Het algemene ' ik wil langer haar ' topic.

Hoi iedereen, omdat er elke week wel 50 nieuwe topics komen over hoe je sneller lang haar krijgt, lijkt het me handig om een topic te maken met wat nou echt de geheimen & trucjes zijn. Dus hierbij!

 • Het (hoofd)haar zelf -
  Hoofdhaar is de benaming voor haar dat op het hoofd van mensen groeit. Gemiddeld groeien er tussen de 100.000 en 150.000 haren op de menselijke schedelhuid, maar dit hangt af van genetisch bepaalde factoren.Deze haren groeien gemiddeld 0,3 millimeter per dag, wat neerkomt op ongeveer 1 centimeter per maand. Net als het overige lichaamshaar, groeit ook het hoofdhaar volgens de zogenaamde haarcyclus.

 • De haarcyclus -
  Onder de haarcyclus verstaat men het proces van de productie, groei en uitval van het haar. Deze cyclus bestaat uit drie fasen:

  Anagene fase: In deze fase groeit er een nieuwe haarwortel, waarmee de productie van een nieuwe haar is begonnen. De anagene fase, ook wel groeifase genoemd, duurt twee tot zes jaar en hangt af van genetisch bepaalde factoren. Ongeveer 85-90% van de haren bevindt zich in de anagene fase, wat (logischerwijze) betekent dat er altijd haar op het lichaam aanwezig is.
  Catagene fase: In deze 2 tot 3 weken durende overgangsfase neemt de groei van het haar af en bereidt het zich voor om uit te vallen. Ongeveer 1-3% van alle haren bevindt zich in deze fase.
  Telogene fase: In de telogene fase of rustfase vindt nauwelijks activiteit plaats en komt het haar zodanig los te zitten dat het uit kan vallen. Na de uitval kunnen nog tien tot twaalf haren uit dezelfde wortel groeien. Ongeveer 13% van de haren bevindt zich in deze rustfase.

De snelheid waarmee een haar de fasen doorloopt heeft invloed op de kaalheid van een persoon. Omdat uit dezelfde haarwortel slechts tien tot twaalf haren kunnen groeien, kan de kaalheid zich al na ongeveer het 25 levensjaar inzetten.

 • De haarkleuren -
  Gemiddeld aantal hoofdharen:
  Blondines 140.000
  Brunettes 100.000 à 110.000
  Roodharigen 85.000 à 90.000
  Zwartharigen 100.000 à 150.000

 • Hoe lang kan het haar dan worden? -

Waarom een haar doorgaat of juist stopt met groeien, is nog onbekend. De biochemie achter dit raadsel moet nog worden opgehelderd. Wel is al duidelijk dat het verschil genetisch vastligt. Want als een haarzakje van een hoofdhaar bijvoorbeeld naar een wenkbrauw wordt getransplanteerd, blijft het gewoon lange haren produceren. Het trekt zich niets aan van zijn bescheidener buren.

Het verschil in haarlengte tussen mannen en vrouwen is eveneens genetisch bepaald. Bij mannen groeit hoofdhaar zelden voorbij de schouders; bij vrouwen kan het doorschieten tot onder de billen, omdat hun haarzakjes langer actief blijven. Is een haarzakje klaar met zijn programma, dan verschompelt het. De haar valt dan uit. Het lichaam maakt vervolgens een nieuw zakje, dat over identieke bouwinstructies beschikt.

In de puberteit krijgen man en vrouw meer lichaamsbeharing onder invloed van het hormoon testosteron. Aanvankelijk is dat vooral zichtbaar in de schaamstreek, onder de oksels, op de benen en op de kin. Maar, hoelang je haar nou kan worden bepaalt de haarcyclus.

 • Gespleten haarpunten -
  Een grote fabel is, dat als je gespeleten en/of dode haarpunten hebt, je haar niet meer groeit. Zoals je net misschien hebt gelezen is dat je haar groeit via je haarwortel, en niet via je punt. Je haar blijft alsnog groeien, maar de punt splijt steeds hoger. Het is dus een handige oplossing om het af te knippen, maar je haar groeit sneller dan dat het verder splijt, dus hier hoef je je geen zorgen om te maken.
  Wel is het zo, dat als je haar flink beschadigd is ( denk aan : verfen, hitte gebruiken zonder te beschermen ) dat het dan langzamer groeit. Het blijft altijd nog wel groeien, tot het je haarcyclus bereikt heeft. en het lijkt ook alsof het niet groeit, maar het breekt dan af. Hiervoor moet je dus naar de kapper, als je merkt dat je haar afbreekt ( dit kan je merken doordat de punt heel droog is en je er zo uittrekt ) moet je naar de kapper gaan om het af te laten knippen. Luister niet naar de kapper praatjes van dat je elke 2 maanden langs moet komen, dit zeggen ze puur om je te knippen. Merk je zelf dat je haarpuntjes dood, beschadigd zijn maak dan een afspraak om alleen dat gedeelte weg te knippen, wees daar wel heel duidelijk mee want we hebben allemaal wel ervaring met kappers die er veels te veel afknipte.

