Het algemene 'Ik-Weet-Niet-Wat-Ik-Wil-Studeren' topic

Hey meiden,

De titel zegt het al. Dit topic is voor iedereen die wil studeren, maar nog niet weet wat…

Zelf wil ik volgend jaar misschien ‘Communicatie’ gaan studeren aan het HBO, alleen hoor ik wel vaak dat het een slechte banenkans heeft. Ik wil eigenlijk nog wel een master gaan volgen, zodat ik me ergens in heb gespecialiseerd.

Ik heb zelf ook heel lang moeten zoeken, maar een test op icares studiekeuzetest heeft mij wel geholpen! om me vervolgens te verdiepen in de studies die eruit kwamen en zo kwam ik erachter wat ik leuk vond en wat niet.

Ik wist eerst niet wat ik moest gaan studeren, maar ik studeer nu Verpleegkunde niveau 4

Ga nooit uit van baankans, je bent pas over 4 of 5 jaar klaar met studeren en dan kan het wel heel anders zijn.

Kies iets wat je echt leuk vindt (niet alleen omdat er veel banen in zijn).
Verder zijn opendagen bezoeken en meeloopdagen erg handig voor wanneer je niet weet wat je wil worden.

Ik heb ingeschreven voor de open dagen en meeloopdagen, maar ik vroeg me af of er nog meer meiden zijn die nog niet echt weten wat ze willen studeren…

.

^

Welke studies? :slightly_smiling_face:

Ik zit ongeveer in dezelfde situatie haha.

Ik wil volgend jaar heel graag iets gaan studeren met event management, maar de specifieke gerichte opleiding wordt hier alleen aan inHolland gegeven, maar deze school staat niet echt hoog aangeschreven. Nu kan je bij de HvA een opleiding doen met als minor Event management, maar dadelijk bevalt mij die hele opleiding niet en aangezien ik alles zelf moet betalen wil ik dat risico ook weer niet lopen. :’))

Ik wil illustratie gaan doen (kunstacademie), maar ik ben afgelopen jaar niet aangenomen :’) Weet niet of dat ook telt omdat ik wel weet wat ik wil, maar niet weet of ik ooit aangenomen word.

En nu zit ik in mijn tweede tussenjaar en ik probeer uit te vinden of er toevallig nog een andere opleiding is voor mij, maar daar kom ik niet uit.

ik meld mij ook, bij het idee van een studiekeuze krijg ik al een lichte paniekaanval.
misschien wil ik mij aanmelden voor university college utrecht, maar dat is meer omdat ik zoveel leuk vind en echt niet kan kiezen tussen dingen.

Ik meld me ook! Ik twijfel ook nog heel erg. Ik wil misschien naar de Pabo, of de Academische Pabo, of pedagogiek… In elk geval iets met kinderen. De (Academische) Pabo spreekt me momenteel het meest aan als studie, maar ik weet niet of ik mijn hele leven juf zou willen zijn… Dus dat wordt nog moeilijk.

@Impolite, ik heb echt precies dat en ik begin me dat wat jij zegt wel steeds meer te beseffen. Het blijft alleen wel lastig omdat ik bang blijf dat ik het ene toch leuker zal vinden dan het andere.

In elk geval, ik twijfel echt tussen veel verschillende dingen. Aan de ene kant zou ik heel graag iets met biologie willen doen, zoals bijvoorbeeld Psychobiologie of Geneeskunde. Ook lijkt iets als Bouwkunde me heel vet. Maar ook weer totáál iets anders en dat is dan de Regie-opleiding aan de AHK. Dat is echt zo’n passie-studie.

Ik blijf bang dat als ik bijvoorbeeld Psychobiologie zou gaan doen, dat ik dan toch spijt ga hebben dat ik de Regie-opleiding niet ben gaan doen. Maar ook vice versa, omdat ik toch wel wetenschappelijk ben ingesteld. Nouja, en zo door.

Dankje voor de tip! Waar studeer jij dan? Want als ik de Alpo zou gaan doen zou ik toch wel heel graag de master orthopedagogiek willen doen, dus ik ben wel benieuwd waar het dan niet kan! (:

Dit. En vooral ook: wij groeien op met het idee dat we één carrière moeten kiezen voor ons hele leven, tot ons pensioen aan toe, maar dat is helemaal niet zo. Genoeg mensen die op hun 40e nog een carrièreswitch maken en een totaal andere richting opgaan, of een studie gaan volgen of bijscholen of wat dan ook. Je hoeft niet een carrière te kiezen die je tot je pensioen gaat doen, je hoeft alleen maar iets te kiezen wat je graag in de nabije toekomst wil doen. Als jij zegt van, nou na tien of twintig jaar in dit beroepsveld heb ik het waarschijnlijk wel gehad, dan ga je gewoon een andere richting weer op.

Ik vind juist weinig dingen leuk eigenlijk :’) Ik weet bijvoorbeeld al van mezelf dat ik er totaal niet tegen kan om veel uit boeken te leren, en dan vallen al heel veel opleidingen af.

Ik heb zoveel stress, want ik weet geeneens welke richting op wil. Misschien wil ik gewoon een tussenjaar nemen, en dan naar engeland als het mogelijk is maar verder idk.

Hallo!
Ik vraag me af of iemand me zou kunnen helpen. Ik heb dus nog geen idee wat ik wil gaan doen na school en ik zit nu in Havo 5. Ik ben op zoek naar een goede studie maar aan tests en beurzen heb ik tot nu toe niks gehad. Geloof me, daar heb ik veel van gedaan. Nu zou ik ook een tussenjaar kunnen doen waarbij ik elke maand of elke 2 maanden een andere studie kan uitproberen, maar ik weet niet hoe of waar. Wie kan mij helpen?

Struggles.

Momenteel MBO Grafische Vormgeving. Ik hou erg veel van tekenen en schilderen.

Opties;

  • Docent Beeldende Kunst en Vormgeving

Banenkans? Het lijkt me enorm leuk om les te kunnen geven in vormgeving, iets waar mijn passie ligt.

  • Vormgeving (en/of illustratie, ligt eraan)

Heel simpel, wat ik nu ook doe, maar dan gewoon een niveau hoger.

Ik ga uiteraard nog open dagen doen.