Het Grote Algemene Pumps/Hakken Topic #1

Wat zijn Pumps?

Pumps zijn schoenen met hoge hakken, die net niet tot de categorie naaldhakken worden gerekend. Ze staan bekend als gemakkelijk draagbare, elegante en sierlijke schoenen. Momenteel zijn ze in bijna heel Europa in de mode bij zowel jonge als volwassen vrouwen. Het aantal verkrijgbare uitvoeringen is zeer divers.

Wanneer zijn hakken ontstaan?
[b]
We pijnigen onszelf vrijwillig met het dragen van hoge hakken. Maar waar komen deze, eigenlijk krankzinnige, schoenen vandaan?

Hoe vaak zie je niet meisjes op straat die houterig lopen en zichtbaar pijn hebben aan hun voeten door die enorm hoge hakken onder haar outfit. Na het uitgaan zie je soms zelfs meisjes op blote voeten lopen omdat ze geen stap meer op die ondingen kunnen zetten. Zelfs Carrie uit Sex and the City deed dat voor.

Maar ja, wie mooi wil zijn, moet pijn lijden geldt dan weer. Ik heb vorig jaar met mezelf de deal gemaakt: hakken oke, maar altijd platte schoenen meenemen! En dat werkt aardig. Maar iedere keer wanneer ik weer het gevoel heb dat mijn tenen vermorseld worden en het bot van de bal van mijn voeten door mijn huid komt branden, vraag ik mij weer af: ‘Wie heeft dit bedacht?’

Volgens een enkele roddel hebben Egyptische slagers dit bedacht. Die liepen op hakken omdat anders hun voeten zo vies werden door al het bloed en dode dieren op de grond. Kortom, een erg onfris verhaal.

Gelukkig is er nog een iets prettiger en geloofwaardiger gerucht. Vroeger, rond 1600, droeg men rode hakken (zowel de zool als de schoen zelf) om te laten zien dat men van adel was. Hoe hoger de hak, hoe meer status je had. Bedenk je hierbij even hoe een man er op hakken uitziet, want die droegen ze destijds ook. Waarschijnlijk is het woord ‘struikelblok’ zelfs ontstaan door deze mannen en daardoor ook het feit dat hakken nu als vrouwenschoenen worden gezien.

Rond 1650 begon deftige kleding in de mode te raken. Rijke kooplieden die regelmatig naar Frankrijk gingen, spraken Frans en namen ook de mode mee. Uiteraard werden de hakken al snel nagemaakt door de armere bevolking, om de rijken na te doen. Deze hakken moet je voorstellen als een blok (struikelblok, daar is-ie weer).

Maar na de revolutie veranderde dat. Hofkleding was echt zo begin 1700, het was nu juist ontzettend hip om eenvoudig gekleed te gaan. Hakken werden als een erotisch en decadents iets gezien en niemand wilde nog wat met adel te maken hebben. Pas rond 1900 kwamen de hakken weer in beeld.

In 1948 kwam de high fashion uit Parijs en daar hoorde elegante, hoge pumps bij. Ook vanuit Italië kreeg de Nederlandse bevolking te horen dat hakken toch wel je van het waren. Maar de Italianen gingen voor de stiletto (naaldhakken met spitse neuzen). In de jaren '60 zijn hakken weer eventjes uit beeld geweest. Onder de rokken van de Engelse ontwerpster Mary Quant stonden hoge hakken raar, dus droegen vrouwen flatjes met rechte neuzen.

De laatste jaren verandert de mode bijna ieder half jaar. Maar nog steeds kun je in een bepaalde periode bijvoorbeeld echt niet gezien worden met een stompe neus, of juist met een hele puntige neus. Sleehakken en blokhakken wisselen elkaar ook af en je kunt je pas sinds enkele jaren op straat vertonen met ballerina’s. Maar toch zie je dat alles nu steeds meer geaccepteerd wordt. Zo kun je deze zomer echt bijna alles aan, van sleehak tot naaldhak, en van puntneuzen tot ronde neuzen. Gelukkig zien we tegenwoordig geen enkele man (een hele zeldzame daargelaten) meer op hakken!
[/b]

Waar worden de hoogste hakken gedragen?

[b]
Amsterdam – Hakken zijn beeldschoon, maar niet altijd fijn om op te lopen. Toch is het niet vreemd dat we het ervoor over hebben. Lange vrouwen worden gezien als assertief, zelfverzekerd, rijk, kapabel, intelligent, succesvol en onafhankelijk. Dus als je niet in de wieg gelegd bent voor een lengte van 1 meter 80, kun je het beter faken.

