het handlettering topic

Hallo iedereen!
Ik weet niet of jullie het kennen, maar dit topic gaat over hand lettering. Hand lettering is eigenlijk het met de hand schrijven van teksten, voornamelijk quotes, maar dan wel op een mooie manier. Hieronder laat ik een paar voorbeelden zien van hand lettering, dan weet je een beetje wat ik bedoel.

http://lisacongdon.com/blog/wp-content/uploads/2012/10/day251_lowres-1.jpg

http://media-cache-cd0.pinimg.com/236x/12/90/dd/1290dd019beed1c2d3c8d151d2d8f498.jpg

https://c1.staticflickr.com/9/8214/8312382826_b81c1c562e_z.jpg

Deze twee hieronder zijn gemaakt door meiden uit dit topic!

https://igcdn-photos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/t51.2885-15/10707081_776025172461865_664352522_n.jpg?utm_medium=referral&utm_source=forum.girlscene.nl%2Fforum%2Fcrea-bea%2Fhet-handlettering-topic-305524.msg277052077.html&utm_campaign=ZEEF

De tekening hierboven is gemaakt door anneruthh

De tekening hierboven is gemaakt door elise2

Zoals je ziet worden de meest simpele woorden en zinnen om getoverd tot echte kunstwerkjes. Je komt hand lettering op verschillende plekken tegen, bijvoorbeeld op krijtborden of zelfgemaakte kaarten. De mogelijkheden zijn eindeloos, je kan verschillend materiaal gebruiken bijvoorbeeld verf, potloden of een kalligrafiepen. Hand lettering lijkt moeilijker dan het is, hieronder heb ik een paar tips gezet om te beginnen.

Een paar tips

  1. begin met het oefenen van verschillende lettertypes op ruitjespapier, google mooie lettertypes op bijvoorbeeld www.dafont.com
  2. als je de verhoudingen lastig vindt, kun je altijd een woord in een mooi lettertype uitprinten op ruitjespapier en daarna natekenen.
  3. teken eerst met potlood, trek het daarna over met bijvoorbeeld een fineliner
  4. teken de belangrijke woorden quote groter dan de andere woorden, zo leg je de nadruk op deze woorden
  5. als je een quote heb getekend, kun je kleine blaadjes, veertjes, lijntjes, sterretjes enzovoort gebruiken om de kale ruimtes op te vullen

het tijdschrift flow heeft ooit een oefenboekje gemaakt, dat kun je via deze link bekijken en eventueel printen: http://www.flowmagazine.nl/wp-content/blogs.dir/21/files/2014/04/Flow0314_Handwriting.pdf

In dit topic kun je alles vragen over hand lettering, je eigen creaties showen en natuurlijk is dit topic ook voor alles wat jij kwijt wil over hand lettering.

En onthoud:

Kennen jullie hand lettering ook, wat vinden jullie ervan en hebben jullie dit ook al eens zelf geprobeerd?

Ik wou dat ik dat ook zo mooi kon! :bowing_man:

Ja, gelukkig heeft dit een naam. Ik vind het zo gaaf! Alles wat ik tot nu toe heb gemaakt is niet zo netjes hoor, dat komt hoop ik vanzelf.

Ik wist ook nooit hoe dit heette, ga dit topic echt volgen! :flushed:

Ik hen net dit even snel getekend, wat vinden jullie ervan? :slightly_smiling_face:

Leuk en creatief meid! I love chocolate.

Toevallig heb ik gisteren gezegd hier mee te willen beginnen haha, dus dit topic is heel erg welkom! Ik heb gisteren mijn eerste lettertype uitgeschreven en moet zeggen dat het een hoop werk is, maar het is wel heel leuk om te doen! Ik ga dit zeker volgen!

Ik heb dit moeten doen voor school maar daarna nooit meer gedaan eigenlijk.
Was wel leuk dus moet ik maar weer eens doen :slightly_smiling_face:

Oehh, dit ziet er leuk uit! Ik volg ook!

Ik heb zelf nog maar weinig met hand lettering gedaan, maar oh wat word ik er blij van om naar te kijken! Kennen jullie Katie Daisy’s werk?

Oh leuk dit! Ik kom best vaak van die plaatjes tegen, maar wist niet dat het een naam had ofzo :p. Misschien ga ik het ook een keer proberen! Iig blijf ik dit topic even volgen (:

Leuk (: Ik zit heel vaak als ik me verveel random quotes te schrijven etc, wist niet dat het een naam had ^^

cool dat hier eindelijk een topic over gemaakt is! Ik en mijn nichtje zijn hier ook gek op! Super leuk om te doen :slightly_smiling_face:

Die tweede is mooi!!

Ja :wink:

Wauw feather die 2e is echt heel gaaf!

Oe wauw! Deze zijn zo lekker kleurrijk, ik word er helemaal vrolijk van :slightly_smiling_face:

Leuk feather, ik vind het zeker wel onder hand lettering vallen hoor. Ze zijn super leuk en dat simpele vind ik juist wel wat hebben :slightly_smiling_face:

Dit doe ik ook! Ik schrijf vooral op persoonlijke kaartjes en in mijn agenda. Ik ben er, al zeg ik het zelf, aardig goed in. Maar ik wist helemaal niet dat er een naam voor bestond, leuk zeg!