Het algemene piercing topic

Hoi! Bij deze een nieuw piercingtopic! Hier de link van het oude topic:
http://forum.girlscene.nl…rcings/list_messages/6467

In dit topic is er wél een informatieve beginpost over het zetten/verzorgen van piercings.
Stel hier je vragen of laat ons weten welke piercings jij hebt of nog wil hebben!

Oh ja, ook niet onbelangrijk: reacties met “bah”, “lelijk” of “je verminkt/verpest/mishandelt jezelf” worden hier niet gewaardeerd. Houd het dan maar op “ik vind het niet mooi” of “het is niks voor mij” en laat anderen in hun waarde. We hebben nou eenmaal niet allemaal dezelfde smaak.

Dus…

:heart: Wat is piercen?
Piercen is het met een naald de huid doorboren om een versiering in de vorm van een staafje of een ring te kunnen plaatsen

:heart: Wat is belangrijk om te weten voordat ik aan een piercing begin?
Van te voren moet je sowieso informatie opzoeken. Het is wel prettig om van te voren te weten hoe je de piercing moet verzorgen, wat de genezingstijd is. Wat ook handig is om in huis te hebben als je een piercing gaat nemen of net hebt genomen, zijn reserveballetjes/staafjes, voor het geval dat. Piercings groeien vrij snel dicht, zeker verse piercings, dus dat zou nogal zonde zijn.

:heart: Ik mag geen piercing van mijn ouders, hoe haal ik ze over?
Je kan natuurlijk door zeuren tot je erbij neervalt, maar je kan ook gewoon hun mening accepteren. Probeer er in ieder geval rustig over te praten en kom met goede argumenten, laat dus zien dat je er goed over na hebt gedacht en dat je veel informatie weet. Willen je ouders het gewoon echt niet hebben, dan houdt het een beetje op. Vanaf 16 kan je zonder toestemming een piercing laten zetten (intiempiercings 18).

:heart: Doet het pijn?
En ja, daar is eigenlijk maar 1 antwoord op, ongeacht over welke piercing het gaat: pijn is persoonlijk. De één heeft een hogere pijngrens dan de ander, dus het zal altijd verschillen. Pijnloos is het natuurlijk nooit, aangezien er wel gewoon een naald door je huid gaat. Deze vraag wordt zo vaak in het topic gesteld, maar er kan hier moeilijk een antwoord op worden gegeven. Iedereen ervaart pijn anders.

:heart: Hoe vind ik een goede tattoo/piercingshop?
In principe gewoon door op internet te zoeken naar ervaringen van anderen over een bepaalde shop. Dit kan bijvoorbeeld hier: http://www.piercingforum.nl/viewforum.php?f=27.

Hier een overzicht van goede shops (ook voor de Belgen hier): http://piercingforum.nl/viewtopic.php?f=27&t=3430

Aanraders zijn in ieder geval Paradigm en Classic Ink and Mods.

Heb je uiteindelijk een shop gevonden maar ziet het er zodra je daar bent toch niet zo hygiënisch uit of voel je je niet op je gemak, ga dan ergens anders heen!

:heart: Kan ik ook zelf een piercing zetten?
In principe kan dat, maar het is niet verstandig. Een piercing zetten is meer dan alleen even een gaatje prikken. Je moet ten eerste een goede naald hebben. Dan moet je nog handschoenen, een sieraad van het juiste materiaal, evt een tang, kennis van je lichaam en schoonmaakzooi hebben. Alles wat je gebruikt moet steriel zijn en dit doe je niet even met sterilon. Je moet weten waar je wel en niet moet piercen, vanaf welke kant je moet piercen (onderkant en bovenkant of achterkant en voorkant). Gaat het fout, kan je niet terug naar je piercer. Bovendien ben je met het kopen van al deze spullen al zoveel geld kwijt dat je net zo goed gewoon naar de piercer kan gaan. Die heeft er verstand van.

