Het grote en officiële Pokémon topic

[center]http://25.media.tumblr.com/tumblr_m0ox40HKEv1rrwzs4o1_500.jpg[/img]

Welkom bij het grote Pokémon topic. Dit topic is speciaal voor de mensen die Pokémon ook heel erg tijdloos vind en NIET gericht is tegen het animé topic bij de Media & film gedeelte. Dit topic zal ik zo goed en zo duidelijk mogen ordenen. Wanneer iets je niet aanspreekt, kun je gewoon verder scrollen :-D.

http://3.bp.blogspot.com/-sP0bilDwVG4/UKaIGgp0x9I/AAAAAAAAFOc/R-0YlD8-B8k/s400/Pokémon.jpg[/img]
Het verhaal
Ash Ketchum, een tienjarige jongen uit een dorpje Pallet Town, heeft een droom om Pokémonmeester te worden. Wanneer hij bij de beroemde professor Oak zijn laboratorium aankomt, ziet hij dat alle starterspokémon al zijn gekozen door andere trainers. Echter is er nog maar één Pokémon over, waarvan niemand heeft durven dromen dat dat zijn maatje werd in goede en slechte tijden, namelijk Pikachu. Samen beleven ze spannende avonturen in de Pokémonwereld en wordt Ash vergezeld door vrienden als Misty, Brock, Tracey, May en Max en Dawn.

Geschiedenis van de generaties

Eerste generatie
Pokémon werd in 1991 door Satoshi Tajiri bedacht. Tajiri ging in zijn jeugd graag op zoek naar insecten in het nabijgelegen gebied van zijn huis, een hobby die hij later gebruikte bij het bedenken van Pokémon. Dit gebeurde doordat hij kinderen zag lopen met de zogenoemde Game Boy. Dit gaf hem het idee van insecten, die over een draad van het ene Game Boysysteem naar het andere zouden kruipen. Het idee voor Capsule Monsters ontstond.
Na zijn ideeën een aantal keer aan Nintendo te hebben voorgelegd, deed zijn vriend Shigeru Miyamoto een poging, welke succesvol was. Nintendo sponsorde de ontwikkeling van het eerste spel, wat zes jaar in beslag zou nemen. De sprites van alle Pokémon werden getekend door Tajiri’s vriend Ken Sugimori. Voor de release van het eerste spel in Japan werden er sprites vrijgegeven van enkele Pokémon: Pikachu, Mew, Meowth, Bulbasaur, Charmander and Squirtle verschenen in Game Freak’s Game Boy Camera in 1995. Rond deze tijd veranderde Nintendo de naam van Capsule Monsters in Pocket Monsters. De eerste Pokémon spellen, Pokémon Red and Green Versions, kwamen uit voor de Nintendo Game Boy in Japan op 27 februari 1996. Hiermee werd de droom van Satoshi Tajiri vervuld, en werd het mogelijk voor mensen van alle leeftijden om wezens te vangen, trainen, en ruilen, en hiermee een Pokémon Meester te worden. Door het enorme succes van Pokémon Red en Green, werden zij snel opgevolgd door Pokémon Blue, uitgerust met betere graphics en geluid. Zonder al te veel promotie bleek aan het eind van dat jaar dat het spel het best verkochte spel van dat jaar was. Daarom werd besloten het spel internationaal uit te brengen, omdat ook daar succes werd verwacht. Ook in de Verenigde Staten en Europa sloeg het spel in als een bom, echter wel met iets meer promotie. Echter, in de Verenigde Staten en Europa kwamen enkel Pokémon Red en Blue uit, beiden op technologisch niveau van de Japanse Pokémon Blue. Pokémon Green is nooit buiten Japan uitgekomen.
De populariteit van de franchise leidde tot een animeserie gebaseerd op de spellen. Deze anime ging op 1 april 1997 in première in Japan. De hoofdpersoon is een jonge Pokémon trainer genaamd Satoshi (naar Satoshi Tajiri, in het Engels hernoemd tot Ash Ketchum), gebaseerd op Red. Een ander karakter dat werd geïntroduceerd in de eerste aflevering is Satoshi’s rivaal, Shigeru (naar Shigeru Miyamoto, later hernoemd in het Engels tot Gary Oak), gebaseerd op Blue.
Op 25 april 1998 opende de eerste Pokémon Center-winkel in Tokio, gespecialiseerd in Pokémonspullen. Gedurende die tijd begon The Pokémon Company met opereren. Vele winkels als de eerste in Japan zijn geopend in de latere jaren, zo zijn er nu 6 in Japan, en ook 1 in New York City. De winkel in New York is echter omgebouwd, slechts 1 etage richt zich nog volledig op Pokémon spullen.
Noord-Amerika ontving de anime op 7 september 1998, en de versies Red en Blue van de spellen op 30 september 1998. Kort daarop begonnen overal mensen de spellen te spelen onder de slogan Gotta Catch 'em All! (Vang ze allemaal!). Het kaartruilspel werd in Noord-Amerika geïntroduceerd op 9 januari 1999. Ondertussen werd in Japan in 1998 een nieuw spel geïntroduceerd: Pokémon Stadium, voor de Nintendo 64. Dit spel bracht echter maar 42 van de 151 Pokémon. Dit spel was commercieel en kritisch onsuccesvol. Aan de andere kant zorgde de anime voor grote hoogtes. Op 18 juli 1998 ging de eerste Pokémonfilm in première in Japan, genaamd Pokémon the First Movie: Mew Vs. Mewtwo. In deze film speelden de zeldzame Pokémon Mew en Mewtwo. In de Verenigde Staten ging de film in première op 10 november 1999. De film had kort het record voor grootste omzet tijdens de opening voor een geanimeerde film. Plannen begonnen kort daarop voor een spel gebaseerd op de populaire anime. Hierdoor werd Pokémon Yellow (Pokémon Geel) realiteit, en kwam uit op 12 september 1998 in Japan, en 25 oktober 1999 in de Verenigde Staten en Europa. Pokémon Yellow stond trainers toe de rol van Ash aan te nemen, en rond te reizen door de regio Kanto, met animeachtige graphics voor elke Pokémon, en een Pikachu als kameraad, welke de trainer volgde.

