Het enige echte high tea topic!

Wat is een High Tea/Afternoon Tea?

Jaja :smirk:
Nu is het misschien niet helemaal iets herfst/winterigs, maar ik wilde voor mijn verjaardag graag een high tea houden. Met eigen recepten en alles er op en er aan.
Duszzz, een inspiratie- en receptentopic!
En als niemand dit zo geweldig vind als ik mag dit topic weer weg :'D

http://www.guldenvlies.nl/Content/Files/194/801/801/high%20tea.jpg

http://highteatips.com/wp-content/uploads/2010/03/High-Tea-Etagere.jpg

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRCe28E4_YzzD8DxFoGCulRyDoiot5Tg6YLOo3TYw18dupJByiUKA

http://www.jumbosupermarkten.nl/Global/lijstjes/thema_hightea.jpg

http://www.getevents.nl/sites/default/files/hou%20van%20holland%20kerst%20high%20tea%20den%20bosch%202_1.png

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQO9WcqpJ5lT1g5OVa8ngbBZI23WD5cA0Kh_-cUK1NNrczjtsJR

http://4.bp.blogspot.com/-fzDIz8jozK8/T7tlc7Mb4gI/AAAAAAAAEMc/r03PnwRsZuE/s320/372_279_High+tea.jpg

http://[/img]

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRF54fErNUsPSm0YHkOUzdHfpbcCWDIF4tjoRiUHZSU6BTKev2E

Meer wordt later, bij meer interesse, aan de beginpost toegevoegd!

Ik zal beginnen met een aantal van mijn favo High Tea recepten!

Tortilla rolletjes met geitenkaas

http://www.leukerecepten.nl/images/stories/Tortillarolletjes_met_geitenkaas.jpg

HAPJE – 15 MIN + 60 WACHTEN – 24 STUKS *

Ingrediënten
4 tortilla wraps
200 gr geitenkaas
150 gr walnoten, grof gehakt
Paar druppels honing
50 gr rucola

Materialen
Aluminiumfolie

Bereiding
Verwarm de tortilla’s volgens de verpakking. Besmeer de hele oppervlakte met geitenkaas. Bestrooi met walnoten en verdeel wat rucola er over. Druppel wat honing er over en rol ze op. Probeer ze stevig op te rollen zonder al te hard te duwen. Wikkel ze in aluminium folie en leg ze minimaal een uur in de koelkast. Snijd de wraps in plakjes en serveer ze op een mooi schaaltje.

Amandel-dadeltruffels

http://www.leukerecepten.nl/images/stories/amandel_dadel_truffel.jpg

HAPJE – 15 MINUTEN – 12 STUKS *
Lekkere en gezonde truffels gemaakt van dadels, rozijnen en amandelen met een laagje kokos of pistache

Ingrediënten
8 dadels zonder pit
30 gr rozijnen
1 eetl honing
60 gr amandelen
Paar eetl geraspte kokos of gemalen pisctachenootjes

Materialen
Keukenmachine

Bereiding
Hak de amandelen helemaal fijn in een keukenmachine. Voeg de honing toe mix nog kort even door. Doe de dadels en rozijnen er bij en mix deze totdat er een plakkerige vaste massa ontstaat. Neem telkens een beetje van het amandel-dadel mengsel en draai deze in je handpalmen tot kleine balletjes. Rol ze door de kokos of gemalen pistachenootjes. Bewaar ze in de koelkast of serveer ze direct.

Mini citroen-meringue taartjes

http://www.leukerecepten.nl/images/stories/mini_merengue-citroen_taartjes.jpg

GEBAK/NAGERECHT – 90 MINUTEN + 35 OVENTIJD + 30 WACHTEN – 4 STUKS ***

Ingrediënten
Bodem:
100 gr patentbloem
30 gr poedersuiker
50 gr koude boter
0,5 eierdooier (andere helft heb je later nog nodig net als het eiwit)
Snufje zout
Steunvulling zoals bv spliterwten of andere gedroogde peulvruchten
Boter om in te vetten

Citroenvulling:
Sap van 2 citroenen
Rasp van 1 citroen
2,5 eierdooier (bewaar het eiwit)
1 ei
50 ml water
40 gr suiker
1 theel maizena
40 gr boter
2 eetl paneermeel

Meringue:
3 eiwitten
65 gr suiker
Snufje zout

Materialen
4 taartvormpjes
Mixer

Bereiding
Doe de bloem, poedersuiker, zout en boter in een kom en meng met deeghaken of met je handen tot een kruimelig deeg. Voeg de halve eierdooier toe en kneed kort door tot een egale bal. Dek het deeg af en laat het in ongeveer een half uurtje goed koud worden in de koelkast.