:heart: Hoe duur is het zetten van een piercing?
Dit verschilt per shop, dus dat moet je gewoon navragen bij de shop waar jij hem wil zetten, of even checken op hun website. Natuurlijk zijn er wel gemiddelde prijzen… Denk bij een navelpiercing en tongpiercing aan ongeveer 50 euro. Een tragus en helix zullen rond de 40/50 euro liggen. De prijzen van bijvoorbeeld tepelpiercings en intieme piercings liggen hoger. Je kunt het best gewoon bij de shop langsgaan of bellen/mailen om het te vragen, dan weet je het iig zeker.

:heart: Kan ik een piercing ook laten schieten?
Ik raad het je niet aan, het is slecht. Het is goedkoper maar verder is er eigenlijk geen reden om voor schieten te kiezen. Een piercing laten schieten is verboden bij de wet (en niet zonder reden), maar het gebeurt helaas nog wel. Mocht iemand tegen je zeggen dat je het gewoon kan laten schieten omdat bij hem/haar het goed is gegaan, dan moet je dat “advies” niet aannemen. Als je bijvoorbeeld een helix laat schieten, versplintert je kraakbeen en kan je er een lelijk oor aan overhouden. Mocht je er dus over nadenken om iets te laten schieten, kijk dan even naar deze links, je bedenkt je vast.

Uitleg waarom schieten niet goed is: http://www.piercingforum.nl/viewtopic.php?f=34&t=364

Een filmpje waarbij er eerst geprobeerd wordt om met een “naald” van het schietpistool door een latex handschoen te gaan en vervolgens met een naald waarmee wordt gepierced. De “naald” van het schietpistool is duidelijk een stuk botter, het is niet eens een naald te noemen. Je kan je wel voorstellen dat het schietpistool dus meer pijn doet en dat je het beter kan laten piercen. http://www.youtube.com/wa…k&feature=player_embedded

Zie ook: http://blog.sabinemetz.nl/2011/10/gaatjes-laten-schieten/

:heart: Zijn er nog tips voor als ik mijn piercing ga laten zetten?

  • Ga naar een goede shop waar je je op je gemak voelt en waar je ook gewoon gezellig met de piercer kan praten, dan neemt de spanning vaak wel af
  • Zorg dat je goed gegeten en gedronken hebt van te voren
  • Neem drinken en een snicker of dextro of iets dergelijks mee voor erna, dit kan nog wel eens helpen als je licht in je hoofd wordt door het piercen
  • Als je het gevoel hebt dat je flauw gaat vallen ga dan even liggen of zitten met je hoofd naar beneden (voor over gebogen). Dan stroomt het bloed weer terug je hoofd in
  • Hoe moeilijk het ook is: gewoon rustig proberen te blijven, je krijgt er iets moois voor terug. Dus denk aan het resultaat

:heart: Hoe verzorg ik mijn piercing?
Bij voorkeur de LITHA methode (leave it the hell alone) of zeezouten. Het is sowieso belangrijk om er alleen met schone handen aan te zitten, je handen zitten nou eenmaal vol bacteriën, dus van te voren even wassen.
Je kan je piercing schoonhouden eventueel ook schoonhouden met Sebamed. Dit is gewoon te koop bij de Kruidvat, Etos etc. Wat handig kan zijn, zijn de Easypiercing producten (sprays), die je kan bestellen op www.alloverpiercings.nl , hier kan je de producten zowel los als in een pakketje kopen. Daar is ook een kant-en-klare zeezoutoplossing te koop, maar die kan je volgens mij ook bij de apotheek halen. Een andere aanrader is dus het schoonmaken door middel van een zeezoutoplossing. Zeezout (zonder jodium) kan je gewoon in de supermarkt halen. Hier uitleg over de zeezoutoplossing: http://www.piercingforum.nl/viewtopic.php?f=7&t=38
Schoonmaken met kamille thee staat daar ook bij. Teveel schoonmaken is ook niet goed…

