Het algemene puistjes & acné topic

Alloo.

Ik heb heel erg last van acné :’(
Daarvoor heb ik van de huisarts al een antibioticakuur en ik ga 1 keer per maand naar de schoonheidsspecialist. Ik reinig het iedere avond goed.
Door die antibioticakuur is het wel al een heel stuk minder, maar het blijft heel erg rood. Iemand die daar tips voor heeft? Wat ik erop kan doen, camouflage ofzo? Ik doe er nu camouflage op van clinique ofzo. Maar ik weet niet of dat goed is.:slightly_smiling_face:

Alvast bedankt,
Lauraa.

Foundation?

Van foundation word het alleen maar erger, bij mij tenminste… Omdat dat de porien nog meer verstopt… Maar als je toch foundation erop wil misschien die Nivea Young Beautiful ?

Misschien naar de dermateloog gaan?
Die geeft je misschien ook iets om het te reinigen en te behandelen.
De dermateloog heeft mij doorverwezen naar de huidtherapeute, eens in de twee weken krijg ik een peeling.

Ik heb ook last van acne en ik was me gezicht 2 keer per dag met zwitsal en ik slik 1 keer per dag Minocycline. Die pilletjes slik in nu iets van 2 weken en het begint al te werken. Ik weet niet wat jij gebruikt maar miss is dat wat ik slik ook iets voor jou? En anders kan je miss aan de Diane pil? ik heb gehoord dat die ook heeel goed werkt voor acne. Ik zou als ik jou was geen foundation gebruiken. Als je perse wil moet je er eentje kiezen die je porien niet verststopt.

ik heb alles al geprobeerd maar ik blijf een onzuivere huid houden:s
ik vind dit oowk erg vervelend… ik heb het al 4 jaar ofzo!!
en het is wel minder dan eerst maar ik heb een hele vette huid…
weet iemand iets daar voor?

en foundation verstopt de poriën waardoor het alleen maar erger word… dus dat moet je niet doen!!

je kan op de rode plekjes een camouflage stift gebruiken en dan op een klein oppervlak…

veel sterkte…
ik weet hoe jeje voelt;)

xx

Ik zou de diane pil gaan gebruiken ipv antibiotica.
Op ten duur werkt dat toch niet meer.
En je kan ook benzoylperoxide gbruiken.

Er is ook een andere creme, acid a vit
Die kan je bij de huisarts krijgen.

Ik gebruik zelf de Diane pil en die werkt heel goed, ik ben nu helemaal puistloos :slightly_smiling_face:
Ik zelf heb ook nog last van hele rode wangen, wat ik zelf heel lelijk vind.
Dus ik gebruik wel foundation op me wangen.
Maar niet meer dan nodig is en reinig me gezicht heel goed en zorgvuldig.
Dan is foundation niet goed maar ook niet heel slecht.
Zolang je het maar goed verzorgt.

vaseline werkt égt goed tegen vlekken! je zal wel denken whatever daar word je huid nog vettiger van, dacht ik ook maar toen ik 't ging proberen werkte 't egt, gewoon als je gaat slapen heel klein beetje opsmeren, ene proberen waard toch?:slightly_smiling_face:

Heb anderhalf jaar geleden ook opeens heel erg last gehad van acné. Na een tijdje ben ik pas naar de schoonheidsspecialiste geweest en toen had ik al echt littekens. Nu heb ik totaal geen puistjes meer, maar wel een kop vol littekens. Ik gebruik wel iedere dag foundation enzo, als je het 's avonds goed wast is dit geen probleem.
Ik gebruik nu littekencrème van Biodermal en heb bij de schoonheidsspecialiste soms een littekenbehandeling van Neoderma.

Ik heb ook wel last van wat puistjes gehad.
Maar geen acné.
Wat ik deed daarvoor.
Veel ongezond eten.
Nu soms wel een beetje, maar erg veel fruit tussendoor.
Poeder gebruiken best vaak geloof ik, het versopt je porien en je krijgt er echt puistjes van van foundation trouwens niet, nu gebruik ik het alleen op feestjes voorderest bijna niet.
Geen water drinken, nu echt heel vaak en ja het helpt echt.
En als laatste gebruik ik nu dag en nachtcreme.
En het resultaat.
Heel weinig puistjes, die heel licht zijn.

Ik weet niet of je de pil neemt, maar moest je er één nemen dan raad ik je Yasmin aan, helpt tegen acne (heeft bij mij ook wonderen gedaan!!)
Verder valt er niet veel aan te doen volgens mij… ik vind de verzorging van Vichy => normaderm (bij apotheek) wel zeer goed.
Voor camouflage is clinique ook goed (ik gebruik die lichtgroene camouflage “penseel”), of misschien kan je iets speciaals kopen bij de schoonheidsspecialist voor acné… Succes!

Bedankt voor de reacties, over de pil… mijn moeder vind dat nog geen goed idee omdat ik nog heel onregelmatig menstrueer enz. :frowning_face: en mijn tante is huidtherapeute, dus daar kan ik wel eens heengaan :grinning:

GEEN CAMOUFLAGE! Wil je nog meer puistjes?! Moet je dat vooral doen. Ik had het zelfde probleem als jij. Ik ben op een gegeven moment gestopt met poeder en coverstick. Ik heb ze weggegooit en nooit meer op gedaan. Daarnaast ben ik de Diana 35 gaan gebruiken. Na een paar maanden was alles weg. Dus geen make-up erop smeren! Dan word het steeds erger!

Ik heb dat al eens geprobeerd… er niks op doen, maar dat hielp echt niet, ik doe er sowieso niet veel op, het is er halverwege de dag al af en k heb niet het idee dat het verergerd als ik het erop doe. En wat is Diana 35 0=)

Ik ben zelf aan een antibiotica kuur geweest en aan een zalf van de huisarts nu is mijn acne vrijwel weg, ieder product heeft weer een andere werking bij iedereen als je geen acne meer heb maar alleen rode plekjes kun je het beste camouflage stik nemen.

Geen foundation of whatever, dat verstopt je porieen alleen maar…
Ik weet niet hoe oud je bent en of je al eens aan de pil heb gedacht.
Ikzelf heb de diana35 pil, daarin zitten hormonen. Deze pil helpt ook om puistjes tegen te gaan en tegelijkertijd ook een anticonceptiepil. Hartstikke handig dus… Verder bestaan er wel 1000 creme’s die beweren dat ze puistjes kunnen stoppen. Vaak helpen ze geeneens omdat een creme geen invloed op je hormonen heeft, mits het een creme is van bv je huisarts. Je huid gaat er alleen maar feller op reageren, helemaal als je 10 middeltjes achter elkaar gebruikt.
Ik zou voor de pil gaan, dat is gewoon het makkelijkste en helpt echt…!
Succes…!

Ik ben 13, ik zal is aan mn moeder vragen voor die pil, maar vorige keer zei ze dat ik daar nog te jong voor was…

Ik ben ook 13 en heb best wel veel puistjes…
ik denk niet dat mijn moeder het er mee eens is als ik de pil ga gebruiken…
:frowning_face: