Het huisdieren topic!

Ik heb al eens een topic gemaakt over mijn egeltjes en hamstertjes enzo, maar het leek me leuk om andermans huisdiertjes ook eens te zien! Ik kan vast niet de enige zijn hier die helemaal hotel is op diertjes, toch? :flushed:

Hier nog eens mijn huisdiertjes op een rijtje, al heb ik geen hamsters meer :slightly_smiling_face:

Bella, mijn eerste Afrikaanse witbuikegeltje van inmiddels 5 jaar oud.

Loui, mijn tweede egeltje. Hij is nu ongeveer anderhalf jaar oud.

Callisto, onze 1 jaar oude opvang-mannetje. Inmiddels gereserveerd tot afwachting of zijn nieuwe baasje in België een vergunning kan krijgen :slightly_smiling_face:

De flat waar Bella en Loui in wonen hebben we zelf gemaakt en is 60 cm diep, 60 cm hoog en 150 cm breed per hok :slightly_smiling_face: Aan beide kanten hebben we krabpalen gemaakt voor de katten :grinning:

En dan de katjes :grinning:

Mouse is een 5 jaar oude kruising tussen een Heilige Birmaan en een Pers, hij is misschien mishanded geweest en zoiezo flink verwaarloosd. Toen hij bij ons kwam moest hij geschoren worden en omdat zijn vachtje helemaal verpest is door de verwaarlozing moet hij eens per 3 maanden op zijn buik geknipt worden. Borstelen en wassen helpt allemaal niks helaas.

en een foto van na het scheren

Cat is een jaar oude kruising met Turks Angora. Ze is op 7 weken bij ons gekomen als gezelschap voor Mouse. Veel te vroeg dus, want 12 weken is normaal al worden ze met 8 weken ook vaak verkocht maar dan dus niet bij fokkers (mag ik hopen tenminste…). ze werd door mama verstoten net als haar broertjes en zusjes en haar daar houden was dus echt geen optie meer. Ze kende totaal geen grenzen, terwijl Mouse juist heel terughoudend was. Inmiddels zijn we dus een flinke tijd verder en trekken de katjes elkaar mooi mee. Mouse is een stuk losser en vertrouwd mensen weer. Hij liet ons zelfs al een paar keer schrikken door bij volkomen vreemde mensen op schoot te liggen, wat hij nog nooit heeft gedaan daarvoor! Terwijl Cat juist wat ingetogener is geworden en een stuk rustiger doordat Mouse haar een aantal strenge grenzen heeft opgelegd, haha.

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/226453_461315773941304_1190512375_n.jpg

En als kitten toen ze net bij ons was:

En dan hebben we nog een aquarium met verschillende vissen, slakken en garnalen. het aquarium is 50 cm diep, 60 cm hoog en 150 cm breed. Voor degene met interesse zitten er Marmerbijlzalmen, kardinaaltetra’s, corydora’s, paardenkopzandhappers, dwerggoerami’s, vuurgarnalen, aziatische waaierhandgarnalen, japonica garnalen, oranje sulawesi slakken, een white spotted sulawesi slak, 3 porselein schelpslakjes, een albino algeneter en een L240 algeneter in. Voor de meeste mensen zal dit waarschijnlijk niet veel zeggen :stuck_out_tongue:

^deze wordt ca. 9 cm groot.

Goed, zo kan ik nog wel honderden foto’s plaatsen van mijn aquarium, haha. Maar ik zal er voorlopig even mee stoppen.

Nu ben ik wel erg benieuwd naar huisdiertjes van anderen! :upside_down_face:

Ik heb eens druppeltjes gehad voor onze kat. Hij was ook verwaarloosd en mishandeld, hele ruwe vacht en ook veel kale plekken. Druppeltjes hadden we heel lang door melk heen gedaan en zijn vacht knapte er erg van op! En leuke foto’s trouwens! Ik vind de ene foto van de zelfgemaakte hok echt geweldig :astonished: zoiets ga ik echt maken als ik op mezelf woont, voor mijn baardagamen.
En ik dump ook wel even foto’s van mn beesies :’)

Casper, een dame met een herennaam.

Snoetie, een dame die zich nog steeds gedraagt als een baby

Demon, een best wel dominant ventje, maar een lieverd

https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1/487673_10200385897155558_85783423_n.jpg

Zelda, een enorm druk meisje

Ook weer even m’n foto’s gedumpt :’)

Ja die druppeltjes hebben wij ook geprobeerd, maar helpt ook niet. Nouja, gelukkig vind hij het knippen ook niet heel erg. Ik ben inmiddels wel zo handig geworden er in dat ik ook in 10 minuutjes klaar ben, en dan kan hij weer lekker verder :slightly_smiling_face: Doordat hij zo verwaarloosd is, heeft hij ook enorm veel pijn aan zijn buikje en hij komt er dus ook niet bij om zich daar te wassen. Zolang dit niet te stressvol wordt voor hem blijf ik dit wel gewoon doen. Tussendoor knip ik ook altijd zo veel mogelijk klitten weg als ik ze vind en een schaar bij de hand heb.

Haha, dankje! :flushed: Het hok is nog niet helemaal klaar. Binnenkant moet nog even wat zeil in en moet ook nog geschilderd worden. Maar dan moeten de diertjes eerst even ergens anders in kunnen. En om ze nu een dag + nacht lang in een vervoersboxje te laten zitten vind ik ook niks natuurlijk.

