Het algemene planning topic

Hee!

Ik las in het opbiecht topic dat veel mensen baat hebben bij het maken van een planning. Nu leek het mij een leuk idee om al onze planningen hier neer te zetten, zodat we er ook samen naar kunnen kijken als de planning niet helemaal is zoals je gehoopt hebt.

Zo heb ik bijvoorbeeld moeite met balans vinden tussen school en vrije tijd, en zou daar wel wat hulp bij kunnen gebruiken.

Ik weet niet of er animo voor dit topic is, of het goed staat, en of het überhaupt wel mag. Maar dan hoor ik het allemaal wel. :slightly_smiling_face:

Goed plan! Ik heb het zelf niet opgebiecht in het topic maar heb wel vaak moeite met plannen/mij eraan houden. Vooral realistisch plannen ben ik niet erg goed in.

Bij deze voeg ik me graag bij dit topic :wink:

Leuk idee! Ik heb altijd heel veel moeite met me aan mijn planning houden. Meestal ben ik steeds veel langer bezig per vak dan gepland en kom ik niet meer toe aan de rest.

Handig topic! Vind het zelf ook erg lastig om de balans tussen school en ontspanning te vinden. Meestal sla ik erg door qua schoolwerk, dan stop ik pas als alles af is en neem ik eigenlijk geen pauze’s (zonde van de tijd…), maar soms heb ik het juist andersom, dat er niets uit mijn handen komt en ik al het schoolwerk tot het laatst bewaar. Daarnaast ben ik er goed in te veel in te plannen voor een te kort tijdsbestek.
Sinds ik een bullet journal bijhoud, gaat het plannen wel al wat beter.
Het lijkt me fijn om tips uit te wisselen, dus ik blijf dit topic even volgen! :slightly_smiling_face:

Wat voor planner gebruiken jullie? Ik heb de afgelopen jaren altijd agenda’s gebruikt, maar ik merk dat ik eigenlijk nooit genoeg plek heb en op een gegeven moment stop ik ook gewoon met dingen erin schrijven. Mij lijkt zo’n planner als die van Mascha (Beautygloss) wel fijn, maar het is volgens mij van dat gladde papier en ik hou daar totaal niet van.

Ik schrijf in mijn agenda al mijn afspraken en huiswerk in, en maak op word een dagplanning voor heel de week.

Ja dit wil ik op zich ook wel even volgen. Ik begin steeds met plannen, dan houd ik dat een weekje vol en dan stop ik er weer mee. :’)

Ik blijf dit topic ook volgen! Ik heb de Mascha planner gekocht en vind hem tot nu toe wel heel fijn, maar ben benieuwd hoe het gaat wanneer school is begonnen.

Hoi, ik gebruik My Journal 2018 (gekocht bij de Primera) voor rond de 15-17 euro. Het heeft bijna dezelfde lay-out als de Mascha Planner en het heeft ook plek om je gedachtes, doodles en lijstjes op te schrijven. Ook is het een mooie planner om het met washi tape en stickers een echte Pinterest/Tumblr look te geven.

https://www.bol.com/nl/p/essentialiving-planner-2018/9200000080082738/?suggestionType=typedsearch Ik ga deze denk ik kopen

Ik heb ook de Mascha Planner, die ik vanaf vandaag in gebruik neem, vind het best fijn maar heb natuurlijk nog niet echt veel gebruikerservaring ermee :wink:

Die is heel mooi! Denk dat die wel veel mogelijkheden kan bieden, ligt er natuurlijk wel een beetje aan wat je fijn vindt qua plannen maar voor tijdsindeling lijkt ie me wel handig

Ja hij lijkt me heel fijn! Ik zag ook dat je bij elke dag een to do lijstje in kunt vullen en dat lijkt me heel handig. Wel beetje prijzig, maar ik ga hem hopelijk veel gebruiken dus dan heb ik dat er wel voor over.

Ik vind het echt te duur, maar het is wel echt een mooi boek - of hoe ik het moet noemen haha.

Ben wel benieuwd hoe jullie werken met die planner gaan ervaren.

Ik ben aan t scrummen! Met post it briefjes op mn muur, en ik moet zeggen dat het best werkt. Ik krijg er rust van om te zien wat ik al heb gedaan, en je houdt goed het overzicht (Nadeel:Als je achterloopt is dat ook pijnlijk duidelijk :cold_sweat: )

^ Ziet er ook best leuk uit om te doen! :slightly_smiling_face:

Ik heb sinds dit schooljaar een agenda van de hema, van papier, vorig jaar dacht ik het wel te onthouden, niet veel vergeten. Maar toch. Je hebt voor elke dag een ander blaadjes dus automatisch meer plek, dus zonders al die afkortingen van m v t e b 7&8 of wat dan betekend: maken vraag tot en met einde begalve 7&8. Hij was 5 euro of zo. Met stippen op de voorkant

Ik heb trouwens ook een deskplanner en gebruik mn agenda ook nog.

Lang leve een bullet journal! :slightly_smiling_face:

Sinds begin dit jaar heb ik ook een bullet journal maar in de loop van de tijd is het eigenlijk veranderd in puur een dagboek…
Hoe gebruiken jullie een bullet journal om te plannen? Elke week een schema maken of zoiets, als een agenda?