 • Don’ts voor als je langer haar wilt. -

Dit zijn dus de dingen die je niet moet doen als je langer haar wilt.

 • Je haar vaak verven, vooral gebruik maken van blondering zorgt voor beschadigingen, als je je haar wilt verven gebruik dan natuurlijke haarverven, of verf zonder almoniak ( natuurlijke haarverf koop je bijvoorbeeld bij De Tuinen )

 • Hitte gebruiken ( stijlen, krullen fohnen ) als je hitte gebruikt, gebruik dan een goed serum of heatprotection. En ookal gebruik je bescherming, doe het niet elke dag want het is nooit 100% beschermt.

 • Te heet water gebruiken tijdens de douche, dit is slecht voor je haar en je krijgt er nog droog haar van.

 • Vaak wassen. Als je je haar te vaak wast gaan je schubben open, om je schubben open te maken gebruik je shampoo, dus doe ook nooit (!!) shampoo in je punten, gebruik het alleen op je hoofdhuid, en als je al wat langer haar hebt kan je het nog tot iets naar beneden wassen. Conditioner doe je wel in de punten want dit voed je haar, en sluit de haarschubben.

 • Do’s voor als je langer haar wilt. ( dit moet je dus wel doen als je langer haar wilt.)

 • Je haar goed verzorgen met maskertjes, goede conditioners en serums.

 • Als je je haar verft, doe het met Henna. Dit is een natuurlijke verf, http://nl.wikipedia.org/wiki/Henna voor meer info.

 • veel water drinken, water is altijd goed voor je haar/huid/nagels!!!

 • Alleen als je wilt dat je haar er gezonder uit wilt zien, de puntjes afknippen.

 • Je kan bij een specialist, of een kapper vragen of je een hoofdhuidmassage kan nemen. Dit stimuleert de haarwortels en het laat het haar sneller groeien.

 • Fijne producten -

Shampoo & conditioner

Welede rozemarijn & kastanje shampoo

Guhl rijke voeding shampoo & conditioner

Andrelon verassend volume shampoo & conditioner

Serums & Hittebeschermers

Loreal Elvive Serum

Action haarserum

John Frieda Frizz ease hair serum & Andrelon care & repair Mist heat protect

Haarmaskers

Pure cocos vet/oil

Andrelon 1 minuut maskers

Marylin masker van Lush

Guhl rijke voeding masker

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ik hoop dat dit genoeg informatie was & dat er nu geen nieuwe topics aangemaakt worden. Heel veel plezier met het lang uit laten groeien van jullie haar !

XX Samira

[size=14pt]Je kan in dit topic ook vragen stellen & je tips geven om sneller langer haar te krijgen :slightly_smiling_face:

Je haar groeit ook als het erg beschadigd is… Het lijkt alsof het niet groeit omdat het afbreekt.

Goed topic & leuke beginpost! (:

@ROFL, ohoke. Ik zal het erbij zetten. :slightly_smiling_face:

@annasome, thank you :slightly_smiling_face:

van teveel henna wordt je haar grijs!! eigen ervaring dus doe dat ook niet teveel en een andere do is als je lang haar wilt masseer het een keer in de week met olijven olie, 20 min in laten werken dan wassen.

Olijfolie maakt je haar alleen zacht maar doet niks aan de groei.

Als je langer haar wilt moet je ook eens in de paar maanden je gespleten punten bijknippen, want dan krijg je mooi lang haar, anders pluislanghaar ;p

Dan is het de truc om minder af te knippen dan gegroeid is! Anders krijg je echt gespleten punten, en dat is echt niet mooi… Liever dat het wat langer duurt om het te laten groeien, dan dood, lang haar hebben.

hoe langer je wacht om naar de kapper te gaan, hoe meer je uiteindelijk af moet laten knippen als je wel weer eens een keer gaat. Dus beter om de 3 maanden bij laten punten dan een jaar niet gaan. Zo hou je het bij.