En wat een leuke baardjes! :grinning: Mijn profielfoto is mijn baardje Joep van een jaar of 6 geleden :slightly_smiling_face: Of nouja, van mij en mijn moeder dan. Dus toen ik het huis uit ging moest ik hem perse daar laten, haha.

Er komt bij ons over een tijdje nog een koppeltje madagaskar daggekko’s bij trouwens! :grinning: Voor m’n vriend welliswaar nadat ik 4 jaar lang gezegd heb dat hij ze niet mocht hebben omdat hij er niet genoeg kennis van had. Nog steeds niet trouwens, maar ik inmiddels wel hahaha. Dan is er tenminste iemand die toezicht kan houden op dat alles goed gebeurd :cold_sweat:

Onze Ben, kruising pers maincoon

https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/t1.0-9/1017536_604765816260448_772827324_n.jpg

En ik heb ook nog een goudvis genaamd Roderick maar die heb ik helaas niet op een foto kunnen krijgen haha

@Itsmylife, oh oke. Naja als hij het niet erg vind, natuurlijk er gewoon mee door gaan! En aw Joep, wat een liefje. Ook een leuke naam, die zie ik vaker! Ook Youp op een ander forum haha. Kom ik aan met mijn rare namen :grinning_face_with_smiling_eyes: .
En ja voordat je een reptiel aanschaf, moet je echt voldoende weten. En een gekko is de allermoeilijkste niet hoor, rustige beessies!

Schattig al die dieren!
Ik wist trouwens niet dat je egels als huisdier kunt houden.
Zelf heb ik een perzische kater waar ik helemaal gek op ben :smiling_face_with_three_hearts:

Super lief allemaal!
Ik heb nu een chihuahua, ze is bijna 3 jaar en haar naam is Baya. Het is echt een prinsesje xD onlangs hebben wij haar pootje moeten laten amputeren. Mensen denken vaak oh, het is nu niet meer zn stereotype chihuahua dus laat maar. Maar ik hou nog steeds evenveel van haar!

Dat weten (gelukkig) heel veel mensen niet. Het zijn ook niet echt dieren voor iedereen. Overdag zul je ze niet gaan zien en zo wel mag je direct wel naar de dierenarts. Mijn egeltjes zijn uiteindelijk allemaal afdankertjes. Ik heb er nog 2 gehad. Badi, een mannetje die zo erg verwaarloosd is geweest dat hij dooor de veranderingen hier last kreeg van leverfalen en het helaas niet heeft overleefd. En Guus, een mannetje die ik via mijn forum had overgenomen en op en top verzorgd was. Hij is helaas binnen een paar maanden overleden aan een gezwel in zijn buik ten grootte van een pingpongbal.

Ik ben wel heel benieuwd naar je kat! Ik ben dol op perzen!

Ik wil mijn lieverd ook posten. Dit is Beer, geboren op 26/05/2011 dat betekent dat ie bijna 3 jaar is. Hij is gecastreerd en hij vindt alles goed. Beer slaapt bij mij in bed, en ik kan niet zonder hem. Dit is echt de beste kat die iemand zich kan wensen. Hij miauwt heel veel, dus je kan met hem praten als je dat zou willen, ook kan ie mama zeggen! :grinning:

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/999398_304497353018237_1948447956_n.jpg

Dit is zijn overleden jongere broertje Lars. 26/05/2011 - 22/07/2012
Hij had altijd een lief piepmiauwtje haha. We miss you! †

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash2/t1/179152_166767526791221_229095217_n.jpg

~ weg ~

Hier is ie dan, mijn lieve Kitty :slightly_smiling_face:
Op de linker foto was hij 9 weken en op de rechter 9 maand. Wel jammer dat je z’n dikke pluim staart niet ziet haha…

Wat een beauty :hugs: Echt zo’n heerlijke, pluizige katerkop :flushed:

Dankjewel :flushed:
Ik noem hem ook wel eens Mr. Moustache omdat ie een witte snor heeft :stuck_out_tongue:

mijn hondje popeye :slightly_smiling_face: Hij is een kruising tussen een chihuahua en een pomeriaan.

http://distilleryimage1.s3.amazonaws.com/859d50a4643f11e3a6c812b4d37167a9_8.jpg

https://scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1.0-9/942473_534935753229091_575827160_n.jpg

Oh wat een dotje! :hugs:

Haha Kuzzz, wel lekker toepasselijke naam ja :stuck_out_tongue:

Wat een lieve huisdieren allemaal!, ik wist ook niet dat je een egel als huisdier kon houden :wink:
Ikzelf heb een konijn, een hond bij mijn vader en een hond van mijn stiefvader
Ik kan helaas geen foto sturen aangezien ik op mijn tab zit
Suc6 verder met jullie huisdieren!

Ik heb vandaag mijn aquarium weer even in ere hersteld :stuck_out_tongue: Paar visjes woelen elke keer een paar planten er uit, haha.

Ik wil echt een 3 meter aquarium… Vind hem echt klein worden :cold_sweat:

OMG, Maury(?), die is cuuuute! <3

Ik heb 2 lieve paardjes, 2 konijnen, een hamster en 5 loslopende kippen.
Hier een foto van m’n 80 cm falabella. (:

http://forum.girlscene.nl/forum/[URL=https://imageshack.com/i/mu95lmj][img width=735 height=735]http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/822/95lm.jpg

http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/822/95lm.jpg

Zijn naam is Tommie, en is nu 1,5 jaar bij ons!

wauw, wat een mooi hondje.