het algemene ''ik wil meer in harmonie leven'' topic

http://i41.tinypic.com/211sy1d.jpg

welkom in het: ‘‘ik wil meer in harmonie leven’’ topic

hey meiden, nou zit ik eraan te denken een projectje te starten. ik wil graag voor een bepaalde periode ‘‘gezonder en meer in harmonie’’ leven. dit houdt in: meer thee drinken inplaats van frisdrank, biologischer en vegatarischer gaan eten, yoga doen en gaan mediteren, fair trade producten gebruiken en er meer op uit trekken in de natuur etc. het leek me leuk om voor meiden die dat ook zouden willen een topic aan te maken. dus, lijkt het jou ook leuk om meer in harmonie, gezonder te gaan leven(eventueel voor een bepaalde tijd)? volg dit topic dan!

je kan helaas NIET meer meedoen…

http://i40.tinypic.com/sfldvl.jpg

wil je meedoen?vul dit dan in!:

naam(alleen voornaam is voldoende)
leeftijd:
je interesses:
waarom doe je hier aan mee, wat spreekt je aan?:
eventueel nog een leuke foto van jezelf.

je kan niet meer meedoen…

http://i42.tinypic.com/jjuqfm.jpg

mensen die meedoen:

1.winterwords-Meike(ik)
2.ninapequena-Inez
3.cloudedsky-Denise
4.pevensie-Pev(niet haar echte naam)
5.lauszzz-Laura
6.shedontlikenani-Nani
7.AnakALIAx-Esmee
8.klaart69-klaart(niet echte naam)
9.emergencyroom-Eva
10.hannibalfreak-sharan
11.ndine-nadine
12.sokkie23-(wil haar echte naam niet vertellen)
13.eisbar-mimi(bijnaam)
14.lookingthestars-sterre(niet haar echte naam)
15.justlaura-laura
16.dearvienna-vienna
17.moonkissed-esther
18. lastembrace-

http://i44.tinypic.com/30cwzuf.jpg

belangrijk: de regels!

  1. spam naar een eigen blog(hier is een eigen topic voor!) of een bepaalde site is verboden, tenzij het met dit topic te maken heeft(als het bij het topic past)

  2. schelden is niet gewenst.

  3. inspiratieplaatjes zijn erg gewenst!

  4. heb plezier!

http://i42.tinypic.com/261oz1k.jpg

wat is nou écht de bedoeling van dit topic?

om samen te gaan ervaren hoe het is om in harmonie te leven, bijvoorbeeld geinspireerd door oude godsdiensten als het boeddhisme en het hindoeisme. we gaan onze manier van leven, eten en denken bijsleutelen. iedereen kiest voor zichzelf hoe hij dit gaat doen en hoe lang je hiermee doorgaat. we geven elkaar tips over hoe we dit allemaal kunnen doen en posten tegelijkertijd inspi plaatjes. we praten erover hoe we onze manier van leven kunnen veranderen en hoe het ons vergaat in onze weg naar de harmonie. het is ook toegestaan hier gewoon lekker te kletsen als meiden onderling. plaats hier ook je nieuwste goede dingen! bijv. ‘‘ik heb vandaag een hele lekkere koffie gekocht, fair trade!’’ je kunt hier dan bijvoorbeeld daar ook over praten, hoe je het vind etc. ook mooie muziekvideo’s, inspirerende quotes en dus plaatjes enzo zijn toegestaan. have fun and free youre mind!

hopelijk klonk ik niet té filosofisch…

inspi plaatjes,tips en tricks en meer(voor de leden):

http://i42.tinypic.com/2zp8rwz.jpg

tips om te mediteren -van een echte boeddhist- bedankt nikita!)

mediteren kan erg fijn zijn. het is ontspannend en helpt tegen stress. je kunt rustiger worden van mediteren.

Er zijn veel verschillende manieren om te mediteren. Uiteindelijk lijken ze allemaal op hetzelfde neer te komen, dus zoek er een die het beste bij je past. Hier beschrijf ik een klassieke meditatie die eenvoudig en gemakkelijk te leren is. Ik zal ook proberen in te spelen op een aantal vragen.