Goede beginpost :slightly_smiling_face:

Ik zou je haar nooit om de 6 weken ofzo knippen. Zo snel is het nog niet dood als je er geen gekke dingen mee doet. Ik laat het om de 4/5/6 maanden knippen lijkt heel lang maar zoveel hoeft er niet eens af en vind het zonde van me lange haar. En ik heb nog nooit gehoord dat me haar er ongezond uitziet :slightly_smiling_face:

(wel letten op wat je eigen haar nodig heeft !!)

Mijn haar heb ik vorige maand geknipt en het is nu al weer helemaal droog enzo? tipss!!

Misschien kan je het voeden met een goed masker, en gebruik je wel conditioner na je haar met shampoo wassen?

Ja, 1 keer in de week doe ik een masker in, ik snap het gewoon echt niet;s

Mijn haar groeit gelukkig ook vrij snel.
Ik heb de verf een keer helemaal uit laten groeien, sinds dien nog maar 2x geverfd en verzorg het heel goed met maskers, serums, etc.
Gebruik bijna nooit een stijl- of krultang, ik föhn het alleen na het wassen, en ik was het ongeveer 2x per week.
En ik laat het om de 2 maanden knippen. (:

Nog een tip: slik vitamine B pilletjes. krijg je mooiere huid, haar, en nagels van.

Ein-de-lijk een algemeen topic! Halleluja!

Eigenlijk zou er even in de titel moeten staan dat dit een algemeen topic is, dan is dat wat duidelijker (nu lijkt het gewoon alsof iemand een vraag heeft zegmaar)

Wel hele goede beginpost, leuk! :grinning:

Kokosvet is echt een hele grote aanrader!!!

Ik heb mijn kokosvet bij een toko voor 4 euro gekocht, maar je kan het ook bij de tuinen kopen.

"In India en op de Filippijnen weet men al lang dat kokosnootolie fantastisch is voor het haar. Het is de perfecte haarconditioner. Het geeft haar zijn natuurlijke glans terug. Een studie vergeleek de effecten van kokosnootolie, zonnebloemolie en minerale olie (petroleumderivaten) bij de behandeling van beschadigd- en onbeschadigd haar. Kokosnootolie kon het eiwitverlies van onbeschadigd- en beschadigd haar beter beperken dan zonnebloemolie of minerale olie. De onderzoekers zeggen dat de bijzonder kleine moleculen van kokosnootolie gemakkelijker en dieper in de haarschacht kunnen binnen dringen. (97) Joke, een herboriste wrijft wekelijks de natte haar- punten van haar doch- tertje in met extra virgin kokosolie om het haar een natuurlijke glans te geven en te beschermen tegen uitdroging en extreme vervuiling. In eerste instantie is natuurlijk een gezond en gebalanceerd dieet verrijkt met kokos- olie en een beetje omega 3/6/9 de beste manier om conditie van je huid en haar te verbeteren. Schoonheid komt in eerste instantie van binnenuit! Bijzonder goed voor de haren zijn tarwekiemen. Tarwekiemen bevatten veel kiezelzuur (silicium) en bijna alle vitaminen B voor sterk haar. Door kokosolie ook aan de buitenkant te gebruiken versterk je het geheel op een natuurlijke wijze. In tropische landen doen ze dit meestal voor het wassen van de haren. Kokosnootolie blijkt bij sommigen ook heel goed te werken bij roos, schilfertjes en luizen. Te gebruiken voor of na de wasbeurt. Kokosolie samen in een oplossing van geperste look en een beetje tea tree olie om het geheel te versterken." http://www.bartmaes.tk/nl/publicaties/waarom-kokosolie-en-rode-palmolie/gebruik-kokosolie.html

Ik raad het je aan om kokosvet in je haar te doen vóór het douchen, want het is vrij lastig om het eruit te krijgen.

kunnen dread(lock)s je groei ook op een of andere manier verstoren?

afgelopen jaar is mijn haar heel veel gegroeid. Ik weet niet precies hoe dat komt maar de dingen die ik nu anders doe dan voorheen zijn:

 • wassen met andrelon haar en hoofdhuid (sindsdien is ook mijn roos weg)
 • gezond eten en meer sporten
  -voedingssupplementen: multivitamine (zit bijna alles in), visolie capsules en voorheen vitamine b-complex, maar omdat ik er laatst achter kwam dat er al genoeg vitamine b in de multivitaminepil zit, slik ik nu ‘haarvitaal’ van kruidvat.
 • bij elke wasbeurt de puntjes verzorgen met cremespoeling
 • eens per halfjaar naar de kapper(waar ik max 1 cm eraf laat knippen)