Verwarm de oven op 180 graden. Vet de vormpjes in met een beetje boter. Rol het deeg uit en bekleed de vormpjes hiermee. Leg een stukje bakpapier in de vormpjes en vul met steunvulling. Hierdoor behoud de bodem zijn vorm en zet het deeg niet uit. Zet de vormpjes 20 min in de oven. Verwijder dan de steunvulling en het bakpapier en zet ze nog 5 min terug in de oven. De steunvulling kun je eventueel bewaren om de volgende keer weer opnieuw gebruiken. Laat de taartjes daarna in de vormpjes afkoelen. (De oven kun je uit doen en later weer verwarmen maar je kunt hem ook op 180 graden aan laten staan

Verwarm het citroensap, rasp, eidooiers, ei, water, maïzena en de suiker in een pannetje. Breng al roerend aan de kook. Zorg dat je goed blijft roeren anders gaan de eieren stollen. Direct nadat het citroenmengsel heeft gekookt zet je het vuur uit. Het mengsel in nu dik en stijf geworden. Laat de citroenvulling (eventueel in een andere kom) afkoelen tot 30 graden. Klop de boter, stukje voor stukje, met een mixer of garde door het lauwe mengsel. Zet de vulling daarna afgedekt in de koelkast.

Doe de eiwitten in een schone kom en klop deze samen met een snufje zout stijf. Voeg tijdens het mixen beetje bij beetje de suiker toe. Het schuim is goed als het glanst, mooie pieken vormt en het niet naar beneden loopt als je de kom onderste boven houd.

Haal het citroenmengsel uit de koelkast en vul de taartbodems hiermee. Bestrooi de bovenzijde met wat paneermeel. Dit voorkomt dat de citroenvulling en het eiwitschuim elkaar raakt. Hierdoor kan er een reactie ontstaan waardoor er vocht vrijkomt. Schep de opgeklopte eiwitten op de taartjes. Je kunt met een lepel of mes ook mooie vormen maken. Plaatst de taartjes nog een minuut of 10 in de oven totdat het schuim licht bruin begint te worden. De tijd kan wat verschillen, dus let goed op wanneer jouw taartjes de juiste kleur hebben. Laat de taartjes helemaal afkoelen, en dan genieten maar!

YAY voor dit topic

Ik heb (nog) geen recepten, maar ik vind wel dat je met een High Tea verse thee moet hebben. Niet van die stomme zakjes.

Kaneelbroodjes

http://www.leukerecepten.nl/images/stories/kaneelbroodjes.jpg

GEBAK/LUNCH – 35 MIN + 75 RIJZEN + 18 OVENTIJD – 8 STUKS *

Ingrediënten
1 ei
320 gr bloem + om te bestuiven
125 ml melk, warm (niet te heet)
30 gr suiker
1 zakje vanille suiker
1 zakje a 7 gram gedroogde gist
Snufje zout
40 gr boter

Vulling
4 eetl rozijnen
100 gr bastersuiker donkerbruin
2 theel kaneelpoeder
50 gr pecannoten, grof gehakt
40 gr zachte boter + in te vetten + om te bestrijken

Materialen
Ronde ovenschaal of springvorm van ca 22 cm doorsnede
Schone vochtige theedoek
Mixer

Bereiding
Doe de gist bij de warme melk en roer een paar keer om zodat er klonters ontstaan. Smelt de boter en mix deze samen met de suiker, zout, vanillesuiker en het ei tot een romige massa. Schenk de melk met gist er bij en mix kort. Voeg de bloem er bij en kneed met je handen tot een soepel deeg. Bestuif een kom met een beetje bloem en doe de deegbal er in. Dek af met een schone vochtige theedoek. Zet de kom op een warm plek en laat het deeg ongeveer 45 min rijzen. Mocht het niet lukken dan kun je de (ovenbestendige) kom ook in de oven zetten op 35 graden totdat het deeg verdubbeld is.

Bestuif een werkblad met bloem en rol de deeg bal uit tot een rechthoek van 20 x 30 cm. Bestrijk de bovenzijde met zachte boter. Meng de rozijnen, basterdsuiker, kaneel en pecannoten door elkaar en verdeel over de laag boter. Rol het deeg vanuit de lange kant op en druk de naden zachtjes tegen elkaar. Snijd de deegrol met een scherp mes in 8 stukken. Leg ze op hun kant in een ingevette ronde ovenschaal of springvorm. Leg er eentje in het midden en leg de andere deegrondjes er om heen, laat wel een paar cm afstand van elkaar. Bedek met een vochtige theedoek en laat nog 30 minuten op een warme plek rijzen

Verwarm ondertussen de oven op 200 graden. Bak de broodjes in 18 minuten goudbruin. Haal ze uit de oven en bestrijk met een beetje boter voor een mooie glans. Ze zijn het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn. Om te bewaren kun je ze het beste afdekken met aluminiumfolie en de volgende dag en paar minuutjes opwarmen in de oven.

Ben ik het helemaal mee eens! Waar haal jij je thee vandaan? (:

Klepon

http://www.leukerecepten.nl/images/stories/klepon.jpg

(Ja het is indisch maar ach, moet kunnen)

HAPJE – 35 MINUTEN – 20 STUKS **

Ingrediënten
100 ml water
Paar druppels groene pandan pasta
1 schijf goela Djawa (palmsuiker) a 50 gram
Paar eetl geraspte kokos
100 gr ketan meel (kleefrijstmeel)
Snufje zout

(bovenstaande ingredienten zijn bij bijna alle toko’s verkrijgbaar)

Bereiding
Doe de kokos in een zeef en giet er warm water over en knijp de kokos goed uit en bewaar op een bord. Voeg een paar druppels pandan kleurvloeisof toe aan 100 ml water en roer door. Giet het groene water bij het meel en kneed tot een soepel deeg. Doe de goela djawa in een vijzel en stamp in kleine brokken. Je kunt ook de schijf in een zak doen en kapotslaan. Draai kleine balletjes ongeveer zo groot als een kleine walnoot. Maak de balletjes open en stop er een brokje goela djawa in en maak daarna weer goed dicht en en draai weer tot een mooi balletje. Breng een pan met ruime hoeveelheid water met een snufje zout aan de kook. Voeg de balletjes in porties toe en kook ze in het water. Ze zijn klaar als ze boven komen drijven. Haal ze met een schuimspaan uit het water en rol ze door de kokos. Ze zijn erg plakkerig dus zorg er voor dat ze niet aan elkaar gaan plakken als je ze uit het water haalt. Ga net zo lang door totdat alle bolletjes klaar zijn. Ze zijn het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn en de suiker van binnen vloeibaar is. Wil je ze een andere keer opwarmen dan kan dit een paar seconden in de magnetron of in een stoompan.

Mini cheesecakes

http://www.leukerecepten.nl/images/stories/mini_cheesecake.jpg

NAGERECHT/GEBAK – 25 MIN + 25 OVENTIJD – 18 STUKS **
Makkelijk recept voor heerlijke kleine mini cheesecakes voor elk moment van de dag.

Ingrediënten
150 gr koekjes (mariakoekjes of bastonje)
75 gr gesmolten boter
400 gr verse roomkaas
100 gr suiker
50 gr zure room
2 eieren
1 eelt bloem
1 zakje vanille suiker

Optioneel:
10 frambozen
1 eelt citroensap
1 eelt suiker
Verwarm de citroensap met de suiker in een pannetje en voeg de frambozen toe. Kook 3 minuten zachtjes en roer door zodat er een moes ontstaat. Schep het in een zeef en druk het vocht er uit en vang dit op in een kommetje.

Materiaal
Papieren muffinvormpjes
Muffin bakvorm
Mixer

Verwarm de oven op 140 graden. Verkruimel de koekjes fijn met de hand of in een keukemachine en meng met de boter. Doe de papieren muffnvormpjes in een muffinblik en schep een lepeltje van de koekruimels er in een druk deze aan met de achterkant van een lepeltje. Mix de roomkaas, suiker, zure room, bloem en vanille suiker door elkaar todat de meeste klontjes zijn verdwenen. Mix de eieren er een voor een door tot een glad mengsel. Giet de cakevormpjes bijna tot de rand vol. Optioneel; druppel een paar druppeltjes frambozensap op de cakejes en trek met een cocktailprikker figuren. Zet de cakjes 25 minuten in de oven. Laat ze afkoelen en bewaar ze dan in de koelkast. Ook lekker met vers fruit.

Cupid, paarse spammer die je bent.

Merengue schuimpjes

http://www.leukerecepten.nl/images/stories/Merengue_schuimpjes_nw.jpg

GEBAK/HAPJE – 25 MIN + 90 OVENTIJD – 30 a 40 STUKS **
Varieer van vorm en kleur met deze krokante merengue schuimpjes van opgeklopt eiwit en suiker
Ingrediënten
4 eiwitten
250 gr suiker
1 limoen
Eventueel kleurstof (bv Wilton Orange Icing Paste)

Materialen
Bakpapier
Spuitzak of lepel
Schone kom en mixer

Bereiding
Het is heel belangrijk dat er geen eigeel bij het eiwit is gekomen en dat alle materialen goed schoon zijn. Verwarm de oven voor op 90 graden. Snijd de limoen doormidden en wrijf de kom en de gardes van de mixer in met de limoen. Verwijder eventueel met een keukenpapiertje de restjes limoen. Klop met een mixer de eiwitten stijf. Voeg beetje bij beetje de suiker toe en mix goed door tot het schuim wel met ongeveer 5 keer de oorspronkelijke hoeveelheid is toegenomen. Het schuim moet stevig zijn, aan je mixer haken blijft hangen en mooie pieken vormen. Je kunt ook eventueel kleurstof toevoegen om de schuimpjes te voorzien van een mooi kleurtje. Gebruik een spuitzak om mooie toefjes eiwit op het bakpapier te maken. Je kunt ook met een lepel kleine hoopjes op het bakpapier scheppen, zo krijg je wat meer ronde en bolle schuimpjes. Zet de bakplaat een anderhalf uur in de oven. Het laatste half uur zet je de deur van de oven op een kiertje met een ovenwant of iets dergelijk. Hierdoor kan het vocht ontsnappen en worden de schuimpjes beter droog. Ze zijn klaar als je ze makkelijk van het bakpapier kunt afhalen, als ze nog wat plakken dan moeten ze nog even in de oven. Dit is namelijk ook afhankelijk van de grootte. Laat ze afkoelen op de bakplaat en bewaar ze op een koele en droge plek.

hihi ik moet toch mijn recepten posten

In een winkeltje 20 km verderop, helaas geen winkel die op meerdere plekken zit. Je moet het vaak echt van die kleine schattige onopvallende winkeltjes hebben geloof ik, als je lekkere verse thee wil :'D Dille en Kamille heeft ook verse thee trouwens maar niet heel geweldige en ook te duur. (vind ik)

Sandwiches met omelet en parmaham

http://www.leukerecepten.nl/images/stories/Sandwich_met_omelet_en_parmaham.jpg

LUNCH – 25 MINUTEN – 4 STUKS *

2 SANDWICHES MET EI EN RUCOLA
Ingrediënten

3 sneetjes wit casino brood
2 eieren
50 gr Geraspte kaas
Peper en zout
Handje rucola
Scheutje melk
Klontje boter
Snijd de korstjes van de sneetjes brood af en snijd ze diagonaal door midden. Klop het ei los met de melk, kaas en peper en zout. Verhit de boter in de pan schenk het eiermengsel in de pan. Bak het ei aan de onderkant in ca 3 min bruin, draai om en bak ook de andere zijde bruin. Snijd de omelet in vieren. Beleg 4 driehoeken brood met de omelet en leg er wat rucola op. Stapel 2 met ei belegde belegde Brood driehoeken op elkaar en dek af met een derde brood driehoek. Steek er een prikker in zodat alles netjes op elkaar blijft.

2 SANDWICHES MET PARMAHAM, MOZZARELLA EN PESTO

Ingrediënten

3 sneetjes wit casino brood

1 bol mozzarella
4 plakken parmaham
2 eetlepel Pesto2 cherrytomaatjes

Snijd de korstjes van de sneetjes brood af en snijd ze diagonaal door midden. Besmeer 4 stukken brood met Pesto. Beleg met parmaham. Snijd de mozzarela in dunne plakjes en verdeel over de parmaham. Stapel 2 belegde brood driehoeken op elkaar en dek af met een brood driehoek. Prik een cherrytomaatje aan een prikker prik de sandwiches hiermee aan elkaar.

Ja haha, zo hebben wij er ook nog wat aan.

Ja wij hebben hier in de stad ook een Dille en Kamille maar ik ben er eigenlijk nog niet geweest. We hebben wel zo’n andere winkel maar ik weet niet hoe die heet :'D

Ik had voor mijn verjaardag ook een high tea gehouden.
Dat was lekker.
Denk qua food vooral aan tosti’s met annanas, spek, mozzarella of whatever je erop wilt.
Amerikaanse mini pancaces, appelflapjes, saucijzenbroodjes, chocoladefondue, cupcakes met fruit etc etc

Vooral geen snoep en chips, vind ik.

Citroenmacarons

https://lh4.googleusercontent.com/-IWOQhc3imfM/T1_JkOV4v_I/AAAAAAAADbg/3CMnPgcNcC0/s800/lemonmacarons.jpg

IngrediëntenPorties: 10

  • Makronen

    • 125 gr gemalen amandelen
    • 175 gr poedersuiker
    • 100 gr eiwitten
    • 75 gr basterdsuiker
    • 1 snufje gele kleurstof poeder
  • Citroencrème

    • 3 biologische citroenen
    • 140 gr suiker
    • 3 eieren
    • 1 eetlepel maïzena

BereidingswijzeVoorbereiding: 40min › Bereiding: 12min › Klaar in:52min Verwarm de oven voor op 175 C / gasoven stand 3-4 / 165 C convectie. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de gemalen amandelen met de poedersuiker en zeef uit over een vel bakpapier.
  • Klop de eiwitten stijf. Voeg 1/4 van de suiker toe, vervolgens de resterende basterdsuiker, terwijl je blijft kloppen op hoge snelheid.
  • Roer het amandelmengsel door het eiwit en roer het voorzichtig met een spatel (dit heet de macaronnage!). Je moet het mengsel met de spatel optillen en vervolgens plat maken tot een glad geheel of als een lint. Tot slot, voeg een snufje van de gele kleurstof toe.
  • Vul een spuitzak met het mengsel. Knijp rondjes op de bakplaat. De zak moet loodrecht gehouden worden, de bakplaat bijna aanraken. Knijp de zak totdat je het gewenste formaat hebt en laat vervolgens de druk los en maak een snelle beweging met je pols waarna je door gaat met de volgende. Laat wat ruimte tussen elke makroon, leg ze in verspringende rijen op de bakplaat.
  • Tik de bakplaat op een tafel of een werkoppervlak om eventuele luchtbellen te verwijderen en laat de makronen 15 minuten staan (de makronen zullen er knapperig door worden) en bak ze vervolgens in de voorverwarmde oven gedurende 12-15 minuten.
  • Om te kijken of de makronen gaar zijn druk je ze zachtjes in, als ze zacht zijn en bewegen wanneer ze ingedrukt worden zijn ze nog niet gaar! Verwijder de makronen uit de oven als ze klaar zijn, en laat afkoelen op de bakplaat.
  • Voor de citroencrème: Was en droog de citroenen. Rasp de citroenschillen, en combineer ze in een pan met het citroensap en de maïzena. Roer de suiker erdoor. Kook op laag vuur. Klop de eieren en voeg toe aan het citroen mengsel. Verhoog het vuur tot medium onder voortdurend roeren tot het dik wordt, of ongeveer 4 minuten.
  • Haal van het vuur en giet de citroencrème in een pot. Zet in de koelkast als het is afgekoeld. Je kan de crème in de koelkast bewaren en dan blijft het een week goed.
  • Om de makronen af te maken besmeer je de platte kant van een makroon met de crème en le je er een tweede op. De makronen zullen door de crème blijven plakken. Herhaal dit totdat je alle makronen hebt gebruikt.
  • Als je ze kunt weerstaan, zet ze dan in de koelkast en wacht tot de volgende dag, dan zullen ze nog beter smaken!

Ah ook lekker allemaal :grinning:
Snoep en chips zijn no-go’s inderdaad.

Ik moet eigenlijk nog nieuw servies hebben voor mijn High Tea. Theepot, kopjes, schoteltjes. Alles eigenlijk. Iemand nog een idee?