Mantra’s: Een mantra is een geluid, woord of zin die je bij jezelf herhaalt. Je kunt een mantra hardop spreken, of stil, voor jezelf, zoals je tijdens de meditatie doet. Veel mensen vinden dat de beste mantras geluiden zijn die geen duidelijke betekenis hebben, en dat ze dienen als een manier om je normale gedachten te verdringen en je bewustzijn naar binnen te verplaatsen. er zijn veel mantra’s, varierend van woorden uit het Sanskrit tot Christelijke geschriften (met name het “bidden van de rozenkrans” waarbij de herhaling van het gebed meditatief werkt). Als je nog geen goede mantra kent om te gebruiken dan stel ik voor dat je “hamsa” gebruikt. Dit is een natuurlijke mantra, en wel het geluid dat iemand maakt bij het ademhalen, met “ham” (h-ah-m) bij het inademen en “sa” (s-ah) bij het uitademen.
(Noot: bij het hardop herhalen van de mantra is het belangrijk dat die ook in gedachten wordt “meegesproken”. Het is niet de bedoeling dat tijdens het hardop herhalen van de mantra de gedachten afdwalen. Gebeurt dat toch, laat dan datgene waaraan je denkt varen en richt je aandacht weer op het in gedachten meespreken van de mantra. - Vert.)

Aanwijzingen voor de meditatie:

Ga gemakkelijk zitten. Een stille omgeving verdient de voorkeur maar is niet vereist. (Voor beginners echter vaak onmisbaar - Vert.)
Sluit je ogen. Adem op een natuurlijke wijze. Blijft ongeveer een minuut rustig zitten voor je in gedachten de mantra begint op te zeggen. Zo krijgt je hartslag en je ademhaling de kans rustig te worden.
Richt je aandacht geleidelijk aan op je adem en begin in gedachten de mantra op te zeggen, rustig en ontspannen. Laat het gewoon komen, forceer het niet. Denk “ham” bij het inademen en “sa” bij het uitademen. Laat jezelf erin opgaan.
Laat je gedachten komen en gaan, maar neem er afstand van. Probeer ze niet te dwingen of te beheersen op wat voor manier dan ook. Merk ze alleen op, en als je je realiseert dat je niet langer de mantra herhaalt, richt je aandacht dan weer rustig op de mantra. Probeer niet jezelf te dwingen de mantra te blijven herhalen om zo alle gedachten te verdringen. Je kunt hierbij een toestand van diepe ontspanning ervaren, maar als dat niet gebeurt is dat ook goed.
Mediteer zo gedurende ongeveer 20 minuten (korter voor kinderen).
Neem daarna ongeveer een minuut de tijd om langzaam naar het normale bewustzijn terug te keren. Wees een beetje voorzichtig met jezelf wanneer je je ogen opent of opstaat na een meditatie. Het is niet goed voor je hart als je te snel opstaat meteen na de diepe rusttoestand die het gevolg is van meditatie. (Dit is niet gevaarlijk, maar enkel vergelijkbaar met de duizeling die je kunt ervaren wanneer je vanuit een diepe slaap wakker wordt en meteen opspringt - Vert.)
Noot: Het geeft niet als je tijdens de meditatie af en toe op de klok kijkt. Gebruik geen wekker o.i.d.

yogatip van winterwords:

op de wii heb je het spel wii fit. hiermee kun je niet alleen spelletjes doen, je kunt ook muscle exercises en yoga doen! hoe vet is dat? het is een prima manier om makkelijk en leuk yoga te leren! ik ben fan!

http://i42.tinypic.com/28tz94x.jpg

lekkere smaken thee:

  1. mintymorroco van lipton. hij heeft iets in zich dat ik heel lekker vind!
  2. earl grey. gewone simpele thee zoals iedereen die kent!
  3. revatilise thee. er zit een heerlijke bite in door de peper die erin zit!
  4. zoethout thee.

weet jij nog lekkere smaken thee? zet het in een reactie en ik zet hem erbij!

http://i44.tinypic.com/dvo55f.jpg

sommige oude geloven zijn prachtig. sommige geloven zijn heel kleurrijk en vol prachtige mensen. hieronder noem ik 2 van deze geloven.