Tweede generatie
Bijna vanaf het absolute begin van Pokémon was het duidelijk dat het niet bij 151 Pokémon zou blijven. De legendarische Pokémon Ho-Oh verscheen al in de eerste aflevering van de anime, als onbekende Pokémon. Ook andere Pokémon uit een volgende generatie kwamen voor in de anime: Togepi, Marill, Snubbull, en Donphan zijn hier enkele voorbeelden van. Op 17 juli 1999 kwam de tweede Pokémon film uit: Pokémon the Movie 2000 - The Power of One. Deze ging in première op 21 juli 2000 in Noord-Amerika.
Op 21 november 1999 kwamen de tweede generatie spellen uit in Japan: Pokémon Gold and Silver Versions (Pokémon Goud en Zilver), beide voor de toen nieuwe Game Boy Color. Ditmaal speelden trainers in Johto, waar 100 nieuwe Pokémon wachtten op hen. De nieuwe spellen gaven de spelervaring een enorme boost door vele nieuwe mogelijkheden, waarvan de meest bekende het toevoegen van verschillen in geslacht bij Pokémon, wat er toe leidde dat Pokémon konden worden gekweekt. Een tijd systeem werd ingevoerd, wat in het spel een dag-nacht ritme gaf. Ook werd er een geluk systeem ingevoerd om te bepalen hoe blij een Pokémon was met zijn of haar trainer. Shiny Pokémon (Pokémon met een andere kleur als normaal) deden ook hun intrede, de meest bekende waarschijnlijk de Rode Gyarados van het Lake of Rage. Trainers konden ook terugkeren naar Kanto, en de gym leiders uit de originele spellen nogmaals uitdagen. Pokémon Gold en Silver kwamen uit in Noord-Amerika op 11 oktober 2000. De anime volgde de spellen, en Ash en zijn vrienden arriveerden in Johto in een aflevering die op tv was in Japan op 14 oktober 1999, en in de VS op 14 oktober 2000. Pokémon 3: The Movie werd uitgebracht in Japan op 8 juli 2000, en in Noord-Amerika op 6 april 2001. Deze film draaide om de legendarische Pokémon Entei.
Zoals het geval was met Pokémon Yellow, werd er een derde versie gemaakt in de Metal generatie, onder de naam Pokémon Crystal (Pokémon Kristal), welke in Japan uitkwam op 14 december 2000, en in Noord-Amerika op 21 juli 2001. Pokémon Crystal had verscheidene veranderingen ten opzichte van Pokémon Gold en Silver. Suicune was de versie mascotte en de plot van het spel draaide om deze Pokémon. Pokémon Crystal was ook het eerste verplaatsbare Pokémonspel dat bewegende animaties had voor elke Pokémon. Trainers in Japan kregen een bijgevoegde bonus door in staat te worden gesteld te ruilen, vechten, en zelfs het bemachtigen van de legendarische Pokémon Celebi door draadloos met behulp van een mobiele telefoon aan te loggen bij het Pokémon Mobile System. Trainers waren ook voor het eerst in staat te kiezen welk geslacht hun karakter had.

