het grote bak topic (cupcakes , cheescake enz. enz. )

heb jij een lekker recept ? post hm hieronder (met wat je nodig hebt , baktijden en evt. een foto ) ik doe zelf ook mee !

  • als je iets zoekt , vraag het dan miss weet iemand een lekker recept !
    -leuk kookboek met zoetigheden ? vertel !

ik kan er helaas geen foto"s bij doen :frowning_face:

Mini-oreo cheesecakes (15-18 stuks)

Ingrediënten:

24 Oreo koeken
400 gr roomkaas (mon chou)
100 gr fijne kristalsuiker
1/2 tl vanille extract
3 eieren, losgeklopt
115 gr zure room (sour cream)
mespuntje zout
Methode:

Verwarm de oven op 160 graden en bekleed een muffin bakplaat met cupcakehouders. Leg één Oreo in iedere cupcakehouder.
Mix de roomkaas en suiker in een kom tot je een romige massa hebt gecreëerd; ongeveer 3 minuten.
Doe de vanille erbij en terwijl je mixt voeg je ook langzaam de losgeklopte eieren toe.
Voeg de zure room en het zout toe en mix nogmaals. Ga ook een keer met een spatel de zijkanten van de kom af zodat alles goed vermengd wordt.
Wanneer alles een luchtig beslag is geworden verkruimel je 6 oreokoeken boven de beslagkom. Roer ze met een spatel door het beslag heen.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de vormpjes, tot net onder de rand. Bak gaar in 22 minuten en laat volledig afkoelen.
Voor het beste resultaat laat je ze 24 uur verder afkoelen in de koelkast.

koekjes met jam
20 MINUTEN + 10 OVENTIJD – 15 - 20 STUKS

Ingrediënten
200 gr zelfrijzend bakmeel
100 gr witte bastersuiker
1 ei
100 gr boter
Paar eetlepel jam
Bloem om te bestuiven

Materialen
Vormpjes
Bakplaat en bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de boter in kleine stukjes en meng met de suiker en bakmeel. Kneed met een mixer met deeghaken of met je handen
tot een kruimeldeeg. Kneed dan het ei er door tot een soepel deeg. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot oengeveer 5 mm dikte. Steek er vormpjes uit en leg ze op de bakplaat.
Maak er met een lepeltje of met je vinger een klein kuiltje in het midden en schep er een beetje jam in. Zorg dat je voldoende ruimte tussen de koekjes houd want ze zetten nog uit in de oven.
Bak de koekjes in 10 – 12 minuten licht bruin. Laat ze afkoelen op een rooster.

Dit mag je hier plaatsen:

http://forum.girlscene.nl/forum/food-sport/het-algemene-baking-topic-208479.5450.html

zandkoekjes

Ingrediënten
200 gr bloem
90 gr boter
90 gr suiker
1 ei
Snufje zout
2 eetl cocaopoeder

Materialen
Deegroller
Bakpapier

Bereiding
Klop met een garde de suiker en het ei los. Splits het mengsel in 2 aparte kommen. Voeg in beide kommen 100 gr bloem en voeg bij 1 kom ook de cacaopoeder toe zodat er een wit en een bruin
beslag ontstaat. Roer goed door met een houten lepel. Snijd de boter in kleine stukken en kneed door beide beslagen de helft hiervan. Laat het beslag 10 minuten koelen in de koelkast. Bestuif het
aanrecht met wat bloem en rol de witte en de bruine bol deeg apart uit tot ongeveer dezelfde grootte en 0,5 cm dikte. Leg de 2 lappen deeg op elkaar en rol stevig op op tot een dikke rol deeg
Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de rol met een scherp mes in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de koekjes hier op. Bak ze in ongeveer 12 minuten
krokant.

owjaa sorry dit is niet Zoet :frowning_face:

Mini pesto broodjes
35 MIN + 45 MIN WACHTEN + 20 OVENTIJD – 24 STUKS

Ingrediënten
1 broodmix a 500 gr
190 gr pesto (vers of uit een potje)
Verse blaadjes basilicum
30 gr pijnboompitten

Materialen
2 x ovenschaal of bakvorm van ca 22 cm doorsnede of 1 hele grote bakplaat

Bereiding
Maak het brooddeeg zoals beschreven op de verpakking en laat voor de eerste keer rijzen. Bebloem het werkblad en rol het deeg uit, doe dit
eventueel in 2x omdat er anders wel een hele grote lap deeg ontstaat. Besmeer de bovenzijde met pesto en verdeel de verse basilicum en pijnboompitten er over.
Rol het deeg op en snijd in plakken van ca 3 cm.

Vet een bakvorm in of bedek met bakpapier. Bij mij paste er 12 rolletjes in één ovenschaal, dus had 2 schalen nodig. Verdeel de rolletjes over de bodem en houd ongeveer 1 cm ruimte er tussen.
Dek af en laat voor de tweede keer rijzen. Verwarm de oven ondertussen voor op 200 graden. Zet de broodjes ca 20 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn. Bestrijk ze eventueel met een
beetje gesmolten boter voor een mooie glans.

Topic bestaat al :slightly_smiling_face:

http://forum.girlscene.nl/forum/food-sport/het-algemene-baking-topic-208479.5475.html

:slightly_smiling_face: