Het Hardloop Topic

Het Hardloop Topic

Omdat er nog geen officieel hardlooptopic is. (alleen ‘begin met harlopen etc’)
Om elkaar te motiveren om te gaan, tips en trucs uit te wisselen en vragen te beantwoorden.

Als je nog maar net gaat beginnen of begint met hardlopen zorg voor goede schoenen! Meer info: http://www.girlscene.nl/p/10255/alles_over_hardloopschoenen

Top! Vind het leuk om hier af en toe ook wat te plaatsen. Goed idee, want er zijn natuurlijk ook een hoop meiden die niet meer in het ‘beginnende’ hardloop topic horen. Leuk :grinning:

In het ‘beginnen met hardlopen’ topic en ‘nike run app topic’ kun je dit ook allemaal kwijt hoor.

In het ‘beginnen met hardlopen’ beginnen er ook echt veel mensen en bij het ‘nike run app topic’ gaat het meer over tijden en afstanden etc?

Nee hoor, zitten intussen ook een heleboel gevorderde hardlopers tussen en ze geven elkaar ook een heleboel tips.

Ik vind het goed dat er een officieel topic is.

Eigenlijk ben ik ook een beginnende hardloper. Maar ik heb vorige week vrijdag 10 km gelopen in 55 minuten tijd, en daar ben ik best tevreden over. Ik deed aan een wedstrijd georganiseerd door school.

Nu zou ik graag mijn conditie blijven onderhouden door af en toe te gaan hardlopen. Woensdag ga ik weer een blokje om doen.

Dan mag je jezelf toch wel een gevorderde hardloper noemen hoor, heel goed gedaan :grinning:^

Haha, dank je :slightly_smiling_face:
Ik ben wel echt niet gevorderd, want dat was een van de eerste keren dat ik ooit ben gaan hardlopen, dus eigenlijk ben ik ook wel heel trots dat het zo goed ging :slightly_smiling_face:

@Velours watt?? een van de eerste keren dat je gaat hardlopen en dan zo’n tijd neerzetten op de 10 km! I’m speechless… :wink:
Ik loop inmiddels ook zoiets op de 10km maar heb daar maanden voor nodig gehad. :cold_sweat: Knap hoor!!!

Ik zit ook in het nike run topic dus ik kijk even of dit topic veel anders is of niet… Anders plaats ik straks steeds hetzelfde in beide topics :slightly_smiling_face:

Ik meld me ook aan! Gisteren 5km hardgelopen in 27 min :slightly_smiling_face:

Ik loop al een tijdje en ben dus ook niet echt meer beginnend. Ik ga alleen niet zo hard, hooguit 3 kilometer in 20 minuutjes en dan houd ik het voor gezien. Heeft iemand tips of een goed schema om het op te bouwen? Liever niet via een app, want ik houd er niet van om te rennen met dopjes in mijn oren.
Wanneer lopen jullie trouwens? En eten jullie voor of na dat jullie gelopen hebben?

Ik lees even mee :slightly_smiling_face:

@Hannelore, ik loop meestal in de middag, tussen twee en zes. Dan heb ik dus wel een goede bodem van wat ik daarvoor heb gegeten, maar ik eet een uur voor het lopen niks meer. Op de site van runnersworld staat volgens mij een schema om 5 km op te bouwen. Toch kan ik je een app wel aanraden: het werkt ontzettend motiverend en pusht je onbewust om harder te lopen.

Ik ga morgen voor de tweede keer intervallen. Gruwelijk, maar het hoort erbij!

Ik meld me ook aan! ;] Heb al een tijdje niet gelopen, mede door het leren van m’n examens en de stress. Heb dan wel maandag examens, maar wil toch wel weer 3 keer in de week gaan.

Het schema van runnersworld is inderdaad HEEL fijn. :grinning:

Ik ben een beginnende harloper, hoor dus niet echt in dit topic thuis, maar ‘amen’ voor je plaatje in de beginpost! :grinning:

Leuk topic :grinning:
Ik loop nu ongeveer een jaar hard, dus ik denk dat ik ook niet meer echt bij de beginnende lopers hoor (:
Ik vind het nog steeds heel leuk om te doen, al wil ik binnenkort wel echt even mijn afstand uitbreiden, ik blijf nu een beetje rond de 6 km hangen…

Hebben jullie trouwens ook moeite met constant lopen? Ik kan dat eeeecht niet, ik loop in het begin altijd langzamer dan aan het eind :’) dan moet ik er nog een beetje inkomen ofzo, ik weet het niet, maar als ik op mijn app naar het overzicht per minuut kijk (ik loop met Runkeeper), loop ik in het begin vaak meer dan 6:00 minuten per kilomter, en aan het eind zit ik onder de 5:30… En dat ziet er zo stom uit haha.

@Winterwinds op zich is het niet gek dat je er ff in moet komen he. Ik heb dat ook als runkeeper mijn gemiddelde snelheid (om de 5 min) geeft lijkt het altijd dat ik super constant loop. Tot ik het precieze verloop binnen die 5 minuten bekijk op de laptop… Dan gaat het echt met ups en downs.
Maar op zich goed dat je beter eindigt dan dat je bent begonnen :slightly_smiling_face:

@Hannelore als ik vrij ben loop ik het liefste 's ochtends en anders 's avonds direct na het werken. Ik eet ALTIJD na het hardlopen, simpel omdat ik anders 3 uur moet wachten om er geen last van te krijgen. Maar kijk vooral wat voor jezelf prettig is!

oh ik had eigenlijk nog wel een vraagje, loopt hier iemand met endomono? ik zit erg te twijfelen tussen runkeeper en endomono, dus als iemand met beide apps ervaring heeft hoor ik het graag! :slightly_smiling_face:

Waarom is dat raar? :slightly_smiling_face: Ik vind het juist logisch dat je de eerste 5 á 10 minuten rustig aan loopt, daarna een wat sneller tempo aanneemt voor een aantal km en daarna kijkt of je dat tempo volhoudt of nog harder kunt.

Over het constant lopen: bij mij helpt het heel goed om evenveel passen in als uit te ademen. Op die manier focus je je op het tempo, en ben je wat meer gedwongen hetzelfde tempo aan te houden.

@PEACH, ik gebruik runkeeper en ben daar heel tevreden over. Maar ik kan het natuurlijk niet vergelijken met endomono. Ik denk dat je ze het beste allebei kunt downloaden en kijken wat je het meest bevalt. Ze zijn toch gratis haha (:

Op welk tijdstip lopen jullie eigenlijk? Ik loop zelf meestal 's avonds, maar het lukt me de laatste tijd niet om steeds vol te houden… Wil nu morgen om 7 uur eens gaan lopen, kijken of het dan beter wil :slightly_smiling_face:

Net 3.74 km gelopen in 17.08 minuten inclusief 2 tot 3 minuten wandelen :grinning:

ben trots op mezelf