1.boeddhissme
2.hindoeisme

wil je meer weten over het boeddhissme? klik dan

hier of
hier

Chocola, chocolade-rijstkoeken, gummybeertjes en nog koekjes van Oxfam zijn echt lekker! Ik blijf wel vlees eten, maar gewoon in mindere mate. Ik probeer zo goed als geen fast-food te eten. Thee lust ik niet, ookal probeer ik van wel :stuck_out_tongue:

Sinds ik de film Eat Pray Love zag wil ik écht leren mediteren en leren over biologische geneeskunde enz :slightly_smiling_face:

Het lijkt me wel leuk om te doen, maar dat hou ik waarschijnlijk niet vol… :’)

:slightly_smiling_face:

aah, leuk dat er mensen zijn die mee willen doen! als er nog wat mensen bijkomen zou ik een lijstje in de beginpost zetten! enneh, @ silverblueberry je kunt het altijd proberen toch? zou wel leuk zijn:)

upppppp

Ooh das leuk (:. I’m in.

Ik ben al vegetariër, maar echt gezond eet ik verder niet.

Leuk, heb net een pot thee gezet :stuck_out_tongue:

super dat jullie meedoen!

Dit is eigenlijk precíes wat ik steeds wil doen maar niet mee begin, ‘omdat ik geen tijd heb’ :’) Maar ik wil het wel heel graag :slightly_smiling_face:

Lijkt me erg tof!
Wel moeilijk om gezonder te gaan eten, maar met frisdrank drinken ben ik al 4 weken gestopt dus die moet lukken. Ook het mediteren en het in de natuur zijn zie ik wel zitten. Dus op sommige punten wil ik best met je meedoen. Vegetarisch zijn heb ik vorig jaar een paar maanden volgehouden, maar dat werd me toch iets te zwaar.
So i’m in!

aah, wat leuk dat je ons joint, pevensie:) zou je het lijstje in kunnen vullen?

ja ook leuk dat jij joint, cloudedsky!, zou je het lijstje ook in kunnen vullen?

-x-

Het meeste doe ik eigenlijk al wel, maar mediteren etc. wil ik niet, dat vind ik niet passen bij mijn geloof (Christen.)
Wel een heel goed topic; leuk (: !
Hopelijk doen veel meiden mee, echt een goed initiatief!

naam(alleen voornaam is voldoende): Pev (echte naam zeg ik liever niet)
leeftijd: 17
je interesses: muziek maken+luisteren, lezen, schrijven, andere creatieve dingen doen
waarom doe je hier aan mee, wat spreekt je aan?: Ik heb ervaren hoe fijn het voelt om gezond te eten en te mediteren etc. Dat gevoel wil ik graag terugkrijgen (:

bedankt krullevaar, en ik ben het met je eens want ik hoop dat er nog meer mensen ons komen joinen!

@krullevaar als je niet wilt mediteren, is gewoon ‘stil zijn’ misschien wel een optie. Ken je Taizé (oecumenische kloostergemeenschap in Frankrijk)? Afijn, daar was ik van de zomer, je gaat daar 3 keer per dag naar de kerk en binnen de dienst is er steeds een periode van 10 minuten om stil te zijn. Het is heel fijn om gewoon te zitten, te luisteren, te denken, te voelen etc :slightly_smiling_face:

naam(alleen voornaam is voldoende): Denise
leeftijd: 17
je interesses: muziek, festivals, andere culturen en andere landen, lezen
waarom doe je hier aan mee, wat spreekt je aan?: het feit dat je meer in harmonie wilt gaan leven. ik lees namelijk in verschillende tijdschriften dat dit erg goed is voor je, dus daarom wilde ik het graag eens proberen. als je het niet geprobeert hebt, weet je ook niet of het werkt natuurlijk :slightly_smiling_face: vooral het mediteren spreekt me aan, alhoewel ik nog niet precies weet hoe ik dit moet gaan aanpakken. dus tips?

EHm, ik vul m ook maar nog in:
naam(alleen voornaam is voldoende): Inez
leeftijd: 14
je interesses: lezen, (muur)klimmen, dansen en zingen (als niemand het ziet/hoort (:, fotografie, muziek luisteren en maken, koken, culturen
waarom doe je hier aan mee, wat spreekt je aan?: Ik snoep vaak heel veel, en ik heb ook van die aanvallen dat ik alleen maar suiker enz. eet. Daar wil ik mee stoppen. Oh ja, en ik kom echt bijna nooit buiten. Alleen maar als ik naar school moet fietsen en weer terug, maar verder niet :’).

Ik zou me best aan willen melden, maar ik doe dit allemaal al. Ik ben zelf Boeddhist en all about het leven als een gezond en goed persoon, de rust in jezelf vinden en het verspreiden van happiness. Maar in ieder geval succes aan degenen die dit gaan doen! Geloof me, je voelt je er veel gelukkiger door.