Het Girlscene Kookboek

Hai!
ik zag net een topic van iemand die een recept zocht en toen kwam ik op het idee van dit topic. ik heb bij zoekfunctie gekeken en volgensmij bestaat het nog niet, en anders doe er maar een slotje op.

post hier je recepten
tja, dat is eigenlijk alles wat ik erover kan zeggen…
xoxo eet smakelijk!

Brownies met chocoladestukjes! (ca. 50 minuten)

Wat heb je nodig:
140 gram boter - 4 eieren - 340 gram lichtbruine basterdsuiker - flinke snuf zout - 1 theelepel vanille-essence - 75 gram cacaopoeder - 140 gram bloem - 150 gram grof gehakte stukjes witte en pure chocolade - Bakblik 23-23 cm met hoogte van 5 cm. - bakpapier

Smelt de boter langzaam en laat afkoelen.
Klop de eieren los en klop de basterdsuiker hier voorzichtig doorheen tot alle klontjes weg zijn.
Roer de afgekoelde boter en de vanille-essence erdoor.
Zeef het zout, de cacao en het bloem en roer dit voorzichtig door het eimengsel.
Niet te hard of te lang anders wordt het cake. Verwarm de oven voor op 170gr.C.
Schep de gehakte chocolade door het deeg. Giet het mengsel in de beklede bakvorm.
Zet de vorm in het midden van de oven en bak 35-40 minuten. Laat het deeg goed afkoelen.
Til het gebak eruit. Trek het papier eraf en snij de brownie in stukken.

Bereiding:
Snij de boter in stukjes en smelt het in een pannetje. Laat dan de boter eventjes afkoelen. Klop de eieren los en klop de basterdsuiker beetje voor beetje hier doorheen.
Zorg dat er geen klontjes meer in zitten! Roer de afgekoelde boter en de vanille-essence erdoorheen. Zeef het zout, de cacao en het bloem en roer dit langzaam door het mengsel.
Roer niet te lang, want anders krijg je cake inplaats van brownie. Verwarm de oven voor op 170 graden. Schep de gehakte chocolade door het deeg en giet het mengsel in de bakvorm (die bedekt is met bakpapier).
Zet de vorm in het midden van de oven en bak het 35-40 minuten (kijk af en toe of het wel goed gaat en bepaal zelf of het nog iets langer of korter moet). Als je een vork in de brownie prikt en er blijft niks aan plakken issie goed.
Laat het goed afkoelen voordat je het eruit haalt! Haal nu het bakpapier eraf en tadaaa: je hebt een brownie!

Dame blanche (ca. 60 min)

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 eieren (alleen de dooiers)
  • 100 g poedersuiker
  • 250 ml volle melk
  • 4 dl slagroom
  • 25 g cacaopoeder
  • 1 theelepel oploskoffie
  • 40 g blanke amandelen, geroosterd en grof gehakt
  • 50 g bittere chocolade, gehakt
  • 125 g witte chocolade
  • 2 dl water
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels koffieroom
  • 8 ijswafels
  • verse munt
  • ijsmachine
  • 4 coupes/mooie glazen

Bereiden:
Klop de eidooiers, het cacaopoeder, de suiker, oploskoffie en 50 ml melk tot de cacao is opgelost. Roer de rest van de melk erdoor. Klop de slagroom stijf. Roer de helft van de slagroom, de amandelen en de bittere chocolade door het cacaomengsel. Giet dit in de ijsmachine en laat hem 3 kwartier draaien. Smelt intussen de witte chocolade en roer de koffieroom, het water en de vanillesuiker erdoor. Als het ijs klaar is, schep het dan in mooie bolletjes in de coupes. Schep de witte chocoladesaus er op en de slagroom die nog over is. Gebruik de muntblaadjes en de ijswafels ter decoratie.

oew leuk topic :wink:

Leeeuuuuk =D

Gazpacho (twee kleuren door elkaar)

Ingrediënten voor 8 personen
Voor de rode:
700gr rijpe tomaten, 1 rode sjalot, 1 rode paprika, 2 selderstengels, 2 teentjes look, 12cl olijfolie, 10cl balsamicoazijn, zout en peper.

voor de groene:
1 geschilde komkommer, 1/2 ui, 2el fijngehakte koriander, 1tl komijn, zout en peper, (eventueel 100 gr. room, basilicum, citroensap).

Bereidingswijze
De rode gazpacho :
Ontpit de tomaten en de paprika, schil de sjalot en mix alles in een blender.

