kan geven. :slightly_smiling_face:

Een hele strakke skinny jeans aan, dan heb je geen zin om alles uitgebreid te passen.

Verder: http://www.parisandroses.blogspot.nl/2012/05/ach-de-economie-ach-de-crisis.html

handige site ik ga het volgen Up je voor jou

Zorg dat als je écht naar de stad toe moet om iets te halen, je alleen geld mee neemt voor dat wat je moet halen, dan kan je ook niks anders kopen. Probeer verder zoveel mogelijk winkels te vermijden.

pinnpas thuislaten en zelf eten meenemen zo kan je niks kopen ook geen food :slightly_smiling_face: