Het algemene topic voor studeren in het buitenland & meer #2

Omdat het vorige topic op een mysterieuze wijze is verdwenen, hier een nieuwe!

Stel hier je vragen als je informatie wilt over studeren/stages in het buitenland. Deel je tips, handige sites etc!

Handige sites en organisaties:
Education First, www.ef.nl
InterLanguage, www.interlanguage.nl
Travel Active, www.travelactive.nl
WEP (World Education Program) www.wep.org
Youth For Understanding, www.yfu.nl

Aah ik kon het andere topic inderdaad al niet meer vinden…

Over een maand zit ik in Canada aaah :grinning:

Ik was hem laatst inderdaad ook al aan het zoeken maar kon hem nergens vinden. Over 1 week naar India ! :upside_down_face:

^ Wow India, nice ! :slightly_smiling_face: Waar ga je precies heen & wat ga je doen?

Hee ik ga ook naar india binnenkort voor mijn stage! waar ga je heen? ben wel benieuwd naar je ervaring straks :grinning:

edit: trouwens, ik weet al waar je zit Delhi toch? ben alsnog benieuwd naar hoe je het ervaart kan ik mezelf ook een beetje voorbereiden op de cultuurshock haha

Succes allemaal, en maak veel foto’s!! Dat is echt mijn advies. Geniet ervan en maak foto’s want je vergeet alles heel snel, het wordt na die tijd snel een ‘blur’.

Ik ga naar New Delhi. Hier ga ik voor een bedrijf onderzoek doen naar export mogelijkheden. :slightly_smiling_face:

Ik zal regelmatig hier wat posten :slightly_smiling_face: Bij mijn vorige stage ook gedaan ! Bij vragen mag je me altijd noten!

Nog 6 weekjes en dan begint mijn buitenlandse stage. Super eng maar ook veel zin in :grinning:

-

Hee dames,

Ik doe de opleiding: leidinggevende travel & hospitality op het albeda college. Toen ik deze opleiding startte mochten we overal heen voor stage en nu opeens mogen we nog maar naar 5 landen en je moet ook nog eens met 5 studenten erheen. School geeft aan dat dit te maken heeft met voorgaande jaren en dat ze je moeten beoordelen op je stage. Nu heb ik morgen een gesprek met de onderwijsleider dat ik dit onzin vindt omdat meerdere scholen stages in het buitenland aanbieden en er genoeg mensen alleen naar het buitenland gaan. Ik wil graag naar Amerika en nu mag dit dus niet en ik wil aangeven dat dit heel normaal is om in je eentje te gaan en dat je alles via skype kan bespreken. Heeft iemand misschien ervaring hiermee dat jouw school het niet goed vindt en je uiteindelijk toch mocht gaan.

Iedere tip is welkom :upside_down_face:

liefs

^ Mijn school deed ook erg moeilijk over mijn bestemming. Niet perse omdat het niet mocht, maar omdat ze het niet kende en dus liever niet hadden. Ik ben 3 maanden bezig geweest met ze overtuigen om toch te gaan. Dus laten zien wat voor stage ik had gevonden, waar ik dan zou verblijven etc. etc. Vooral niet opgeven en even doorzetten!!

Hello ik meld mij aan! Ik heb een stage in Londen en nu twijfel ik of er heen moet gaan omdat housing zoeken super moeilijk is! En extreem duuur! Heeft iemand hier ervaringen mee? Ik heb ook eventueel een optie in NL maar weet het gewoon even niet. Wil mijzelf ook niet in problemen werken.

Precies een maand geleden kwam ik terug van een semester in Amerika. Voelt nog steeds gek om weer in Nederland te zijn. Ik kan niet wachten om weer te gaan reizen.

Ik zou je niet tegen laten houden door het feit dat het daar moeilijk is om een kamer te vinden. Als het je droom is, ga er dan voor. Je vindt uiteindelijk echt wel een kamer. De eerste week/weken kun je altijd in een hostel verblijven en vanuit daar een kamer zoeken!

Ah leuk waar in de VS was je?! Jaa misschien wel maar blijf zoveel twijfels hebben:(! Ook bang om alleen te zijn/voelen :l en is echt extreem duur.

Ik heb een semester in San Francisco gestudeerd! Ik had in het begin ook veel twijfels, maar ik ben zo blij dat ik uiteindelijk toch gegaan ben. Het was voor mij ook extreem duur (studeren in de duurste stad van Amerika was echt een fantastisch idee, not) en ik heb daardoor geld moeten bijlenen bij DUO, maar het was echt de beste tijd van mijn leven en een ontzettend toffe ervaring.
Londen is gelukkig dichtbij Nederland, dus als je je alleen voelt kun je gemakkelijk een weekendje terug gaan. En mensen kunnen je natuurlijk ook makkelijk op komen zoeken :slightly_smiling_face:

Hey iedereen!

Ik ben voor mijn school op zoek naar een stage (work experience) in het buitenland (verplicht deel van het tweetalig vwo, ik zit in het 5e jaar). De enige eis is dat er Engels wordt gesproken op de werkplek. Ik moet er in eind April 2016 heen, 2 of 3 weken lang en vind het enorm lastig om een werkplek te vinden. Ik heb heel veel bedrijven gecontact maar het heeft niets opgeleverd. De meeste mensen uit mijn klas krijgen een werkplek + hostfamily door middel van familie of vrienden die ze in het buitenland hebben. Helaas, zelfs na het delen van berichten op social media etc, heeft ook dit voor mij niets opgeleverd.

Dus kwam ik op het idee om hier aan jullie te vragen of jullie misschien familie of vrienden in het buitenland hebben die mij er mee zouden kunnen helpen om een werkplek te vinden en die het misschien ook leuk zouden vinden om voor 2/3 weken mij in huis te hebben. Ik ben echt ten einde raad en sta overal voor open!

Wie kan mij helpen? Graag een note sturen of reactie op dit bericht :slightly_smiling_face:

Bedankt alvast

Hey,
Ik wil heel erg graag naar high school gaan in het buitenland. Ik heb het idee al een jaartje of 2 en wilde altijd naar Amerika gaan, maar nu lijkt Brazilië mij ook heel erg leuk… Het is volgens mij niet zo’n heel populaire bestemming en kan er dus ook niet zo heel veel blogs over vinden. Ik vind het echt een heel moeilijke keuze haha iemand ervaring met high school op deze bestemmingen? :slightly_smiling_face:

Ik ben druk bezig met de laatste dingetjes voor mijn applicatie, en wat een drama. Ik ben echt bang dat het niet gaat lukken