De groene gazpacho :
mix ook hier alle ingredienten in de blender en kruid ook naar eigen smaak.

zet beide gazpachos appart in de koelkast gedurende 2 uur en giet ze bij gebruik in 2 lagen in degustatieglaasjes (dat zijn van die kleine).
Omdat de 2 gazpachos een verschillende dikte hebben zullen ze zich niet onder elkaar mengen.

en klaar is je dubbelkleurige gazpacho!

zo dat zijn ff mijn recepten tot nu toe :stuck_out_tongue:
als iemand anders nog recepten weet: post ze ajb!

Courgettesoep!

200 gram aardappelen
600 gram geschilde courgette
0.5 eetlepel olie
1 kippenbouillontablet
2 eetlepels fijngehakte basilicum

Kook de aardappelen in weinig water gaar.
Snij de geschilde courgette in stukjes en bak die in de olie rondom bruin.
Voeg 1 deciliter water toe en kook de courgette in ongeveer 10 min. gaar. Pureer de courgette met de staafmixer. Stamp de aardappelen fijn. Los het bouillontablet op in 2 deciliter water. Roer alles door elkaar. Voeg al roerende zo veel water toe dat de soep de juiste dikte heeft. Voeg vlak voor het opdienen de basilicum toe.

^^, post zo nog wel meer recepten !
Leuk topic xd

Leuk idee

Paar heerlijke chocoladerecepten:
Chocolademousse

Ingrediënten :
200 gr pure chocolade
150 gr room
50 gr boter
5 verse eieren
1 snuifje zout
30 gr poedersuiker

De room in een klein potje verwarmen. De chocolade breken en overgieten met de kokende room. Roeren tot de chocolade gesmolten is.
Daarna de boter en eierdooiers toevoegen en krachtig roeren. Poedersuiker langzaam toevoegen. Intussen het eiwit met een snuifje zout opkloppen en al roerende onder de chocolade mengen.
De chocolademousse over verschillende potjes verdelen, versieren met sinaasapelzestes. Gedurende minstens 12 uren in de koelkast laten opstijven.

Chocoladetruffels
Ingrediënten :
200 gr room
300 gr pure chocolade
50 gr pure bitter chocolade
100 gr cacao

De room verwarmen. Chocolade breken en overgieten met kokende room.
Afdekken en in de koelkast laten afkoelen. Met een lepel kleine balletjes vormen en een par minuten in de koelkast zetten. Bittere chocolade laten smelten, de kleine balletjes erdoor halen en onmiddellijk met cacao bestrooien.
Beste temperatuur voor truffels 13° a 15° dus niet in de koelkast.

Chocoladetaartje
Ingrediënten :
6 verse eieren
170 gr poedersuiker
180 gr bloem
30 gr cacao
40 gr boter

Eieren met suiker mengen op een klein vuurtje ( ±40°)
Het kookpotje van het vuur nemen en al roerend de gesmolten boter, de bloem en de cacao toevoegen. Het deeg in een taartvorm spattelen en in de oven op 200°, ongeveer 25’ bakken.
Met een mes nagaan of de taart voldoende gebakken is. Mespunt droog = taart klaar.
Laten afkoelen en bestrooien met cacao.

Ik heb ze allemaal wel is gemaakt, chocolade taartje was het lekkerst, truffels het minst.

Goed idee! Ik zal er ook even over nadenken.

Zalm avec Bladerdeeg (36 stuks)

Ingrediënten:
4 plakjes bladerdeeg
100 gr gerookte zalm
1 ei
sesam- of maanzaad
250 gr roomkaas
2 el bosuitjes
1 tl dille

Bereiding:
Bestrijk de plakjes bladerdeeg licht met losgeklopt ei. Snij ze elk in negen vierkantjes en bestrooi ze met sesam- of maanzaad. Leg ze op een ingevette bakplaat en bak ze in een oven op 200°C (hetelucht 180°C) in ongeveer 8 minuten mooi bruin. Laat ze afkoelen en snij ze in twee laagjes.
Roer de roomkaas zacht en meng er wat fijngehakte bosuitjes en dille door. Verdeel dit over de onderkant van de vierkantjes en leg hierop een stukje gerookte zalm. Leg hierop het bovenste gedeelte van het bladerdeeg.