Derde generatie
Derde Generatie
In juli 2001 in een aflevering van de anime in Japan verscheen een Pokémon die nog nooit eerder gezien was: Kecleon. Kort daarna verschenen Kecleon en anderen als Wynaut, Azurill, Duskull en Volbeat in twee korte Pikachufilms, terwijl Wailmer, Latias en Latios schitterden in de vijfde Pokémonfilm. Gedurende de Silver Conference vocht Ash met een trainer genaamd Harrison, een trainer uit Littleroot Town in Hoenn. Professor Birch, samen met andere Pokémon, hadden een korte verschijning in de eind aflevering van de Johto serie. Hierdoor werd duidelijk dat de volgende generatie in de Pokémon serie om de hoek lag.
Inderdaad bleek dat een enorme wisseling in de hoofdspelserie plaatsvond toen Pokémon arriveerde op de Game Boy Advance op 21 november 2002, toen Pokémon Ruby en Sapphire Versions (Pokémon Robijn en Saffier) uitkwamen in Japan. Trainers ontdekten dat zij terecht waren gekomen in de zuidelijke regio Hoenn, waar 135 nieuwe Pokémon wachtten om te worden ontdekt. De spellen Ruby en Sapphire kwamen uit in Noord-Amerika op 18 maart 2003, met vele nieuwe functies, de meest opmerkelijke Pokémon Contests, dubbel-gevechten, Pokémon abilities (vaardigheden), en natures voor iedere Pokémon, tezamen met de hervorming van effort values (moeite-waarden) en individual values (individuele waarden). Ook kwamen in deze versies uitgebreidere weerverschijnselen naar voren, tezamen met twee nieuwe vijandige teams: Team Magma and Team Aqua. Door de enorme veranderingen in het systeem, was het niet mogelijk om deze versies te linken aan vroegere versies van de Pokémonserie.
De anime begon met een nieuwe serie, genaamd Advanced Generation series, die in Japan begonnen op dezelfde dag als dat de spellen uitkwamen. De spellen kwamen bijna een jaar later in Noord-Amerika uit. Een heleboel veranderde in deze serie, zoals de introductie van een nieuw karakter: May, gebaseerd op haar speltegenhangster. Twee nieuwe films werden geproduceerd gedurende de tijd in Hoenn: Pokémon The Movie 6: Jirachi: Wish Maker (deze film kwam uit op 19 juli 2003 in Japan, en op 1 juni 2004 op video en dvd in Noord-Amerika) en Pokémon The Movie 7: Destiny Deoxys (welke uitkwam op 17 juli 2004 in Japan, en op 22 januari 2005 op de Noord-Amerikaanse televisie).
Op 29 januari 2004 werden er 2 nieuwe spellen gelanceerd in Japan: Pokémon FireRed en LeafGreen (Pokémon VuurRood en BladGroen). Deze spellen kwam in Noord-Amerika uit op 9 september 2004, en zijn de herziene versies van Pokémon Red en Blue. Hiermee werden deze spellen op het niveau van de 3e generatie gebracht, en werd ook de draadloze manier van ruilen mogelijk door de Wireless adapter. Ook kwam er een nieuwe kleinere regio uit in deze spellen: de Sevii Islands. Deze spellen gaven ook de mogelijkheid om de legendarische Pokémon Deoxys twee nieuwe vormen te geven, door deze naar een bepaalde cartridge te sturen. Omdat het verhaal van Hoenn nog niet klaar was, maakte Game Freak een vervolg op Pokémon Ruby en Sapphire, te weten Pokémon Emerald (Pokémon Smaragd). Dit spel kwam uit in Japan op 16 september 2004, en in Noord-Amerika op 1 mei 2005. Ook Pokémon Emerald had de mogelijkheid om draadloos te ruilen met de Wireless adapter, en het spel was een updatete versie van Hoenn met nieuwe mogelijkheden, zoals de Hoenn Battle Frontier, de mogelijkheid om gymleiders opnieuw te bevechten, een veranderd plot, en animaties voor alle Pokémon, zoals in Pokémon Crystal het geval was.
De anime kwam aan op het punt waar de herziene versies van Pokémon Red en Blue en Pokémon Emerald waren, en liet de groep terugreizen naar Kanto om de Battle Frontier uit te dagen. Gedurende dit seizoen werden twee films uitgebracht: Lucario and the Mystery of Mew (welke in Japan in première ging op 16 juli 2005) en Pokémon Ranger and the Temple of the Sea (die in première ging in Japan op 15 juli 2006).