!!! Wat absoluut niet mag is schoonmaken met Sterilon of een ander product waar alcohol in zit, dit is veel te agressief. Het doodt niet alleen de slechte bacteriën, maar ook de goede, waardoor de piercing, wat eigenlijk gewoon een wond is, niet goed kan genezen. Bovendien droogt alcohol je huid ontzettend uit. Gewoon niet doen dus, ook niet als iemand anders zegt dat het bij hem/haar wel heeft geholpen!
Tijdens het schoonmaken haal je de piercing er NIET uit, dit is echt niet nodig. Je hoeft de piercing tijdens het schoonmaken ook niet te bewegen of draaien, hier maak je de fistula (het ‘buisje’ dat wordt gevormd in het gat van je piercing) mee kapot. Je vertraagt hierdoor het genezingsproces. Een piercing kan ook niet vastgroeien, aangezien de piercing van lichaamsvreemd materiaal is, (los)draaien is dus nergens voor nodig. Als je het gevoel hebt dat de piercing ‘vast’ zit komt dit door wondvocht, wanneer je douchet of zeezout gaat dit wondvocht wel loszitten en eraf, je hoeft het dus niet los te peuteren o.i.d

:heart: Hoe lang mag ik niet zwemmen?
Het beste is om de gehele genezingsperiode niet te zwemmen, in het zwemwater zitten namelijk veel bacteriën wat niet goed is voor de genezing. Je kan dus beter een piercing aan het eind van de zomer laten zetten, als je niet meer gaat zwemmen. Tegen de tijd dat het weer warm wordt kan je dan gewoon gaan zwemmen.

:heart: Hoe lang duurt het voordat ik er een ander sieraad in mag doen?
In principe kan je dit het best doen als je piercing helemaal genezen is. Het gepruts met verwisselen en een nieuw sieraad erin doen kan ervoor zorgen dat het weer gaat irriteren!

:heart: Wat is de genezingstijd van mijn piercing?
De genezing verschilt natuurlijk wel per persoon. Maar de gemiddelde genezingstijd per piercing is:
Oorlel 6-9 weken
Kraakbeen oor 6-9 maanden
Neus (neusvleugels en neustussenschot) 7-9 weken
Lip 7-9 weken
Wenkbrauw 6-8 weken
Tong 4-6 weken
Navel 6-9 maanden
Tepel 3-9 maanden

:heart: Wat voor materiaal kan ik het beste nemen?
Er wordt sowieso standaard gepierced met titanium (tenzij het een waardeloze piercer is). Dit wordt gedaan omdat titanium het minst allergie gevoelig is, het bevat namelijk geen nikkel. Maar je hebt ook nog andere materialen, zoals chirurgisch staal of bioplast. De kans op een allergische reactie is bij chirurgisch staal hoger dan bij titanium, omdat het dus wel nikkel bevat, al is het vrij weinig. Kan je dus niet tegen nikkel dan zal ik voor titanium gaan, hier is helaas wel minder keus in en het is duurder, maar een allergische reactie is ook niet erg welkom lijkt mij.
Piercings van bijvoorbeeld Six zijn nou niet bepaald van een goede kwaliteit gemaakt, hier moet je dus wel op letten.

Overigens is het altijd slim om de piercings die je koopt te ontsmetten voordat je ze gaat dragen! Leg je sieraad bijvoorbeeld in een pan met water en zet het op het vuur en laat het even koken.

Zoek je meer informatie over de mogelijke materialen en de bijbehorende maten, kijk dan hier: https://www.alloverpiercings.nl/product-informatie

:heart: Wat doe ik als de piercing geïrriteerd/ontstoken is?
Zeezouten! http://www.piercingforum.nl/viewtopic.php?f=7&t=38
En er verder dus gewoon vanaf blijven. Je moet eigenlijk even kijken waar de irritatie of ontsteking vandaan komt… Ben je blijven hangen, heb je er een klap tegenaan gehad etc., hier kan je op dat moment niet zoveel aan doen, gewoon laten rusten en schoonmaken. Maar het kan ook zijn dat je staafje te kort is of dat je niet tegen het materiaal kan wat je in hebt. Doe dan een langer of ander staafje/ringetje etc. in.
Haal je piercing er niet uit wanneer het ontstoken is, hierdoor sluit je de ontsteking in! Ga dus eerst zeezouten en probeer de ontsteking weg te krijgen.

