Gevuld speculaas:
Voor de koek:
200 gr havermeel
75 gr kokosolie (ik gebruik 1/2 olie en 1/2 water
50 gr honing – voor veganistische speculaas vervang je de honing door ahorn siroop
snuf zout
2 el speculaaskruiden (ik gebruik meer, lekker sterke speculaas smaak!)
snuf kaneel
100 ml amandelmelk (ik heb sojamelk gebruikt)
Voor de amandelspijs
100 gr amandelmeel
100 gr dadels (75g kan ook, dan wordt het iets minder zoet)
1 el amandelmelk
Verwarm de oven voor op 180 graden en leg twee stukken bakpapier klaar.
Kneed de ingrediënten voor het deeg van de koek door elkaar tot een mooie samenhangende bal. Leg even aan de kant.
Ga verder met de amandelspijs. Mix in je keukenmachine de ingrediënten tot een plakkerig deeg.
Pak het deeg voor de koek er weer bij en verdeel het in tweeën. Vorm met je handen op twee vellen bakpapier twee platte vierkanten van het deeg. Verdeel de amandelspijs over de eerste plak (een plakkerig klusje, i know) en leg de andere plak er voorzichtig bovenop.
Druk de randen aan en wrijf de bovenkant licht in met een beetje amandel melk.
Bak de koek zo’n 20/30min in de oven ( ik heb de koek 30min gedaan, dan wordt hij echt knapperig)
Recept van:Gevulde speculaas van havermout - Beaufood