Het algemene mbo topic

Hoi!

Ik had ze wel direct nodig het eerste jaar. Als ik de licenties niet had, kon ik de opdrachten niet maken en als je de opdrachten niet af had mocht je de toetsen niet maken. Ik weet natuurlijk niet of dit bij jou ook zo is.

Je kunt de licenties als het goed is ook los kopen bij vanDijk. Dus als er aangegeven wordt dat je ze toch nodig hebt, kun je ze dan nog aanschaffen.

Reizen jullie trouwens met het openbaar vervoer of fietsen jullie haha? En hoelang fiets/reis je er dan over?

Ik fiets naar school. Een half uurtje. Met het ov is het 40 min.

Ik reis gratis met de bus, maar duurt 50 minuten. Één keer in de week ga ik met de auto, dan is het max 30 minuten :slightly_smiling_face: Kan ik ook wat langer slapen ‘s ochtends, haha =’]

Ik zit nu in mijn laatste jaar :slightly_smiling_face:

Ahhh fijn dat je gratis met de bus kan! Ik moet ongeveer 'n uur fietsen & en als ik reis met de bus/trein ook 'n uur.

Morgen mijn eerste schooldag! Nog meer mensen?

Ik ben heel benieuwd heb geen kamp of iets dergelijks en krijg het verder morgen allemaal te horen wat ik woensdag voor introductiedag heb. Ik vind het wel beetje spannend hoor maar heb er wel zin in!

he! ^ ik heb zelf de opleiding juridisch medewerker gedaan dus als je vragen hebt, stel ze gerust.

Hey! Ik heb wel een vraagje op het moment. Ik heb meerdere soorten recht en dus meerdere vakken. 6 soorten dus in totaal. Gebruikte jij dan voor elk vak college blokken of een map met meerdere vakken erin. En wat is volgens jou het allerrrr handigst?

-

Ik had bijv. 3 maanden het vak Strafrecht en daarnaast andere vakken zoals ned, eng en rekenen en naast strafrecht ook nog praktijkopdrachten (bijvoorbeeld bezwaarschrift schrijven, dossier ordenen etc). Voor rechtvakken gebruikte ik gewoon een grote college blok van de hema, voor praktijkopdrachten een ander schrift.
Wat mij heel goed heeft geholpen en wat veel mensen onderschatten is de wetten bundel. Je gaat in het begin leren hoe je in het wetboek moet zoeken en hoe je een artikel leest, dit is heul erg handig voor als je een toets hebt, je kan bijna op elke vraag een antwoord vinden in het wetboek.

weg

Even een vraagje :sunglasses:

Ik heb op het bureau in mijn kamer een 17,3 inch grote laptop. Hij is al zo’n 6/7 jaar oud, dus ook vrij dik. Tevens is de accu kapot, dus hij moet aan een kabel. Kortom: Totaal niet geschikt om mee te nemen naar school.

Nu heb ik dus een notebook van 11 inch op het oog (van 199 euro die me wel wat lijkt). Maar de vraag is: Hoe organiseer je zoiets? :flushed: Haha, misschien zit ik nu gewoon moeilijk te doen. Maar tot nu toe staan alle bestanden dus op die oude computer, maar ik wil op school gewoon kunnen meetikken met mijn notebook. Gewoon alles telkens doorsturen naar die oude laptop? Ik wil namelijk wel alles graag bij elkaar hebben staan qua bestanden.

^Mijn tip is om nog even te wachten tot school begonnen is en te kijken wat andere hebben. Bij iedereen vragen wat handig/onhandig aan hun laptop,tablet,2in1 is. Dan krijg je waarschijnlijk een goed beeld van wat je precies handig vind. Het is niet raar ook al moet het officieel om de eerste week nog geen laptop te hebben. En als ze moeilijk gaan doen, een ritje naar de elektronicazaak is snel gemaakt!

Als je een grote harde schrijf hebt liggen kun je het daarmee doen gaat wss het snelst denk ik.

En nog iets. Ik weet niet hoe goed je oude laptop is en of je hem nog wilt gebruiken. Maar een laptop van 200 piek is leuk om mee naar school te nemen maar het is waarschijnlijk echt geen wondermachine en als je hem een beetje aan het werk wilt zetten valt het altijd vies tegen. Dat soort laptops zijn goed voor op school aantekeningen te maken en een keer je email te checken maar als je nog meer met een laptop wilt moet je toch echt wat meer besteden.

Haha ik heb precies hetzelfde, ook een 17 inch laptop met een slechte accu. Heb afgelopen week een nieuwe laptop aangeschaft voor 300 euro. Werkt perfect voor notities, mail en nog meer school gerelateerde dingen. Deze is alleen wel 15 inch, maar valt reuze mee hoe zwaar die is haha.

Ik heb tot nu toe gewoon alles nog in een mapje & stuur het dan door naar mijn andere laptop als ik het ooit ga kwijtraken op de nieuwe laptop. Oh en ik gebruik ook dropbox. Maar misschien dat ik een harde schijf o.i.d. ga aanschaffen.

Ah okeee, dankje!
Als ik mag vragen ofcourse, ben je verder aan het studeren en hoe was de overgan of werk je of iets anders haha (en als je wilt zeggen).

Misschien een rare vraag, maar wat voor schoolspullen heb je in vredesnaam nodig voor het mbo? :cold_sweat: Ik heb geen lijst gekregen ofzo, maar ik neem aan dat schriften en mappen nogal overbodig zijn omdat alles op de laptop gaat?
(maar ik heb wel een stuk of 10 boeken, dus heb ik daar dan schriften voor nodig?)
Ik voel me echt zo’n brugpieper maar ik heb echt geen flauw idee wat ik kan verwachten hahaha

^
Ik zou zo’n collegeblok halen bij de Hema, ik geloof dat die een paar euro kosten. Die heb ik altijd gebruikt op het mbo, een laptop nam ik nooit mee want alleen verslagen typte ik op de computer. En een agenda is handig.

Ik gebruikte altijd collegeblokken en maakte per vak aantekeningen, ik had niet voor elk vak een nieuw schrift. Kleine schriften vind ik sowieso niet heel handig dus die heb ik ook nooit gebruikt. Thuis had ik een map/mappen waar ik belangrijke papieren in stopte. Voor school gebruikte ik vaak een dun mapje (elastomap) waar ik de papieren in deed die ik op school kreeg, zo heb je ze altijd bij de hand en dat kan erg handig zijn! Verder maakte ik altijd gebruik van een agenda en gewoon een etui enzo, en ik ben groot fan van het gebruiken van een USB stick om alle verslagen e.d. op te slaan haha. Snelhechters kunnen ook handig zijn voor wanneer je verslagen/opdrachten in moet leveren op papier.

Edit: een laptop nam ik trouwens niet erg vaak mee omdat op school (althans mijn school) ook gewoon laptops waren om te gebruiken en voldoende pc’s. Ik vond het veel extra gesleep, nam hem enkel eens mee als ik wist dat ik (voor meerdere uren) aan opdrachten/verslagen ging werken.