Uit een onderzoek van Compeed blijkt dat in Europa de Engelse vrouw, met een gemiddelde van 8,4 centimeter, de hoogste hakken draagt. Het land wordt op de voet gevolgd door Spanje, met 8,1 centimeter. De Deense vrouwen staan op de derde plaats met 7,6 centimeter. In de top vijf staan ook nog Duitsland met 6,9 centimeter en Frankrijk met 6,1.

Waar wij Nederlandse vrouwen horen op de ranglijst is niet helemaal duidelijk. Maar blijkbaar is ons gemiddelde zo schamel dat we daar echt even wat aan moeten doen…[/b]

Kortom:
Plaats hier je hakken/pumps

Grote pumps? Voor grote maten ofzo? Verder vriendelijk bedankt voor de informatie:’)

Ik denk dat ze het algemene ‘grote’ topic voor… hakken bedoeld ofzo

ja dat klopt ^^ maar ze heeft wel in de verkeerde volgorde gezet, het moet zijn het grote algemene topic, en niet algemene grote haha

die louboutins (:frowning_face::frowning_face::frowning_face::frowning_face::frowning_face::

Aangezien ik toch niets te doen heb, dump ik hier enkele (waarschijnlijk veel te grote) plaatjes:

http://blog.sooco.nl/wp-content/uploads/2011/11/pumps.bmp

http://csimg.koopkeus.nl/srv/NL/0000505210027360/T/340x340/C/FFFFFF/url/schoenen-in-het-rood.jpg

http://www.hogehakkenspecialist.nl/easyshopmake

http://static.sooco.nl/products/hires/4/blink-701020-blauwe-hoge-hakken-pumps-9828-243.30.0244.jpg
r/tn_e9_7.jpg~[/img]

**

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/308951_2991142877893_175492393_n.jpg

Mijn hakken <3

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/384141_2317194579228_2037404105_n.jpg

http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/480245_2912810589256_1138310223_n.jpg

Mijn babies. Heb ook nog wel lagere maar draag deze 't meest.

Kan een mod dat mischien veranderen?

de titel moet zijn Het Grote Algemene Pumps/Hakken Topic #1

^Het is dat ik het nu toevallig lees, maar wij kunnen niet ruiken wanneer er in een topic om een mod gevraagd wordt. Je kan de reportknop (blauwe mapje naast de titel) gebruiken.

Oh ja vergeten…

omdat ik geen andere geschikte topic voor mijn vraag kon vinden post ik het hier wel… aangezien deze vraag over soort van hakken gaan
ik heb deze sleehak gekocht voor de winter bij de vanharen in de winkel paste hij perfect…

http://deichmann.scene7.com/is/image/deichmann/t_p_detail?$im=1068535_P&$sh=1068535_P&defaultImage=default_vhs

Alleen toen ik thuis was ging nog een paar keer erop te lopen om bijpassende outfits te zoeken, en ik ben er achtergekomen dat het bij de hak toch een beetje losjes zit als ik loop. is dit normaal bij dit soort schoenen? anders ben ik bang dat ik ze te groot heb gekocht aangezien ik 36/37 heb en ik ze in maat 37 heb genomen! maar omdat dit mijn eerste paar sleehakken zijn heb ik nog geen ervaring met dit soort schoenen… anders ga ik ze inwisselen voor een toch wat kleinere maar knellende maat 36 omdat ik ze toch wel heel erg leuk vind!

ik heb ook 36/37 en ik koop mn sleehakken ook altijd in 37. je moet dikke sokken aandoen en je veters zo strak mogelijk doen. als ze dan nog steeds los zitten aan de achterkant zou ik een kleinere maat gaan halen, maar aangezien die al knellen denk ik dat het probleem opgelost zou moeten zijn met een paar dikke sokken?

Ik hou van hakken! :slightly_smiling_face:

Deze hakken heb ik besteld <3 http://www.boohoo.com/content/ebiz/boohoo/invt/azz61403/azz61403_tan_default_xl.jpg
:bowing_man: ze zijn zo geweldig!! (L)

ik heb 7,6 cm hoge pumps, en het loopt gewoon zo moeilijk :’)

Ik heb vorige week 2 paar pumps gekocht toevallig omdat het met mijn maatje 42 toch wel een wonder is als ik mooie pumps vind die betaalbaar zijn. Ik kwam er vandaag alleen achter dat ze 13 cm zijn en aangezien ik zelf 1.80 ben denk ik niet dat ik ze heeel vaak ga dragen is een beetje jammer met 1.93 ben ik langer dan de meeste jongens in mijn omgeving.