Vierde generatie
Precies zoals met Kecleon in generatie 3, hoorde het publiek van de vierde generatie met de ontdekking van een nieuwe Pokémon: Munchlax in mei 2004. Munchlax was kort daarop te zien in de zevende film en later de anime serie. Anderen zoals Lucario, Bonsly, Mime Jr. en Weavile maakten hun entree in de achtste film, en Mantyke, Buizel en Chatot verschenen in de negende film, waarin Manaphy, een nieuwe legendarische Pokémon, voorkwam.
Pokémon Diamond en Pearl Versions (Pokémon Diamant en Parel) werden uiteindelijk uitgebracht voor de Nintendo DS in Japan op 28 september 2006, en in Noord-Amerika op 22 april 2007. Samen met 107 nieuwe Pokémon in het gigantische land van Sinnoh, gaven deze spellen een pseudo-3D beeld van de wereld met zich mee, het terugkeren van het tijdsysteem in de spellen met verschillen in de dagmomenten, zichtbare verschillen tussen de geslachten bij Pokémon, een verdeling tussen fysieke en speciale aanvallen, en Pokémon Super Contests. De animeseries Diamond & Pearl begonnen in Japan en in de VS met het synchroniseren nadat het spel uitkwam. Zoals in de voorgaande series, introduceerde deze serie een nieuw vrouwelijk karakter, Dawn, gebaseerd op haar spel tegenhangster.
De drie films van deze serie vormen een opeenvolgende trilogie. Het eerste deel van de trilogie, The Rise of Darkrai, ging in Japan in première op 14 juli 2007, en in Noord-Amerika op televisie op 24 februari 2008. Het tweede deel, Giratina and the Sky Warrior ging in Japan in première op 19 juli 2008, en in Noord-Amerika op televisie op 13 februari 2009. Het derde en laatste deel van deze trilogie, Arceus and the Jewel of Life, ging in Japan in première op 18 juli 2009, en in Noord-Amerika op televisie op 20 november 2009.
Al sinds de herziene versies van Pokémon Red en Blue gaan er speculaties over herziene versies van Pokémon Gold en Silver, die uit zouden komen op de Nintendo DS. Deze speculaties bleken te kloppen, de herziene versies, genaamd Pokémon HeartGold en SoulSilver (Pokémon HartGoud en ZielZilver), werden op de markt gebracht in Japan op 12 september 2009, en worden verwacht in Noord-Amerika op 14 maart 2010. Er werd naar de spellen gerefereerd in de anime in een aflevering die de tegenhanger van het nieuwe speelbare karakter introduceerde, en de drie starter Pokémon van Johto, waarvan een zelfs de vaste cast betrad.

Vijfde generatie
Er gingen speculaties op dat de 13e Pokémon film mogelijk de vijfde generatie van Pokémon inluidt. Dit is bevestigd. Op 6 februari 2010 werd het silhouet getoond van de eerste generatie V Pokémon. Later werd bekend dat het om Zoroark gaat, welke meespeelt in de 13de film. Verder werd op 29 januari 2010 door the Pokémon Company een nieuwe RPG (Role Playing Game) aangekondigd. In april werden ook de titels bekendgemaakt: Pokémon Black en White. In Japan werden deze spellen in september 2010 uitgebracht; in Europa was dit op 4 maart 2011.

[size=5pt]*Bron wikipedia

De afleveringen
Pokémon: Indigo League (Seizoen 1)
Pokémon: Adventures on the Orange Islands (Seizoen 2)
Pokémon: The Johto Journeys (Seizoen 3)
Pokémon: Johto League Champions (Seizoen 4)
Pokémon: Master Quest (Seizoen 5)
Pokémon: Advanced (Seizoen 6)
Pokémon: Advanced Challenge (Seizoen 7)
Pokémon: Advanced Battle (Seizoen :sunglasses:
Pokémon: Battle Frontier (Seizoen 9)
Pokémon: Diamond and Pearl (Seizoen 10)
Pokémon: Diamond and Pearl: Battle Dimension (Seizoen 11)
Pokémon: Diamond and Pearl: Galactic Battles (Seizoen 12)
Pokémon: Diamond and Pearl: Sinnoh League Victors (Seizoen 13)
Pokémon Best Wishes: Black & White (Seizoen 14)
Pokémon Best Wishes: Rival Destinies (Seizoen 15)
Pokémon Best Wishes 2 (Seizoen 16) (Naam nog niet bevestigd buiten Japan)

Ook hier kun je afleveringen terugkijken, ik durf alleen niet zo makkelijk te zeggen wel seizoen er te bekijken is.

http://medabots.nl/pokemon.html
http://www.pokemonepisodes.nl/ (GOUDEN TIP!)

