Gazpacho (twee kleuren door elkaar)
Ingrediënten voor 8 personen
Voor de rode:
700gr rijpe tomaten, 1 rode sjalot, 1 rode paprika, 2 selderstengels, 2 teentjes look, 12cl olijfolie, 10cl balsamicoazijn, zout en peper.
voor de groene:
1 geschilde komkommer, 1/2 ui, 2el fijngehakte koriander, 1tl komijn, zout en peper, (eventueel 100 gr. room, basilicum, citroensap).
Bereidingswijze
De rode gazpacho :
Ontpit de tomaten en de paprika, schil de sjalot en mix alles in een blender.
De groene gazpacho :
mix ook hier alle ingredienten in de blender en kruid ook naar eigen smaak.
zet beide gazpachos appart in de koelkast gedurende 2 uur en giet ze bij gebruik in 2 lagen in degustatieglaasjes (dat zijn van die kleine).
Omdat de 2 gazpachos een verschillende dikte hebben zullen ze zich niet onder elkaar mengen.
en klaar is je dubbelkleurige gazpacho!