Het Grote Acteer-Topic

Hello en welkom!

http://data2.whicdn.com/images/57155547/tumblr_mkl2sarMow1s899huo1_400_large.gif

You’re welcome :grinning_face_with_smiling_eyes:

Dit topic is voor alle meiden die actrice zijn/willen worden of gewoon heel erg veel van acteren houden. Deel je ervaringen, tips en klets lekker over van alles en nog wat!

Betrouwbare, goede castingbureaus en sites:
-Elskeskast
-Marthamojet
-Kemna
-MoederAnne
-www.shootingstar.nl
-www.filmcastings.nl
-www.hetcastingforum.nl

Slechte castingbureaus:
-Xapp (vragen veel geld voor inschrijving, maar je hoort er nooit van, ook niet voor nieuwe foto’s of profielupdate of wat dan ook)

Tips:
-Begin eerst met figureren. Zo kun je zien hoe het er aan toe gaat op een filmset.
-Hoe goed je ook bent en hoeveel talent je ook hebt, ga op les!
-Speel een emotie niet, voel de emotie.
-Zorg dat je regelmatig recente foto’s op je laptop hebt staan. Moet je je snel inschrijven voor een casting/auditie? Dan hoef je in ieder geval de foto’s niet meer te laten maken!

Tips, goede of juist slechte ervaringen met bureaus of sites? Vertel het me, dan zet ik het erbij! :slightly_smiling_face:

Veel plezier in het topic! :beer:

JEEJ <3

Ik ben dol op acteren <3 Ik hoop snel te kunnen auditeren, maar mn ouders vinden het niet werken met mijn schoolwerk :frowning_face:

Hmm, jammer! Ik zou zeggen: zoek een manier om het allebei te kunnen doen en overtuig je ouders ervan dat je het heel graag wil en dat je extra je best zal doen op school.
Als acteren is wat je echt wil, dan komt het vast goed!

I’m in! Oh my goodness ik houd zoveel van toneel spelen, ik doe het echt al sinds ik me kan herinneren. Toen ik klein was werd mijn familie altijd gek van me omdat ik ALTIJD mijn zelfgemaakte toneelstukje wilde laten zien haha.

Haha, schattig!

Ik heb dinsdag een casting gehad, en het ging echt goed! :slightly_smiling_face:

Voor wat?

Een scripted reality voor op Nederland 3. Ik weet niet hoeveel ik er over mag zeggen dus ja haha. Eind september hoor ik of het wat is geworden… spannend!

Ik zit al 13 jaar op les. 2 keer gefigureerd maar verder niks. Ik sta liever op het toneel dan voor de camera. Dus figureren of me op geven voor dat soort dingen doe ik niet meer.

hetcastingforum.nl

Staan heel veel oproepjes voor jongeren. En er staat uitleg over castingbureaus welke wel en niet betrouwbaar zijn.

@Tessa​:heart: Awh cool. Hopelijk nemen ze je aan :grinning:
Ik ben echt slecht in acteren, dus liever dat jij voor de camera schijnt dan ik :’’)

Ah dankje allemaal :slightly_smiling_face:

En flymetothemoon, ik zet hem erbij!
Ik heb trouwens precies het omgekeerde. Ik vind toneel wel leuk enzo, maar ik sta veeeel liever voor de camera!

Haha grappig. Ik overweeg wel modellenwerk maar dat vind ik toch anders dan acteren voor de camera.

Ik heb wel op een filmset gewerkt als setdresser maar dat kwam dus omdat ik het eik veel leuker vond achter de schermen dan er voor.

Ben benieuwd of je het bent geworden.

Alleen een beetje jammer dat Nederland 3 nu ook aan die stomme script reality begint, Ik vind die progammas maar gemaakt en nep over komen. Had gehoopt dat Nederland 3 niet echt aan die flauwekul mee zou doen.

Begrijp me miet verkeerd. Het is een mooie opstap naar ‘bekendheid’. Ik ken ook wat mensen die er mee op tv zijn gekomen. Maar meestal kom je daar niet heel goed uit als ‘actrice’.

Ik zit al 6 jaar op toneel :slightly_smiling_face: ik zit te denken om me in te schrijven bij een casting bureau, maar bijna allemaal zitten ze in Amsterdam en dat ik voor mij 2,5 uur met de trein. weet iemand een casting bureau in Noord-Brabant?