:heart: Hoe kan ik zien of mijn piercing uitgroeit?
Wanneer je piercing uitgroeit wordt het velletje steeds kleiner en zie je dus langzaamaan steeds een groter stuk van het sieraad. Haal de piercing er op tijd uit, als het velletje erg dun kan dit voor een lelijk litteken zorgen. Bovendien is de kans groot dat als je blijft hangen je piercing uitscheurt. Laat het niet zo ver komen.

:heart: Waar kan ik online piercings bestellen?
www.alloverpiercings.nl
www.piercings.nl
www.crazy-factory.com
www.piercinglady.nl
http://www.bodyartforms.com
http://www.attitudeholland.nl/haar/accessoires/piercings/
http://shop.piratepiercing.be/
http://www.piercingpiercing.nl
http://www.etsy.com/category/jewelry/piercing


Veel informatie kan je vinden op www.piercingforum.nl en http://www.piercingwiki.nl/index.php/Hoofdpagina

Goede beginpost, handig!

Astu :slightly_smiling_face:

Goede beginpost! Ik wil een helix.

Handig, die beginpost! (:

Dankje! dan haal ik de lompe tekst bovenaan weer weg hihi
:grinning:

Jeeeeeeuj ! :dancing_women:

Ziet er goed uit!

Hopelijk heb ik niet per ongeluk een paar dingen heel lomp geschreven :’) Ik ging echt door elkaar van vraag naar vraag omdat ik me steeds weer wat bedacht wat er bij moest.

Yeah !
Mijn helix is echt rustig. Na al het gekloot met het ringetje, dat achteraf niet zo’n goed idee was, want het bewoog gewoon teveel.

Ik wil van de zomer een tragus laten zetten. En misschien een tongweb en tongpiercing? Lippiercing mag helaas niet van mijn moeder. Maarja, misschien later.
En een duidelijke beginpost ! (:

o das ook een vraag voor in de beginpost ! hihi

oh ik vind dat zooo eng!
dat ze met een naald door je huid gaan haha

wou eerst altijd een helix maar durf het absoluut niet

Fijne beginpost!

Oh ik heb hetzelfde probleem. Mijn moeder heeft zelf een helix, maar daar heeft ze veel last van en wil ze mij niet aan doen :pensive:

Ik heb een tongpiercing en tragus (die laatste heb ik gister laten piercen:)) volgende word denk ik een helix.

Dan pak je gewoon een zweep :cowboy_hat_face:

Bodycult in Den Haag is slecht, dus ik raad die zeker niet aan! On Edge, on the other hand, zou er zeker wel bij moeten staan (On Edge). Beste piercingshop in Den Haag! Maika is superchill en legt alles heel goed uit (:

Oh echt? Ja die zag ik staan in het oude topic, dat die wel goed was. Maar dan haal ik hem wel weg :’)
Zet ik On edge erbij:)

Ik heb echt totaal geen last van mn helix, echt superchill. Maar over het algemeen hebben de meesten wel veel last van hun helix, dus ik snap wel dat je moeder er niet zo om zit te springen.

Heb het zelf niet meegemaakt, maar heb verhalen gehoord van mensen. Na het aanhoren over die ‘avonturen’ van hen heb ik mezelf beloofd nooit een stap in die shop te zetten (behalve als ik gewoon een piercing wil kopen). Ik kan me nog herinneren dat ze ooit bij een chick die ik ken septum hadden gepierced door haar kraakbeen, terwijl dat fuckinngggg veel pijn doet en niet nodig is. Het wou dus niet genezen en ze had 'm eruit gehaald. Plus ze waren niet chill, mag die mensen niet echt. Je hebt de beginpost trouwens erg goed gedaan, ziet er heel overzichtelijk uit en al!
Misschien foto van eskimo ook erbij zetten? Vind die zo tof, maar zal ‘m helaas nooit zetten :’)