Chocoladekrakelingen
Ingrediënten:
250 gr bloem
180 gr boter of margarine
150 gr suiker
1 ei
geraspte schil van 1/2 citroen
30 gr gemalen witte amandelen
1/2 el rum
2 el cacao
250 gr poedersuiker
2 tl cacao
4-5 el rum
oven

Voorbereiding:
Doe de bloem in een diepe kom en voeg gesneden boter, suiker, ei, citroenrasp, amandelen, rum en cacao toe. Kneed er een soepel deeg van.
Leg het 1 uur in de koelkast om op te stijven.
Bereiding:
Warm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C).
Maak van het deeg rolletjes van 1/2 cm doorsnee en 12 tot 15 cm lang.
Vet een bakblik in en leg de rollen er in de vorm van een krakeling op.
Druk de punten voorzichtig aan. Bak ze 10-12 minuten in het midden van de oven en laat ze op een rooster afkoelen. Maak een glazuur van poedersuiker, rum en cacao en strijk het over de koekjes.

Ik heb er nog een van school
Empanada met gehakt
voor 18 personen, gemaakt door 3 leerlingen

Ingrediënten Materialen
1 pakje deeg voor hartige taart, bevroren. 2 snijplanken met snijmessen
250 g half-om-half gehakt 1 koekenpan
1 grote ui, gesnipperd knoflookpers
1 rode paprika, in blokjes 2 ovens
1 gele paprika, in blokjes bakpapier
1/2 eetlepel oregano
2 tenen knoflook
3 theelepels paprikapoeder
zout, peper
1 eetlepel tomatenpuree
2 eetlepels olijfolie extra vierge
1/2 zakje verse peterselie, fijngehakt
bloem om te bestuiven
Bereiden
1)Lees eerst het hele recept goed door en verdeel de taken over je groepje.
2)Zet alles wat je nodig hebt, dus ingrediënten en materialen, klaar.
3)Ovens voorverwarmen op 220 °C.
4)Hartige taart-plakjes laten ontdooien.
5)Ui pellen en snipperen. Knoflook pellen
6)Paprika’s wassen en in kleine stukjes snijden.
7)In koekenpan gehakt zachtjes knapperig bruinbakken.
8)Knoflook erboven uitpersen
9)Ui, paprika, oregano en tomatenpuree erdoor scheppen en afgedekt in ca. 7 minuten zachtjes gaar smoren, af en toe omscheppen.
10)Breng goed op smaak met zout en peper.
11)Bestuif een tafel met een beetje bloem (ongeveer een eetlepel of twee)
12)Op met bloem bestoven aanrecht deeg uitrollen tot dunne lap. Zorg dat je 20 empanada’s kan maken.
13)Peterselie en peper naar smaak door gehaktmengsel scheppen.
14)Gehaktmengsel op deegflapjes scheppen en rondjes dubbelklappen. Randen vochtig maken en tussen duim en wijsvinger tot mooie schulprand dichtknijpen.
15)Empanadas op met bakpapier beklede bakplaat in midden van oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken. Empananda’s warm, lauwwarm of koud serveren.
16)Als je klaar bent zorg je dat je kookplek helemaal opgeruimd wordt.

Zo’n topic bestaat al

welke? ik had gekeken maar kon niet echt iets vinden wat hetzelfde was… ik ben ook niet zo heel goed in zoeken dus zou best kunnen mja

wat een leuk topic !
maar hoort het niet bij Food & Sport ?

FRISSE COURGETTE-SOEP.
(voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 2 courgettes, gewassen en in stukjes.
  • 1 ui, gesneden.
  • 2 tenen knoflook.
  • 1 liter kippen- of groentenbouillon.
  • 1 bakje Boursin Cuisine (het groene bakje).
  • Zout en peper.
  • Je kan er ook nog een scheutje witte wijn in doen, ik doe dat niet.

Bereiding:
Snijdt de courgettes in stukjes. Bak de ui en de uitgeperste knoflook in een pak met een scheut olijfolie. Voeg na 2 minuten de cougettes toe en bak dit 5 minuten mee. Voeg de bouillon (en wijn, als je dat wil) toe en laat dit geheel 10 minuten koken.
Haal het van het vuur af en pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine. Voeg de hele inhoud van het bakje Bousin Cuisine toe en verwarm de soep weer. Blijf roeren en voeg naar smaak wat zout en/of peper toe.

Je kan er ook nog wat bieslook en/of croutons aan toevoegen.

Geloof me, dit is echt zó lekker! :drooling_face:

ooooh sorry, ik wist niet eens dat er een food categorie was. kan iemand dat ff overzetten?

:beers:
up.