Hé, daar heb ik ook aan meegedaan haha toevallig.

Je zou altijd moeten reizen. De opmamens zijn vaak ook in of rond Amsterdam.

Ja dat ik waar, maar voor een echte opnamen dag heb ik die 5 uur reizen wel over :wink:

Ik ken trouwens nog wel wat castingbureaus.

Dutch Casting Agency
http://www.dutchcasting.nl/vers_werkDutch Casting Agency (DCA) is sinds de oprichting in 1995 uitgegroeid tot het grootste castingbureau in Nederland. DCA heeft een bestand opgebouwd van meer dan 28.000 modellen, acteurs, figuranten en specials en hostessen, ieder met hun eigen, unieke talent. Iedere dag komen er weer nieuwe gezichten bij.De boekers van DCA behoren tot de meest ervaren boekers binnen de branche en helpen alle opdrachtgevers bij hun boeking voor het vinden van de juiste persoon voor een zo goed mogelijk resultaat. In het zeer uitgebreide bestand kan al veel gevonden worden, maar indien nodig verzorgen ze voor u een streetcasting. Kortom, een goede service kunt u van hun zeker verwachten!

U kunt als klant zelf zoeken op onze website, of u kunt het zoeken aan de boekers overlaten. Zij sturen u dan vrijblijvend een selectie van modellen per mail toe.

Dutch Casting Agency kunt u benaderen voor:

 • Reclamefotografie
  • Commercials
  • Editorials
  • Internetfilms
  • Bedrijfsfilms en bedrijfspresentatie (ook voor native speakers)
  • Televisieshows/programma’s
  • Modeshows
  • Films en series
  • Beurzen en evenementen
   Kemna Casting
   http://kemna.nl/nieuws/
   Kemna Casting | Castingbureau AmsterdamKemna Casting werd eind jaren '60 opgericht door de eerste Nederlandse casting director Hans Kemna, die het bedrijf na ruim 35 jaar op 1 januari 2000 overdroeg aan Job Gosschalk, die toen al tien jaar bij hem werkte. Job heeft de leiding van het bedrijf in 2008 overgedragen aanJanusz Gosschalk, die sindsdien algemeen directeur is en hierbij wordt ondersteund door mede-directeuren Marc van Bree en Betty Post.

Kemna Casting is in de loop der jaren uitgegroeid tot een castingbureau met een grote diversiteit aan disciplines waar meerdere casting directors samen met hun assistenten uitvoering aan geven.

Alles met acteursHet castingbureau is verantwoordelijk voor de casting van films, televisieseries, theaterproducties, musicals, bedrijfsfilms, commercials en diverse speciale projecten. Eigenlijk alle projecten waarvoor een beroep wordt gedaan op acteurs en actrices.

DiversiteitKemna Casting is niet gespecialiseerd in een bepaald genre. We verzorgen zowel de casting van grote publieksfilms als specifieke arthouse producties, dagelijkse televisieseries en ‘kwaliteitsdrama’, vrije toneelproducties, gesubsidieerd toneel en alles daaromheen of tussenin.

Moeder Anne Casting

http://www.moederannecasting.nl/
Ons team bestaat uit v.l.n.r. Emma Koet (inschrijvingen/fotograaf/booking), Eefje van den Berg (adjunct manager/ hoofd booking), Liesbeth Bakels (managing director/casting director), Hanneke Willems (booking/updates/workshops), Yvette Dolleman (casting director/fotograaf). Wij garanderen een flexibele en zeer klantgerichte aanpak waarbij wij volledig uitgaan van de wensen van onze opdrachtgevers.

Onze diensten bestaan uit het casten van acteurs en modellen van 0 tot 100 jaar voor commercials, bedrijf- en speelfilms en fotografieopdrachten. Acteurs en modellen met geen, weinig en veel ervaring. Wij casten en fotograferen voornamelijk in onze eigen studio.
Bij ons zit je goed omdat:
[tr] [td] • [/td] [td] Wij een uitgebreid en professioneel bestand hebben en al sinds 1978 bestaan. [/td] [/tr] [tr] [td] • [/td] [td] Ons bestand divers is. Onze modellen en acteurs variëren in leeftijd van
0 tot 100 jaar met weinig tot veel ervaring. [/td] [/tr] [tr] [td] • [/td] [td] Wij volledig up-to-date en online zijn. [/td] [/tr] [tr] [td] • [/td] [td] Het bestand steeds blijft verrassen; wij hebben dagelijks veel nieuwe inschrijvingen van modellen en acteurs. [/td] [/tr] [tr] [td] • [/td] [td] Wij regelmatig en gericht acteurs en modellen scouten. [/td] [/tr] [tr] [td] • [/td] [td] Wij casten digitaal maar ook nog steeds op dvd/mini dv. [/td][/tr]

B&F Casting
http://www.benfcasting.nl/
B&F Casting is als castingbureau sinds jaar en dag de specialist op het gebied van figuratiediensten voor film en televisieproducenten, fotografen, beursorganisatoren en bedrijfsleven.
Wil jij ook (edel)figureren in een film, een
tv-commercial, een fotoshoot of een rol vervullen bij een event?
Dat kan! Gewoon een kwestie van je online inschrijven.

Elskes kast
http://www.elskeskast.nl/
Elskes Kast is een casting bureau dat gespecialiseerd is in castings voor kinderen (vanaf 3 jaar) en jongeren ( tot 25 jaar)Wij casten voor films, tv series en commercials.Martha Mojethttp://www.marthamojet.nl/Martha Mojet Kindercasting is een castingbureau voor kinderen. We zoeken de kinderen die meespelen in films, televisieseries en reclamefilmpjes. Daarom zijn wij altijd blij met kinderen in alle soorten, kleuren en maten.
Wil je meer weten over hoe je je kunt inschrijven, wat een casting is en wat er allemaal gebeurt als je in een productie mag spelen, klik dan op de plaatjes onderaan deze pagina. De rode woorden in de tekst kun je aanklikken voor een korte uitleg.
Veel plezier!
Sjouer Casting
http://www.sjouercasting.nl/
SjouerCasting SjouerCasting voor acteurs en actrices in alle categorieën.
Vooral mensen met een positieve levenshouding, ambitieus, getalenteerd, gemotiveerd en ruimdenkend, zijn van harte welkom! Acteurs en actrices die graag willen werken voor regisseurs en producenten om samen creatieve dromen te verwezenlijken.
Inschrijving bij SjouerCasting is natuurlijk GRATIS!

Ik ken er nog wel meer, maar ik moet nu weg.

Hopelijk hebben jullie er wat aan :slightly_smiling_face:.
@ Michal, voor zo ver ik weet zit er geen (goed)castingbureau in Noord Brabant. En ik denk dat als je echt een goed bureau wilt met veel opdrachten je toch naar Amsterdam zou moeten.

Daarnaast is het niet zo dat je elke week daar langs moet gaan. Je kan je ook al inschrijven zonder er langs te gaan (maar dan moet je wel goed foto’s hebben).

Soms kunnen ze wel vragen of je langs wilt komen zodat ze een beter beeld van je hebben. Maar meestal is dit niet nodig.

Ik zou zeggen geef je dus gewoon op bij een bureau in Amsterdam :slightly_smiling_face:.
Daarnaast staan op www.versfilmentv.nl ook oproepjes maar die zijn bijna altijd het zelfde als op www.filmvacatures.nl
Bij Kemna lopen trouwens de grootste acteurs en actrices rond. Ik zou dat pas doen als je echt wat meer ervaring hebt op gedaan bij verschillende studentenfilms of films, reclames en series. De kans zit er namelijk best in dat je daar niet zomaar wordt toegelaten.

Dutchcasting daar heb ik dan weer ervaringen mee en vind ik een prima bureau. Denk dat je daar een hoop ervaring op kunt doen.

Aaaah ik houd zo van acteren.
Ik mocht ook naar die casting voor nl3 maar ben uiteindelijk niet gegaan ivm reistjd en zo.
Maar ik ga binnenkort weer een productie spelen dus dat is echt super!

zijn er ook castingsbureaus in belgie?

@tessa, ik hoop dat het je lukt!

Ik ben gelukkig nog niet zo oud, dus genoeg tijd om te groeien :slightly_smiling_face:
tot die tijd me bezig houden met meer emotie erin gooien, want daar mag ik nog wel eens last van hebben, hahaha

ik heb trouwens een paar maanden geleden een workshop gehad van Oi Mundo Casting Agency, klonk leuk! ze gaan door het hele land workshops geven om meer kinderen/jongeren zoeken die zich gaan inschrijven.