Het algemene topic voor eerstejaars mbo/hbo/uni studenten

Ik dacht, laat ik een algemeen topic maken voor iedereen die net zijn middelbare school diploma heeft gehaald en binnenkort begint aan een MBO/HBO/Universitaire opleiding. Er zijn heel veel topics over studeren in *plaatsnaam*, maar volgens mij is er geen algemeen topic. Zelf vind ik het best spannend om naar het HBO te gaan, ik denk niet dat ik de enige ben… Hier kunnen we het hele jaar tips en verhalen uitwisselen over colleges, tentamens, studiepunten e.d.

Ik ga zelf met de lerarenopleiding Nederlands beginnen (Fontys in Sittard).

Ik ga aan Amsterdam University College studeren! Goed topic, al die losse zijn ook niet echt overzichtelijk en eerstejaars hebben waarschijnlijk wel veel dezelfde vragen :slightly_smiling_face:

Ik ben eerste jaarsstudent af:) T was een leuk en vol jaar. en eng in het begin…

Na mijn tussenjaar ga ook weer beginnen! Heb er zin in, maar zie er ook wel klein beetje tegen op ivm huiswerk en het hele vroege opstaan.

Ik word voor de tweede keer eerstejaars, mag dat ook? :grinning: Ga van HBO naar Uni en ook op kamers, dus vind t wel spannend… Kan wel zeggen dat t me vorig jaar heel erg is meegevallen, was erg gestrest omdat ik sowieso al een stresskip ben haha, en haast niemand kende en natuurlijk alles nieuw is, maar ik heb de eerste schooldag echt al leuke contacten gemaakt en de rest van het jaar alleen maar nieuwe mensen leren kennen waar ik nog contact mee heb! Ben niet naar de introductie van de stad/school geweest, alleen de verplichte van de opleiding en heb nooit het idee gehad dat ik iets gemist heb overigens. :slightly_smiling_face:

Ik geloof dat ik mijn rooster heb gevonden… IK BEGRIJP HET NIET. :cold_sweat:
Hoe zitten die uren in elkaar…

http://i41.tinypic.com/330605g.jpg

Ik ben voor de derde keer eerste jaars.
Dit maal op 't HBO en ik zie echt vreselijk op tegen introductie kamp en een nieuwe klas.

Hier nog iemand!
Heb alleen wel het gevoel dat alles heel erg ongeregeld is en dat je overal zelf achteraan moet.

Afgelopen studiejaar was ik eerstejaars Bedrijfskunde MER aan de Hogeschool Rotterdam en komend studiejaar ben ik eerstejaars Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden.

^ Yaaaay studiegenootje :grinning:

Ik begin in september aan Kunst en Economie aan de Hogeschool vd Kunsten in Utrecht.

Ik begin na de zomer ook aan m’n eerste jaar op het HBO :upside_down_face:

Ik heb echt zin om te beginnen. Al vind ik het ook heel eng nu het allemaal zo dichtbij komt. Ik heb van 26 tm 29 augustus introweek. Ik ga Vrijetijdsmanagement doen op NHTV in Breda. En ik wil ook nog op kamers.

Ik ben voor de 2de keer eerstejaars, vorig jaar heb ik bio-ingenieur gedaan, en dit jaar ga ik biologie doen. Ik voel me nog altijd stom dat ik vorig jaar heb weggesmeten, maarja. Te weinig discipline, ik heb geen boek open gedaan tijdens het jaar, dus dat was wel te verwachten… Dit jaar word ik de perfecte student! :grinning:

Ik ga ergotherapie studeren aan de Hogeschool Rotterdam (:
27 augustus heb ik een introdag en daarna 3 dagen introkamp.
Heb er zin in maar vind het ook spannend :stuck_out_tongue:, een nieuwe start.
Ik ben echt zo blij dat ik een chille kamer heb gevonden in Kralingen zodat ik niet vroeg op hoef te staan en niet elke dag ± 4 uur moet reizen totaal.

Ik ben gelukkig niet de enige die het spannend vind! Ik ga trouwens Scheikundige Technologie doen aan TU Eindhoven.

Handig topic! Ik ga dit jaar ook naar het HBO, het er super veel zin in om nieuwe mensen te ontmoeten maar vind het ook best wel spannend!

Stiekem vind ik echt niet leuk dat het nog bijna een maand duurt voordat mijn colleges beginnen. Ik heb nu wel genoeg vakantie gehad.

Precies dit.

Jep, ben het best wel met je eens! Heb echt een geweldige vakantie tot nu toe maar ik heb weer behoefte aan ritme en ben zo benieuwd naar hoe mn opleiding me bevalt!