De spellen

Natuurlijk is er in de tijd dat Pokémon bestaat heel veel spellen uitgekomen. Eigenlijk de voornaamste spellen zijn uitgekomen voor de Nintendo Game Boy, Nintendo Game Boy Colour, Nintendo Game Boy Advance (SP?), Nintendo DS en op 12 oktober 2013 (voorlopige releasedatum) komt er een nieuwe Pokémonspel uit voor op de Nintendo 3DS(XL).

Trailer Pokémon X/Y http://www.youtube.com/watch?v=WNr6wQfNfK4

Trailer Trainer battle music Pokémon X/Y http://www.youtube.com/watch?v=TMf28-2gGAM
Wild Battle music Pokémon X/Y http://www.youtube.com/watch?v=6_YMW54XtjI
Gameplay trailer: http://www.youtube.com/watch?v=6mG5uwL8scw

WALKTHROUGHS

Natuurlijk zul je wat ‘rare candy’ zoeken omdat je je Pokémon sneller wilt laten levelen, of hoe vecht die ene gymleader ook alweer en waar zit de zeldzame Pokémon? Ik zal van de meeste spellen de walkthrough hier plaatsen. De enige die zal ontbreken is Pokémon X/Y. Alle linkjes zullen vanaf Part 1 beginnen.

Pokémon Black/White 2

Pokémon Emerald

Pokémon Blue (Ja, oud, i know xD)

Pokémon Black/White

Pokémon SoulSilver

LET OP: Natuurlijk heb je van iedere soort twee versies! In iedere versie zitten Pokémons tussen die je bij de een wel krijgt en bij de ander niet. Ik zelf zoek altijd op deze site http://www.pokemonunited.nl/ en dan de Pokédex

http://www.game-en-co.nl/wp-content/uploads/2013/04/Pokémon-1.jpg

Song & filmpjes
http://www.youtube.com/watch?v=gSSynR3nqcQ De Nederlandse Themesongs (zitten ook onbewerkte Engelse tussen)
http://www.youtube.com/watch?v=K-pqLAx0XTs Pokérap
http://www.youtube.com/watch?v=JuYeHPFR3f0 Complete Themesong Season 1
http://www.youtube.com/watch?v=s4nIUbsF-Wk Twee perfecte meiden - Brock
http://www.youtube.com/watch?v=7dih4GRic-M Brother to Brother (Uit Pokémon de Film!)
http://www.youtube.com/watch?v=aaVwhG5ygss The Time has Come (Wanneer Ash Pikachu verlaat)
http://www.youtube.com/watch?v=U2RpuAGflSU Laatste gedeelte van Pokémon de Film

----------------

Dit was dus het begintopic. Heb er volgens mij 2 uur aan gewerkt, haha xD. Ik zal in tussentijd de topic nog editen!

Deze mag niet ontbreken!

Ik up het gewoon x’D

Ik vind pokemon echt te gek!!! maar ik vind die nieuwe afleveringen geen hol aan ;s. Dus ik kijk het niet meer

Welkom!

up.

Waaah ik was verslaafd aan de pokemon spellen :bowing_man:

Deel je sentimenten!

Blijkbaar zijn er niet zoveel fans meer te vinden van de serie die zo tijdloos is als het maar zijn kan.

ahhahaha die blijft leuk

Wut? Ik wist niet dat Ash 10 was.

Ik heb nu alleen nog Pearl op m’n ds kaartje staan.

Spaarden jullie ook Pokemon kaarten?

Ja ^

JA! Ik heb ze laatst nog op zolder gevonden hier. Die gaan echt gewoon nooit weg.

Pokemon vind ik nu echt minder. Vroeger was het veel leuker! Iedere dag voor de tv wachten tot het begon

Ja precies!

Haha, ik had er vroeger echt heel veel, alleen ik wist echt niet hoe je ze moest gebruiken. vond t al cool genoeg als ze over de 80 hp waren. :stuck_out_tongue:

Ik kan niet wachten op pokémon X and Y! :upside_down_face:
De trailer ziet er veel belovend uit.
Vind de spellen sowieso steeds toffer worden, ik vond black 2 echt geweldig :bowing_man: